20. kesäkuuta 2013

Työviikon tyyli

Joo, en kamalasti ole harrastanut päivän asu -postauksia eikä ole tarkoitus alkaa harrastaakaan. Ajattelin kuitenkin tehdä asupostauksen nyt ainakin työpukeutumisesta. Katsotaan, jaksanko joskus tehdä vapaa-ajan vaatteista. Joskin epäilen, ettei aihe kamalasti ketään kiinnostaa :D

Taustaa mainittakoon sen verran, että hiljattain eräs tuttava pähkäili Twitterin puolella, millaisia vaatteita töihin pitäisi hankkia. Silloin ajattelin jo tätä postausta ensimmäisen kerran. Toistamiseen se pulpahti mieleen, kun keskustelin työkaverin kanssa. Hän kysäisi minulta, aionko mennä Desuconiin (Huom! En ole puhunut coneista töissä mitään). Myönsin olevani menossa ja ihmettelin, miten hän oli osannut yhdistää minut Desuun. Vastauksena oli, että pukeudun samalla tavalla kuin porukka siellä.

Eh... näytän siis töissä samalta kuin Sibeliustalon kahdesti vuodessa täyttävät cossaajat, lolitat ja muut ernut?

Tämä postaus on siis tutkimus. Näytänkö todella? Tässäpä siis kuvat juhannusviikon työpäiviltä. Omasta mielestäni olen aina pukeutunut töihin tylsähköön tavistyyliin, mutta ilmeisesti tyylini ei näytä siltä muiden silmissä.

Kuvat on ottanut M, mutta typeristä ilmeistä voi syyttää ainoastaan minua ;)

Maanantai 17.6.2013


Huppari: Wannabe
T-paita: Urumi
Farkut: H&M
Sukat: Sakurasox
Tein vähän ostoksia viikonlopun Desuconissa, joten pitihän uudet paidat saada heti päälle. Löysin myös ihania japanilaisia sukkia, jotka pääsivät saman tien käyttöön. Minulla on jokin pakkomielle erikoisempiin sukkiin, joten sukkalaatikko pursuaa yli.

Tykkään myös raidallisista paidoista / huppareista, mutta niitä omistan aivan liian vähän (lahjoituksia otetaa vastaan ;D). Farkut olivat löytö, en suunnitellut niiden ostamista ja ovat ensimmäiset pillimalliset farkkuni. Aiemmin en ole edes saanut sellaisia kiskottua päälleni, kun ovat yleensä niin kapoisia.

Kuvasta erottuvat joten kuten myös hölmö ilmeeni sekä läpinäkyväsankaiset silmälasini. Poseeraus on luonnollisesti olematon.

Tämä on aika perustyyliä näin viileähkönä kesäpäivänä. Pyrin töissä siihen, että vaatteet olisivat mukavat ja rennot, mutta myös riittävän siistit, koska kuitenkin päivän mittaan on monenlaisia tapaamisia.

Kenties tämä maanantain asu nyt voisi ainakin olla sellainen, jonka työkaverini saattaisivat luokitella Desuconin kävijän peruspukeutumiseksi... ehkä. Kauhean vaikea sanoa, koska minulle tämä on oikeasti varsin tylsää ja tavallista tyyliä ilman mitään sen erikoisempaa vibaa.

Hiukset maanantaina olivat pesun jäljiltä suorat (oli tarkoitus kuvata ne, mutta pääsi unohtumaan). Ne eivät tuntuneet asettuvan hyvin millään muotoa, joten lopulta sipaisin ne vain ponnarille.

Tiistai 18.6.2013

Neuletakki: H&M
T-paita: Urumi
Hame: EMP
Sukkahousut: Seppälä

Tiistaina oli päällä sama t-paita kuin maanantainakin. Se on minulle aika yleistä, en välttämättä jaksa vaihdella paitaa päivittäin, ellei se sitten ole oikeasti likainen, hikinen tai jotain muuta vastaavaa. Tiedän, että osa ihmisistä ei voi ymmärtää tällaista, mutta itse en näe asiassa ongelmaa.

Neuletakki lähti kevättalvella mukaan HenkkaMaukasta, koska raidat. Se siis näytti yksinkertaisesti kivalta, joten se oli pakko hankkia. Muistaakseni ei ollut edes kovin kallis. Käytän sitä aika usein ja lisäksi se toimii "hiusten mittauspaitanani", koska raitojen avulla on helppo verrata, kuinka paljon letti on kasvanut edellisestä kerrasta.

Hameen tilailin EMPiltä joulun tienoilla. Pidän punaiseta väristä ja muutenkin se oli olemukseltaan kivan tyttömäinen. Se on ehkä hieman turhan kovaa kangasta eikä asetu istuessa erityisen kauniisti, mutta muuten tykkään siitä paljon edelleen.

Sukkahousuista ei ole erityistä sanottavaa :D Käytän joko niitä tai legginssejä lähes poikkeuksetta hameen kanssa, en tykkää olla täysin paljain jaloin. Nyt väri on ehkä vähän liian tumma vuodenaikaan nähden, mutta aamulla töihin lähtiessä oli sen verran kylmä, että paksummat sukkikset tuntuivat hyvältä vaihtoehdolta.

En tiedä, voiko silmälasien kohdalla puhua asusteista, mutta laitoin tosiaan tällä kertaa punaiset sangat, sillä ne tuntuivat sopivan hyvin kokonaisuuteen. Minulla on kahdet lasit aktiivisessa käytössä ja aina toisinaan kaivan vanhatkin lasini esille. Niitä en kuitenkaan viitsi käyttää töissä, sillä en näe niillä yhtä hyvin kuin nykyisillä. Kyseisistä sangoista tykkään erittäin paljon ja harkinnassa on teetättää seuraavat linssit niihin... ellen sitten jostain löydä "animusankoja", joissa kehys on vain linssin sivuilla ja alaosassa. Tähän mennessä olen törmännyt vain toisin päin oleviin sankoihin, mutta ehkä vielä joskus (otan vinkkejä vastaan, kiitos)...

Tiistaiksi yritin saada kiharoita aikaan, mutta tuloksena oli ainoastaan kevyitä laineita. Tosin ne näyttivät yllättävän kivoilta, joten päätin sitten jättää hiukset auki.


Keskiviikko 19.6.2013


Huppari: Wannabe
Topit: H&M (musta) ja Luhta Torni Outlet (punainen)
Housut: H&M
Sukat: Sakurasox

Tavismeininkiä omasta mielestäni siis edelleen. Huppari oli sama kuin maanantaina, sillä pitäähän uusia vaatteita käyttää usein ;) Sitä paitsi raidat ovat kivoja.

Luhdalta ostettu toppi on hyvännäköinen, mutta sitä ei voi pitää pelkältään, joten laitoin sen alle sitten toisen topin. Meillä suositaan jonkin verran Luhdan vaatteita, tosin enemmän se on M:n juttu. Tuo irtosi varsin edullisesti ja istui minunkin makuuni.

Housut lähtivät mukaan alkukesästä, kun tarvitsin jotain kevyempiä kesähousuja farkkujen rinnalle. Ovat varsin mukavat ja olleet kovassa käytössä. Viihdyn kesällä pitkälti hameissa, mutta ihan joka päivä ei niissäkään viitsi olla (eikä se aina ole edes käytännöllistä).

Sukat ovat jälleen Sakurasoxilta. Ovat varsinainen tyylikkyyden huippu, mutta no... minä tykkään hassuista asioista, minkäpä sille voi.

Pakko kyllä sanoa, että taas on ilme olemus onnistunut varsin mahtavasti. Poseerausta pitäisi selvästi harjoitella, koska en näytä hallitsevan sitä juuri ollenkaan. Kameran edessä on edelleen vähän kiusallista olla. Cosplayhin kuitenkin poseeraus liittyy oleellisesti, joten siinä mielessä erittäin tärkeä juttu.Torstai 20.6.2013

Neuletakki: H&M
T-paita: Anttila
Hame: Sokos
Sukat: Seppälä

Sama neuletakki oli käytössä kuin tiistaina. Sää näytti aika ankealta, joten vieläkään pitkähihaisesta ei päässyt eroon. T-paita taas lähti joskus mukaan Anttilan alennusmyynnistä. Se oli "ihan kivannäköinen" ja etsin tuolloin "jotain muuta kuin mustaa", joten valinta oli aika helppo tehdä, kun hintakaan ei päätä huimannut.

Hameen ostin jotain koulupukucossia varten alun perin. Puku jäi toteuttamatta (tosin sunnuntaina hametta tuli Desuconissa silti käytettyä), mutta hame on ollut kovassa käytössä joka tapauksessa. Siinä on vetoketju hieman rikki, mutta en ole antanut sen hidastaa, vaikka hameeseen kiemurtelu on hieman hankalaa. Se vain on minusta niin ihana, että pukeutuminen siihen on vaivan arvoista.

Torstain valinta olivat myös mustat ylipolven sukat, koska mielestäni ne sopivat erittäin hyvin edellä mainitun hameen kanssa. Pidän aika usein hameiden kanssa joko polvisukkia tai ylipolven sukkia, koska minusta se näyttää paremmalta kuin pelkät värittömät sukkahousut. Tosin vaihtoehtona voi myös olla värikkäät tai mustat sukkikset tai legginssit ja pikkusukat.

Tiistaista torstaihin hiustyyli ei kovin paljon vaihdellutkaan. Kiharat olivat enemmänkin laineita, mutta oikeastaan se ei enää loppuviikosta häirinnyt menoa. Vaihdoin muotovaahtoa viime viikosta, mikä kenties nyt vaikutti hiusten kihartuvuuteen. Laineet kuitenkin istuvat päähäni ihan hyvin ja on helppo laittaa... ja mikä parasta, antavat hiuksista paksumman vaikutelman. Tukkani kun on valitettavan ohut oikeasti.

__


Sitä en osaa sanoa, pukeudunko "kuin ikäiseni kuuluu", koska minulla ei ole mitään käsitystä, miten lähes 30:sen pitäisi pukeutua. En juurikaan mieti muotivirtauksia vaan laitan päälle sellaisia vaatteita, joista itse satun tykkäämään. Pidän erikoisemmista tyyleistä (gootti, visual kei, lolita, melkein kaikki ernuilu...), mutta olen huono soveltamaan niitä omaan elämään. Lompakko ei anna aina myöten ja toisaalta monet kivalta näyttävät jutut eivät välttämättä ole arkielämässä kovin käytännöllisiä. Silti joskus olisi niin mukava näyttää oikein upealta...

Tykkään hameista oikeastaan enemään kuin housuista ja siksi minulla on niitä kaappi pullollaan. Tosin talvella tulee välillä kuljettua viikkotolkulla farkuissa, jos on oikein kylmä. T-paitoja ja huppareita olen suosinut useamman vuoden, mutta nyt on harkinnassa, josko hankkisi jotain vähän naisellisempia paitoja. Pitää katsoa, osuuko kivoja kohdalle.

Tällaista siis on työpukeutumiseni näin kesäaikaan. Minun onnekseni (vai muiden riesaksi?) meillä ei tosiaan töissä ole mitään määriteltyä työasua. Joskus pitää laittaa päälle työnantajan tarjoama t-paita tai huppari, mutta aika harvinaista sekin on.

Vapaalla käytän samoja vaatteita kuin töissä, mutta joskus tulee reviteltyä vähän enemmän. Minulla on joitain sellaisia paitoja, joita en suurin surminkaan laittaisi töihin. Työkavereilta niiden tekstit yms. menisivät ehkä vielä ohi, mutta osa asiakkaista saattaisi tajutakin... ja noh, ihan kaikkea ei asiakkaiden tarvitse minusta tietää.

Kotona taas tulee löllöteltyä olohousuissa, mutta epäilen vahvasti, ettei kukaan halua niistä nähdä kuvaa :D

2 kommenttia:

 1. Noi ylipolven sukat on hauskan näköisiä, mutta aika vähän niitä näkee käytössä. Tarkoitan siis niin lyhyiden hameiden kanssa, että näkee että ne on sukat. Pitkän hameen kanssahan ei tiedä onko sukat vai sukkahousut.

  Noihan olisi aika näppärät lämmikkeet shortsienkin kanssa. Ei vaadi shortsien riisumista, niinkuin sukkahousut. Eli juuri niihin kylmiin päiviin kun aamusta ei tarkene paljain jaloin ja päivällä on liian kuuma sukkahousuissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kommentista :)

   Ylipolven sukat on kyllä nimen omaan lyhyiden hameiden kanssa kivoja. Ja shortsien myös. Vapaa-ajalla tulee joskus shortsien kanssa käytettyäkin, mutta töissä en ole viitsinyt. Käyttämäni shortsit ovat sen verta lyhyitä, että olisivat ehkä epäsopivat työmaalle (vaikken siis mitään ihan miniminishortseja käytäkään).

   Poista