19. kesäkuuta 2013

Ei kasva :(

Biotiinia on syöty nyt ahkerasti, mutta silti vain tuntuu, ettei tukka suostu kasvamaan enää yhtään. Onko sillä joku maksimipituus, jonka jälkeen mitään ei tapahdu? Siltä ainakin tällä hetkellä tuntuu.

19.5.2013
19.6.2013

Edelleen siis mennään paidan kuudennen raidan kohdalla eli pituudessa ei juuri ole muutosta tapahtunut. Biotiinia olen syönyt päivittäin ja pessyt hiukset 2-3 kertaa viikossa vähän vaihtelevasti ja tilanteesta riippuen. Jälkimmäisessä kuvassa hiukset tosin näyttävät paljon parempi kuntoisilta kuin edeltävässä. Siihen voi vaikuttaa se, että tänään ne olivat juuri pestyt ja värjäyksen jälkeen siis vain kertaalleen kasteltu. Sen sijaan edellisessä kuvassa pesu on tapahtunut edellisenä päivänä ja värjäyksestä on kulunut 3 pesua.

Värjäyksellä tarkoitan tässä tapauksessa värihoitoainetta. Varsinaista väriä en ole sellaiseen 1,5 vuoteen hiuksiini laittanut. Tämän jutun osalta ajattelin ensi viikolla räväyttää. Löysin kaapin perukoilta punaista ja mustaa suoraväriä, jotka olen aikeissa sekoittaa keskenään ja sen jälkeen iskeä päähän. Saas nähdä, mitä siitäkin lopulta tulee.

Nyt kuitenkin pitää kehitellä lisäjuttuja hiusten kasvatukseen. Biotiinikuuria aion jatkaa ja kalaöljykapseleitakin syön jo. Täytynee tutkia, olisiko vielä jotain, millä voisin edistää hiusten pituuskasvua.

4 kommenttia:

 1. Miusta jokaisella hiusten maksimipituus vaihtelee aika paljon ja lopuksi se kasvaminen tapahtuu hitaammin ku aluksi. Sitten kun hius on saanu maksimipituuden, ni se se putoaa oikeestaan vaan pois. Ja jos pienenä on ollu tosi pitkät hiukset, ni ei välttämättä enää aikuisena samoihin mittoihin pääse.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Njoo, ilmeisesti näin tosiaan on. Ärsyttää kyllä aika paljon, kun kuitenkin haluaisin oikeasti pitkät hiukset. Tämä pituus on jotenkin "tympeän näköinen". Saisi olla pidempi tai lyhyempi, mutta nyt ei toimi.

   Pitänee alkaa miettiä, mitä tässä oikein hiuksilleen tekee...

   Poista
 2. Joo, hiuksilla tosiaan on se terminaalipituus, joka riippuu kasvunopeudesta ja hiuksen eliniästä. Mutta ei kannata luovuttaa, koska vaikka nyt iso osa hiuksista olisikin siinä maksimipituudessa, voi kasvunopeus ja sitä kautta se maksimipituuskin kasvaa hyvällä hoidolla.

  Monet syövät piitä/silicaa (esim. ihan normikaupoista saatava PiimaxC + biotiini) saadakseen hiukset pysymään pidempään päässä. Pituuteen se ei käsittääkseni varsinaisesti vaikuta, mutta enemmänkin hiusten kuntoon ja katkeilun vähentyessä se pituuskin lisääntyy. Mutta loppujen lopuksi se, mikä hiusten kasvua eniten säätelee, on ruokavalio ja siitä saatavat vitamiinit sun muut. Monivitaamiinilisää kannattaa ehkä harkita, jos epäilee, ettei ruuasta saa kaikkia tarvittavia juttuja.

  Päänahan hieronta tietty lisää verenkiertoa alueella ja sitä kautta ainakin teoriassa nopeuttaa hiusten kasvua. Samaan lopputulokseen pääsee tosin ihan liikunnallakin. Jälleen kerran verenkierron lisääntyminen teoriassa nopeuttaa hiusten kasvua.

  Ja ei sitä kasvua kuukaudessa välttämättä huomaa. Oma pehkoni on vuodessa kasvanut kymmenisen senttiä, eli vajaan sentin kuukaudessa. Jos sitä kasvua yrittäisi seurata, voisi muutosta hyvinkin olla huomaamatta, jos hiukset ovat yhdessä kuvassa vaikka vähän enemmän laineilla kuin toisessa. Mulla taisi mennä puolisen vuotta, että huomasin hiusteni oikeasti kasvaneen pituuttakin pelkästään poiskatkeilleen tyvikasvun sijaan.

  Tsemppiä kasvatukseen, eiköhän se siitä taas lähde sujumaan, jos jaksat olla kärsivällinen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monivitamiinikin on kyllä käytössä (jäi mainitsematta tuossa edellisessä kommentissa). Voi tietysti olla, että jokin aine jää vielä saamatta, pitäisi ehkä tarkemmin sihdata purkkeja, purnukoita ja syötyä ruokaa x)

   Hiukset alkaa taas olla siinä pituudessa, missä ne olivat parisen vuotta ennen vaalennusoperaatiota, joten maksimipituus on tosiaan voinut tulla vastaan. Täytyy nyt vielä pohtia, saisiko sitä jollain ruokavalio tms. jutulla venytettyä. PiimaxC:tä voisi vielä tietysti testata, vaikka syötäviä nappejakin alkaa olla enemmän kuin mummolla aamulääkkeitä :D

   Poista