1. kesäkuuta 2013

Aina tulee kiire

Toukokuu tuli ja meni. Onneksi. Pariisin reissusta huolimatta se oli ehkä tähän mennessä koko vuoden raskain kuukausi.

Kesäkuu on vihdoin alkanut ja ulkona tuntuu oikeasti olevan kesä. Mahtavaa! Itse en ole ehtinyt tosin ulkona kauheasti keleistä nauttia, sillä Desucon lähestyy huolestuttavasti. Luultavasti menen tällä kertaa perjantain ihan vain omissa vaatteissa (tosin en tavistyylillä :P) ja muutenkin vain yhdellä puvulla, koska mitään uutta ei ole syntynyt... eikä varmaan ehdi syntyä.

Kaivoin siis vanhan puvun kaapista, koska silloinhan pääsee helpolla. Tosin puvussa on omat ongelmansa. Kengät tuhoutuivat sarjisfestareilla vuonna 2010 (?) ja peruukki oli yksinkertaisesti surkea. Se oli yksi ensimmäisiä hankintojani eikä ehkä osuvin valinta. Uusi siis oli tilattava.

Muutenkin huomasin, etteivät puvun yksityiskohdat oikein miellyttäneet minua. Piti ostella yhtä sun toista pientä ja hioa vielä kokonaisuutta paremmaksi. Tänään olenkin ahkerasti ommellut korselettia kasaan kolmatta kertaa. Jospa se tällä kertaa tyydyttäisi minuakin?

Kengistä puuttuu vielä nauhat, joten ne on käytävä ostamassa. Muuten taidan olla voiton puolella, mutta veikkaan vahvasti, että kiirus tulee silti. Korseletti on hyvällä mallilla, mutta yllätyksiä voi aina tulla. Lisäksi pitäisi tehdä kaksi rusettia. Okei, ei niiden ompeleminen nyt niin vaikeaa ole. Veikkaanpa vain, että parsin niitä kasaan viimeisenä iltana, kun taas vähän lykkäilen aloittamista.

Peruukki saapui onneksi jo viikolla. Ostamisen jälkeen myyjä ilmoitti kauhukseni, että toimittamiseen meneekin 20-30 päivää, vaikkei alkuun ollut mistään sellaisesta puhetta. Lopulta taisi mennä vain parisen viikkoa, joten turhaan säikytteli minua.
Peruukin ja kameran kanssa piti luonnollisesti leikkiä. Huivin sitominen pään ympärille oli tuskaisen hankalaa, enkä tiedä, miten hyvin saan sen pysymään paikoillaan conin ajan. Luultavasti taistelen sen kanssa vähän väliä. Asiaa vielä hankaloittaa se, ettei peruukin "kampaus" halua pysyä kohdillaan ilman huivia, joten kyseinen kangaskappale on varsin oleellinen osa kokonaisuutta.

Ja kuten joku ehkä noista kuvista jo arvasikin, kyseessä on jälleen Final Fantasy IX:n Ruby. Olen cossannut häntä kahdesti aiemminkin, mutta en niin onnistuneesti kuin itse luonnollisesti olisin toivonut.

3 x Ruby
Tosiaan tuossa on pari eri versiota Rubysta. Ensimmäisessä kuvassa virallinen ulkonäkö, toisessa sarjisfestareiden versio, jossa siis mainittu kamala peruukki. Vyö on myös vääränlainen ja tulevaan versioon uusittu. Korseletti oli kohtalainen, muttei vastaa alkuperäistä.

Kolmannessa kuvassa korseletti on toisenlainen, enemmän kuvan kaltainen, mutta hajosi conin jälkeen kappaleiksi... eli huonosti tehty. Tuolloin olin myös omilla hiuksillani. Valitettavasti ne eivät asettuneet oikein mukavasti.

Tämän vuoden Desuconissa esitellään siis Ruby 3.0, jossa uusittua ovat kengät, vyö, korseletti ja peruukki. Lisäksi olen hieman parannellut puseroa ja käsineisiin on tarkoitus lisätä nuo rusetit, jotka aiemmista versioista puuttuivat. Panta ja kukkakoriste on myös tällä kertaa vaihdettu huiviin, kuten kuuluu ollakin. Kokonaan uutta paitaa en valitettavasti ehdi tehdä eli hihat eivät vieläkään tule olemaan oikeanlaiset. Kenties joskus pitää toteuttaa Ruby 3.1?

Ja kun cossaamisesta puhutaan, on pakko kertoa yksi juttu. M on pelaillut uusinta Bioshockia, enkä voi mitään sille, että Elizabeth on valloittanut sydämeni. Minulla on suunnaton hinku päästä cossaamaan häntä. Valitettavasti en osaa tehdä korsetteja... mutta ehkä jostain saisi kohtuulliseen hintaan suunnilleen oikeaan suuntaan vivahtavan.

Niin nätti <3

1 kommentti:

  1. Haaste sulle blogissani! :) http://myrikanluutakomero.blogspot.fi/2013/06/liebster-blog-haaste.html

    VastaaPoista