25. toukokuuta 2013

Hui

Rohkaisin mieleni ja ilmoittauduin juuri äsken Jyväskylän avoimen yliopiston kirjoittamiskurssille. Hintaa sille tuli vain 30 euroa, joten ei budjetti siihen nyt suoranaisesti kaatunut. Kurssi käydään itseopiskeluna ja suoritus aikaa on 150 päivää eli omalla kohdallani se loppuu 22.10.2013. Kurssin aikana kirjoitetaan erilaisia tekstejä ja itse saa valita painotuksen. Ajattelin painottaa fiktiivisiin teksteihin, en niinkään asiapitoisiin juttuihin.

Sitten tulee se "hui"-osuus. Koska kyseessä on etäopiskelu, opettaja antaa palautteen puhelimitse. Oh dear goddess! Oikeasti. En yhtään pidä puhelimessa puhumisesta ja nyt pitäisi sitten kuunnella, mikä kaikki teksteissäni mättää :D Minun täytyy olla hullu, kun suostun moiseen vapaaehtoisesti.


No, joka tapauksessa tämän pitäisi ratkaista kirjoitusjumi. Olen maksanut hommasta rahaa ja opettaja on kyttäämässä, että jotain myös tapahtuu. Eli on pakko kirjoittaa, vaikkei niin huvittaisikaan. Se on sitten kokonaan toinen juttu, saanko kurssia koskaan hyväksytysti suorittua.

Puhelinpalautteen lisäksi kurssissa mietityttää yksi toinenkin juttu: sillä vaaditaan yliopistotasoista kirjoittamista. Tuo sai miettimään tovin koko ilmoittautumista. En ole koskaan opiskellut yliopistossa, en tiedä, mitä tarkalleen ottaen tarkoittaa "yliopistotasoinen kirjoittaminen". Ensimmäistä palautetta voikin siis tosiaan odotella kauhunsekaisin tuntein... kenties kirjoittamiseni onkin todella kaukana vaaditusta tasosta.

Saas nähdä, miten tässä taas käy. Vähän on jännittyneet fiilikset, mutta ehkäpä tästä selviää hengissä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti