21. huhtikuuta 2013

Viikkokatsausta

Puuh, olen ollut aika stressaantunut työhön liittyvien asioiden vuoksi ja se on alkanut näkyä valitettavalla tavalla vapaa-ajalla. Ei ole kovin kivaa, että illat kuluvat sohvalla tai sängyllä päänsärystä kärsien :( Nyt on vain pakko ottaa sellainen linja, että ei mieti ylimääräisiä yhtään enempää kuin on pakko ja keskittyy vapaalla kaikkeen mahdolliseen mukavaan puuhaan. Jos vaikka olo lähtisi helpottumaan...

Kuva: Final Fantasy Wikia
Toki monenlaista riittääkin. Päätin, että kierrätän kesä-Desuun yhden vanhoista cosseistani. Ajatuksissa oli ensinäkin säästää rahaa ja toiseksi päästä helpolla (luultavasti kierrätän myös Frostin puvuista jommankumman). Nyt kuitenkin totesin, että paitaa on muokattava, korseletti tehtävä uusiksi ja ostoslistalla ovat kengät, vyö, huivi ja peruukki. Täytyy varmaan kierrellä kirppareita, jos sattuisi löytymään edullisesti (ja peruukki ehkä eBaysta).

Mutta jos jollakulla on ylimääräisenä seuraavia esineitä ja on niistä valmis halvalla luopumaan, saa minulle ilmoittautua:

- Vaaleanpunaiset ballerinat kokoa 38 tai 39
- Ruskea, leveä vyö isohkolla soljella
- Vaaleansininen pitkä kapeahko huivi
- Vaaleanharmaa peruukki, ei otsatukkaa

Saas nähdä, onnistunko cossin väsäämään kuntoon ajoissa ja miten hyvä siitä loppujen lopuksi tulee. Hieman jouduin jo paidan kanssa tekemään kompromisseja, koska eräs nimeltä mainitsematon henkilö oli vahvasti sitä mieltä, etten lähde noin avoimessa kaula-aukossa julkiselle paikalle. Cossatessa itseäni ei olisi moinen haitannut (muuten kyllä), mutta joskus on ihan hyvä kunnioittaa toistenkin mielipidettä.

Tuo asia on siis pohdituttanut tällä viikolla...

Lisäksi olen yrittänyt taas edistää hääjärjestelyjä. Laitoin tarjouspyynnön menemään eräälle valokuvastudiolle, mutta sieltä ei ole kuulunut vastausta. Pitäisi varmaan etsiä vähintään toinenkin, jotta voi vähän vertailla hintoja. Haluamme siis miljöössä otetun potretin, emme koko häiden kuvausta. Jotenkin sopivan valokuvaajan etsiminen on vain tuntunut minusta työläältä.

Yritin myös soittaa pitopalveluun, mutta numero osoittautui vääräksi. Laitoin juhlapaikan isännälle kyselyn asiasta ja sainkin eilen uuden numeron. Toivottavasti siitä nyt sitten tavoittaa pitopalvelunkin. Vielä en ole yrittänyt soittaa, mutta se on ensiviikon ohjelmassa.

Perjantaina sain tiedon, että hääpukuni on valmistunut ja postitettu. Jos 3-4 (arki)päivän postitusaikalupaus pitää paikkansa, puku saapuu minulle viimeistään torstaina. Olen jokseenkin hämmästynyt, että asia on edennyt näin nopeasti ja ehkä hieman huolestunutkin, mutta kenties sieltä tulee ihan laadukas puku. Jännittää kovasti.

Mitäs muuta tärkeää vielä?

Japanin tunnit loppuiva tältä lukuvuodelta. Eilen olivat viimeiset, mikä oli vähän haikeaakin. Saimme kesälomaksi kasan kielioppiasioita opeteltavaksi ja kirjoitelmatehtävän. Siihen tulee joko piirtää kartta tai ottaa kuvia oman kodin / kesämökin ympäristöstä ja sen jälkeen kirjoittaa aiheesta sanallinen kuvaus. Sen pohjalta sitten keskustellaan ensimmäisillä tunneilla syksyllä.

Olen tuosta kirjoitelmajutusta tosi innoissani. Minulla on jo hyvä visio, millaisia kuvia haluan ja mistä asioista aion kirjoittaa. Pitää vain odottaa kesää, että mökin ympäristö näyttää oikein vihreänvehreältä. Sain luvan toteuttaa kirjoitelman tietokoneella ainepaperin sijaan, joten kuvat saa kivasti limittäin lomittain tekstin kanssa. Jes, aivan mahtava tehtävä!

Keskustelu sen sijaan ei minua ajatuksena innosta. Olen aina huono tuollaisissa "tule luokan eteen esiintymään ja keskustele sitten aiheesta muiden kanssa" -jutuissa. Ne ahdistavat niin paljon, että homma menee tärinäksi ja änkytykseksi, vaikka pitäisi vain suomea puhua. En siis odota kirjoitelman palautusta innolla, mutta uskon sen tekemisen olevan kivaa ja hyödyllistä. Ajattelin kirjoitella siihen vähän ekstrajuttujakin ihan vain harjoituksen vuoksi.

Ja jotta tämä postaus olisi mahdollisimman sekava ja täynnä erilaisia asioita, on vielä kerrottava yhdestä jutusta. Aloitin biotiinikuurin pari kuukautta sitten. Nyt se on loppunut, mutta olen ajatellut vielä toisen kuurin syömitä. Tarkoituksena oli siis edistää hiusten kasvua. Ensimmäisen kuukauden aikana tulos ei ollut kummoinen, mihin varmaan kampaamokäynnillä oli osuutta. Nyt tilanne näytti jo ihan toiselta.

18.3.2013
21.4.2013

Kuvat on otettu vähän eri kulmista, mutta kyllä noista nyt silti eron näkee. Kasvua on selvästikin tapahtunut. En tiedä, johtuuko se biotiinista vai jostain muusta, mutta joka tapauksessa olen tyytyväinen. Aina on jotenkin sellainen fiilis, ettei tämä letti kasva mihinkään, mutta ehkä olen ollut väärässä. Täytyy taas toukokuussa napata kuva (= pakottaa M nappaamaan sellainen), jotta näkee, onko edistystä tapahtunut.

Eli tällaista on tosiaan viimeiseen viikkoon mahtunut. Tuleva viikko näyttää aika rauhalliselta, mutta katsotaan nyt, mitä se lopulta tuo tullessaan. Toivon kuitenkin, että iltaisin jaksaisin puuhailla kaikkea kivaa :)

2 kommenttia:

 1. Tuttu tunne tuo työstressi.. itsellä siihen yhdistyy myös opiskelustressi koska työ ja opiskelu vie kätevästi aikaa toisiltaan. Otin tälle kevälle aika rankan periodin, koska en vielä talvella tiennyt että tulisinkin olemaan yhtäkkiä kolme arkipäivää viikosta ihan täyspäiväisessä työssä. Nyt tämä alkaa levitä käsiin kun olisi tiedossa tenttiviikkoa, ja useamman harjoitustyön palautusta...

  Minulla ei päätä särje, mutta nämä asiat menevät uniin ja nukun tosi levottomasti ja sitten olen umpiväsynyt. Nyt olen yrittänyt joka ilta lopettaa hyvissäajoin ennen nukkumaanmenoa kaiken opiskeluun ja työhön liittyvän ajattelemisen, ja tehdä jotain ihan muuta ennen nukkumaanmenoa (vaikka smoothieta ;D). Selvästi minulle parempi vaikka valvoa tunti tai kaksi pidempään, ja tehdä hetki omia juttuja, kuin mennä ajoissa nukkumaan, ja sitten pyöriä koko yö...

  Tuo paita on muuten tuohon hiustenmitaamiseen tosi hyvä, kun voi laskea raitoja :D Mietin että pitäisiköhän itsekin kokeilla biotiinia... tukka on kyllä pitkä, mutta kovin ohut ja vähän huonokuntoinen.. Taas pitäisi leikata reilusti hännästä veks:/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Töiden ja opiskelujen hoitaminen yhtäaikaa on kyllä välillä tosi hankalaa. Tsemppiä vain hommaan. Onneksi kohta on kesä ja ei ole opiskelemista :)

   Hieno homma, että oot löytänyt sopivan tavan nollata pään ennen nukkumaanmenoa. Mulla tuppaa siinä vaiheessa aina ajatukset pyörivän häiritsevästi päässä, kun pitäisi alkaa nukkua. Ehkä se vielä jossain vaiheessa helpottaa.

   Joo, paita on loistava tuohon tarkoitukseen. Näkee pituuseron ihan konkreettisesti. Biotiini on varsin hyvää, tosin kasvattaa kaikkia muitakin karvoja kuin hiuksia :D Mä yritän nyt selvitä mahdollisimman pitkälle ilman kampaajalla käymistä, jos saisi lettiin vähän lisää pituutta tosiaan.

   Poista