10. huhtikuuta 2013

Vastauksia kysymyksiin

Haastepostauksen jälkimainingeissa mennään. Elikäs Maryjane haastoi minut uudestaan, mutta tällä kertaa vain vastaamaan kysymyksiin. Onneksi näin, koska en luultavasti olisi millään enää keksinyt uutta 11 asiaa itsestäni, saati niitä kysymyksiä... eikä minulla olisi ehkä ollut haastettaviakaan.1. Mikä on positiivisinta talvessa, keväässä, kesässä ja syksyssä?

Talvi - Kaunis, valkoinen maisema
Kevät - Lisääntyvä valo, raikas ilma
Kesä - Lämpö, auringonpaiste, loma (jos sitä on)
Syksy - Värikkäät lehdet, pimenevät illat

2. Entä negatiivisinta?

Talvi - Kylmä, valoisa aika menee töissä
Kevät - Aamulla on kylmä, töistä lähtiessä kuuma ja kuraa on joka paikassa
Kesä - Hyttyset ja kaikki muutkin kimppuun hyökkäävät ötökät
Syksy - Sade, kura3. Mitä harrastusta tahtoisit kokeilla?

Nyt lyö pää kyllä tyhjää :D Harrastan oikeastaan kaikkea, mitä jo haluankin eli minulla ei ole erityisiä toiveita. Ennemminkin ehkä tahtoisin olla parempi nykyisissä harrastuksissani... ja olisi todella hienoa saada lisäaikaa niille.


4. Mitä lemmikkejä sinulla on nyt, jos on? Näytä kuvia, jos on :)

Minulla ei ole tällä hetkellä lemmikkejä. Minulla on kuitenkin ollut elämäni aikana yhteensä kolme kissaa, hiiri, kaksi käärmettä (yhteiset silloisen avomiehen kanssa) ja talvikko. Lisäksi perheessämme on aina ollut koiria.

Nero (vaikkei minun koirani olekaan)

 

5. Millainen oli ensimmäinen lemmikkisi/eläinystäväsi? Näytä kuva jos on :)

Riku oli ensimmäinen koiristamme, jonka muistan. Riku oli norjanharmaahirvikoira ja tosi leppoinen tapaus. Tosin viihtyi pitkälti ulkona, piti olla tosi kova pakkanen, että suostui tulemaan sisälle. Rikulla oli oma juoksulanka pihan perällä ja iso koppi, jossa sitten nukkui yöt.


6. Miten olet keksinyt lemmikeillesi nimet? Onko niiden takana jokin tarina?

Ihkaomat lemmikkini olen nimennyt itse, muut ovat vanhempieni nimeämiä.

Nöpö (kissa) - Nöpön äidin nimi oli Töpö (töpöhännän vuoksi), joten johdin nimen sitten siitä.
Vinski (hiiri) - Nimesin tämän Prätkähiirten Vinskin mukaan, vaikka väritykseltään Vinski oli enemmän Turbon ja Moton väliltä :D
Neppe (kissa) - Lyhennys Neptunus Felis Domesticuksesta. Opiskelin lukiossa latinaa ja minusta oli hienoa antaa kissalle latinankielinen nimi.
Juppe (kissa) - Eli Jupiter Felis Domesticus. Menee samaa sarjaan edellisen kanssa.
Tiamat (nauhavesikäärme) - Lohikäärmekuningattaren nimi, mutta valitsin oikeastaan nimen siksi, että se esiintyy suosikkipelisarjassani (Final Fantasy).
Behemoth (nauhavesikäärme) - Silloisen avomiehen nimeämä, perusteista en tiedä. Sain huvia siitä, että samaniminen peto esiintyy myös FF-sarjassa... mikä ei kyseistä miestä miellyttänyt yhtään.
Yuki (talvikko) - Yuki oli valkoinen ja opiskelin jo japania, kun tyttö luokseni kotiutui. Shiro (valkoinen) tuntui turhan itsestään selvältä, joten valitsin sitten nimeksi Yukin, joka tarkoittaa lunta.

(Yritin epätoivoisesti etsiä kissoista kuvia, mutta tällä koneella niitä ei näytä olevan tallessa... ja koska kaikki levylle poltetut kuvat ovat varastokomerossa enkä jaksa paperiversioita alkaa skannata, nyt en niitä valitettavasti pysty esittelemään.)

Tiamat ja Behemoth


Yuki7. Seuraatko eläinaiheisia blogeja? Haluatko suositella jotain?

En suoranaisesti. Seuraan Irc-Galleriassa ja Facebookissa blogiyhteisöjä, joista tulee satunnaisesti klikkailtua blogilinkkejä. Joskus on kohdalle sattunut eläinaiheinenkin blogi. En kuitenkaan seuraa mitään niistä aktiivisesti.


8. Millaisia hauskoja sattumuksia lemmikkien kanssa on tapahtunut?

Yhtenä iltana Neppe istui sängylläni ja tuijotteli ylöspäin. Seurasin kissaa lähinnä sivusilmällä, sillä minulla oli jokin juttu kesken tietokoneella. Puolisen tuntia  meni ihan rauhallisesti, mutta sitten yhtäkkiä Neppe ampaisi ylöspäin ja tarrautui kattolamppuun (minulla oli vanha, kankainen varjostin, josta sai kynsillä hyvin otteen).

Lampunvarjostin ei kuitenkaan kestänyt kissan painoa, joten sehän tietysti räsähti irti katosta. Valot sammuivat samassa rytäkässä ja Neppe lähti vauhdilla karkuun kerättyään itsensä lattialta. Poitsu piileskeli loppuillan tupakeittiössä nojatuolin alla.


9. Jos allergiat, rahat tai tilojen rajallisuus ei estäisi, minkä eläimen hankkisit?

Tällä hetkellä en ole ihan varma. Haluiaisin ehkä deguja tai rottia, mutta olemme paljon pois kotoa, joten käytännössä minkään lemmikin ottaminen ei ole mahdollista. Joka tapauksessa jonkin jyrsijän voisin tosiaan haluta.

Tätä ei kysytty, mutta missään nimessä en olisi ottamassa koiraa. Tykkään kyllä niistäkin, mutta minua kauhistuttaa ajatuskin, että pitäisi käydä lenkillä vähintään kolme kertaa päivässä. Koirat ovat kivoja, kunhan ne ovat jonkun muun koiria.


10. Mitkä ovat positiivisimmat ja negatiivisimmat asiat lemmikin omistamisessa?

Positiivista: Lemmikeistä on aina seuraa. Ne ovat myös suloisia ja niiden kanssa olemisesta saa energiaa.

Negatiivista: Karvat. Olen laiska siivoamaan, mutta lemmikkien takia pitää siivota usein tai karvoja on joka paikassa (riippuu toki eläimestä). Ylipäätään häkkien, hiekkalaatikoiden, terraarioiden yms. putsaaminen on aina vähän epämiellyttävä homma, vaikka se toki hoidettua tuleekin. Koirien kohdalla vielä lisäksi mainittu pakkolenkkeily useamman kerran päivässä.


11. Mitä odotat ensikesältä?

Minulla ei ole mitään suuri odotuksia. Olen suurimman osan kesästä töissä, koska minulle ei ole kertynyt juurikaan lomia (tai siis jouduin käyttämään tämän vuoden lomista suurimman osan jo viime vuonna työnantajan määräyksestä, joten nyt sitten kärsin siitä). Odotan ehkä Desuconia, vaikkei vielä kyllä ole tullut mitään innokasta hypeä.

Lisäksi odotan muutamaa lomapäivääni, jotka tosin pääsen käyttämään vasta elokuussa. Toivottavasti silloin on vielä hyviä kelejä jäljellä. Niin ja juhannuskin on ihan kiva juttu, joten taidan odottaa sitäkin.

Kuva: MKEi kommentteja:

Lähetä kommentti