24. huhtikuuta 2013

Edistystä

Viikko on vasta puolessa välissä, mutta tunnen itseni aika tehokkaaksi. Joka päivä on tullut tehtyä jotain häiden järjestämisen eteen ja asiat ovat jopa oikeasti edenneet. Ajoittain tuntuu, että nyt on vähän liikaakin lankoja käsissä ja pitäisi hallita älyttömän iso paketti, mutta toistaiseksi homma ei ole levinnyt käsiin. Tosin en kyllä tämän jälkeen halua ihan hetkeen järjestää mitään isoa.
Hääpuku

Maanantaina tuli puhelimeen tekstiviesti, että puku on saapunut Suomen puolelle ja minun pitää lähettää tullausta varten ostokuitti. Tiistaina sain sähköpostiin laskun veroista, jotka maksoin saman tien. Tänään sitten kuriiri jo soittelikin ja toimitti minulle kivan paketin.

Uskomattoman pieneen pakettiin se mahtui... O_o

Paketti piti tietenkin heti repiä auki ja sovittaa pukua päälle. Se oli ihanan kevyt ja istui nätisti. Alkuun se näytti hieman liian löysältä, mutta kun nyörityksen kiristi takaa, se olikin oikein hyvä. Hameen vyötärökuminauhaa tosin voisi ihan hitusen kiristää, mutta se on onneksi helppo tehdä.

Minua myös varoiteltiin vannealushameen epämukavuudesta, mutta ei se ainakaan nyt testatessa tuntunut erityisen häiritsevältä. Istuminenkin onnistui vaivatta. Tosin käsinojalliseen tuoliin ei ole istumista, sen verran leveät helmat ovat :D

Nyt sitten pitäisi jostain löytää pukuun sopivat kengät, jotka olisivat myös mukavat jalassa. Korkoa niissä saisi olla vähän. Kovin korkeita kenkiä en kuitenkaan halua, koska en ole tottunut käyttämään sellaisia.


Juhlapaikka

On varattu, mutta tuli kohtalaisen kalliiksi. Vaihtoehtona olisi ollut myös halvempi paikka, mutta päädyimme valitsemaan kivemman miljöön.


Maistraatti

Tarvitsen jostain sopivat tekstit... Ajattelin ensin lainausta eräästä kirjasta, mutta totesin, ettei se toimikaan. Tekstien etsiminen on siis edelleen vaiheessa. Mutta periaatteessa puhuja on kuitenkin varattu.


PitopalveluSain alun perin väärän puhelinnumeron pitopalveluun, mutta onneksi tilanne korjaantui ja sain oikean numeron käsiini. Tänään sitten soittelin paikkaan ja sovimme, että lähetän sinne päivämäärän, henkilömäärän ja ajatukseni menusta. Pitopalvelusta otetaan myöhemmin yhteyttä.


Valokuvaus

Huomenna on tarkoitus mennä tapaamaan valokuvaajaa. Juttelin kyseisen miehen kanssa puhelimessa jo maanantaina, mutta emme vielä päässeet yhteisymmärrykseen aikataulusta ja hinnasta. Kasvokkain asiat onkin varmasti helpompi selvittää eli huomenna ajelemme töiden jälkeen Hollolaan. Jännittää.


Juhlan suunnittelu

Ruoan lisäksi pitäisi juhlaan miettiä tietenkin aikataulu. Tietenkin se kusee sitten varsinaisena päivänä, mutta jotkin raamit on vain pakko luoda, koska muuten homma ei toimi. Olen myös pohdiskellut, pitäisikö juhlaan kehittää jotain erillistä ohjelmaa. Jotenkin se vain tuntuu kovin päälle liimatulta, joten voi olla, että se jää pois. Vapaa seurustelu ihmisten kesken on kuitenkin rennompaa, kun pienellä porukalla ollaan.

Mutta päivään pitäisi mahduttaa:
- Laittautuminen
- Valokuvaus
- Vihkiminen
- Ruoka
- Kakkukahvit

Mitään häävalsseja ei meillä ole ohjelmassa, emme kumpikaan hinkua tanssimaan. Jotain musiikkia täytyy silti kehittää vihkitilaisuuteen ja taustalle noin muutenkin. Minulla on jokunen idea, mutta niistä on juteltava vielä M:n kanssa.


Häämatka

M on saanut meille nyt hankittua lennot, hotellin ja parit retket  matkalle. Muutakin ohjelmaa on jo mietitty. Jostain syystä minä päädyin kuitenkin tekemään päiväkohtaisen ohjelman, "kun olen niin hyvä siinä". Noh, ei minua varsinaisesti haittaa, vaikka siinäkin on puuhaa, kun selvittelee kohteiden hinnat ja miten niihin pääsee.

Otin myös paikalliseen tuttavaani yhteyttä ja kyselin ravintola- ja kahvilavinkkejä. Toivotaan, että sieltä tulee jotain hyviä ideoita.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti