18. maaliskuuta 2013

Ratkiriemukasta

[Blogaus spoilaa Final Fantasy XII: Revenant Wingsiä ja ficciä Glabadosin kätkö II: Siipien tuomari. Lukeminen omalla vastuulla.]

Kolmas vapaapäivä on miltei ohitse. Aika menee kyllä todella nopeasti, kun ei ole töissä. Miksi vapaat aina hujahtavat käsistä ja työviikko kestää ikuisuuden? x)

Noh, enivei. Lauantaina kirjoittelin vihdoin jatkoa ficciini Glabadosin kätkö II: Siipien tuomari. Luvusta tuli aika... no, kämäinen, mutta sain sen väännettyä kasaan. Kokonaan toinen juttu on, koska kehtaan työntää sen betalle (jos hän sitä enää tässä kohtaa huolii :D), saati julkaista. Eli vielä voi joutua odottelemaan... mikäli kukaan kyseistä tarinaa enää muistaa ja siihen jatkoa kaipaa. Luultavasti jätin sen kesken niin kauan sitten, että kaikki lukijani ovat sen jo ehtineet unohtaa.

Sunnuntai ja tämä päivä onkin sitten kulunut varsin riemukkaasti, kun tajusin, etten voi jatkaa kirjoittamista vielä. Minun oli selvitettävä itselleni, mitä tapahtuu, milloin tapahtuu ja kenelle. Kirjoitan tarinaa Franin ja Balthierin näkökulmasta, mutta taustalla tapahtuu todella paljon asioita. Vaanin ja Penelon tekemiset limittyvät tavallaan ilmapiraattikaksikon kohtaloon, joten ne on pakko ottaa huomioon.

Tämä johti siihen, että kävin pelin käsikirjoitusta läpi noin 170 sivua tehden muistiinpanoa oleellisista tapahtumista ja niiden sijoittumisesta toisiinsa nähden. Lisäksi tuli luettua jokunen artikkeli Final Fantasy Wikistä, kun yritin selvittää asioita, joita en pelkän käsikirjoituksen kautta kyennyt ymmärtämään. Jotain jäi vieläkin ilmaan roikkumaan, mutta kenties pystyn ne jutut pähkäilemään vielä. Olen jo tarinassa muutenkin ottanut taiteellisia vapauksia, joten ehkä ei haittaa, jos kaikki ei edelleenkään mene pilkulleen kaanonin mukaan.

Muistin pelin tarinan pääpiirteissään siltä osin kuin olen peliä pelannut. Yksityiskohdat olivat autuaasti sen sijaan unohtuneet. Lisäksi olin onnistunut missaamaan joitain vapaaehtoisia keskusteluja, joten niitä oli kiva lueskella. Aika paljon tuli naureskeltuakin hahmojen väliselle sanailulle.

Raapustelun lopputuloksena oli aikajana tarinan alkupuolesta. Lopun osalta voin seurata pelin käsikirjoitusta, koska Fran ja Balthier liittyvät Vaanin porukkaan. Täytyy sanoa, että olen tästä ihan onnellinen, sillä aikajanan kasaaminen ei ollut helpoin mahdollinen tehtävä.

Seuraava kuva sisältää melkoisesti spoilereita, joten sitä ei kannata klikata isommaksi, jos ei halua saada tarinan käänteitä etukäteen tietoonsa.

Glabadosin kätkö II: Siipien tuomari - aikajana
Nyt sitten voisi vihdoin jatkaa kirjoittamista. Täytyy ainakin yrittää, en vain uskalla mennä takuuseen aikaan saamisesta. Pelaaminen on tosiaan innostanut viime aikoina taas enemmän, joten konsolin ääressä on vierähtänyt useampi ilta. Nyt M tosin pelaa Ni no kunia, joten en tiedä, pääsenkö hetkeen itse ohjaimen kimppuun.

Ja sitten on sitä ongelmaa, että kiinnostaisi vähän se, tämä ja tuo ficci, mutta mikään ei niin perusteellisesti. Mielenkiinto on hajautunut liiaksi joka suuntaan eikä tarpeeksi minnekään, jos nyt ymmärrätte, mitä tarkoitan. Ehkäpä se oikea suuntakin jossain vaiheessa löytyy.

Jos ei muuta, ainakin on tullut pari päivää tehtyä mielenkiintoista taustatutkimusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti