19. tammikuuta 2013

Säätöä hiusten kanssa

Viime tammikuussa hommasin itselleni klipsipidennykset, joiden kanssa olen jaksanut leikkiä epäsäännöllisen säännöllisesti. Pidemmät hiukset näyttävät kivoilta, mutta pidennysten kanssa joudun näkemään kamalasti vaivaa. En ole vieläkään oppinut laittamaan niitä "täydellisesti" ja aina jossain vaiheessa tulee fiilis, että klipsit näkyvät omien hiusten seasta =/

Tänä vuonna sitten tuli ostettua loxit. Tosin tilaukseen ne menivät jo joulukuun alkupuolella, mutta sain ne käsiini vasta viikko sitten. Itellalla ilmeisesti hieman kesti toimittamisen kanssa...


Viikko tässä tosiaan ehti vierähtää, ennen kuin sain aikaiseksi kokeilla kyseisiä kapistuksia. Se ei ollut ihan niin helppoa kuin olin kuvitellut. Ensinäkin minulla on aika ohut tukka, joten kahden nutturan taikominen siitä on jo oma juttunsa. Luonnollisesti niistä tuli aika pienet.

Näihin pieniin nutturan nysiin sitten piti saada loxit kiinni. Aikamoista äheltämistä se oli, enkä missään vaiheessa saanut niitä laitettua niin luotettavasti, että olisin esim. uskaltautunut lähtemään "kampauksessa" kotoa. Pienikin töytäisy riitti pudottamaan loxit, joten harjoitusta kaivataan tässä asiassa. Täytynee pohdiskella tuota kiinnityspuolta tosiaan. Niin tiukalle en ainakaan saanut tällä kertaa noita solmittua, että olisivat hyvin pysyneet.

Hommassa oli muutenkin vähän äheltämisen maku, joten arkikäytössä näitä tuskin minulla nähdään. Olen laiska ja mukavuudenhaluinen eli kaikenlainen säätäminen aamuisin on täysin poissuljettu juttu. Haluan näyttää nätiltä, mutta sen on onnistuttava mahdollisimman pienellä vaivalla arkipäivisin.

Yleisesti ottaen tykkäsin kyllä, miltä loxit päässäni näyttivät tai miltä itse näytin ne päässä... miten päin nyt asiaa haluaa katsoa. Ehkä näitä voisi käyttää joskus conissa, jos ei jaksa heittää cossia niskaan, tai ehkä keikoilla käydessä. Vähän pohdiskelin sukujuhlienkin mahdollisuutta, mutta aina on olemassa se mahdollisuus, että herättäisin pahennusta vanhemmissa sukulaisissa. Omien kohdalla en niin asiasta stressaa (siinähän sitten paheksuisivat), mutta M:n sukulaisiin teen mieluummin hyvän vaikutuksen... eli saapa nähdä, riittääkö rohkeus.

Hiukset ovat nyt muutenkin pohdituttaneet viime päivinä. Olen jo pitkään yrittänyt kasvattaa niitä... ne kun tosiaan kärsivät melkoisesti vaalennuksesta kevättalvella 2010, minkä seurauksena niitä on jouduttu saksimaan ahkerasti.

Jotenkin tuntuu, ettei esim. viime kevättalveen verrattuna ole tapahtunut mitään...

Kevättalvi 2012
Talvi 2013

Tosiaan tuossa pituudessa ei suurempia eroja näy. Toisaalta pitää ottaa huomioon, että ensimmäisessä kuvassa hiukset ovat suorat, toisessa kevyesti laineilla... mutta silti! GRAAH!

Syön nyt biotiinia. Ehkä sillä on jotain vaikutusta, mutta en usko, ennen kuin näen. Mikään muu ei tunnu kasvavan kuin otsatukka, jota pitäisi taas olla koko ajan lyhentämässä. Nytkin se roikkuu silmillä ja kampaajani on lomalla 5.2. asti. Itse en uskalla alkaa leikata sitä, pelkään jäljen olevan kamala. Ei siis auta kuin odotella.

Hiusten väri on sen sijaan muuttunut enemmän kuin muistinkaan. Syynä lienee epäonnistunut violetiksi värjäys tältä syksyltä. Se taittoi taas sävyä pinkin suuntaan, joten edessä on pitkä taistelu, ennen kuin väri miellyttää omaa silmää. Yksi vaihtoehto olisi antaa värin haalistua ja vaalentaa ja vasta sitten laittaa lisää punaista, mutta en taida uskaltaa. Toisaalta minulla on tunne, että viininpunaisempi voisi ollakin ihan jees, mutta edelleen pelkään värin haalistuvan pinkiksi... ja en ihan oikeasti enää halua pinkkiä tukkaa.

Tässä vielä kuva hiuksistani takaapäin. Siitä huomaa, että värjäävää hoitoainetta on käytetty viimeksi 1,5 viikkoa sitten ja että latvat taitaisivat oikeasti kaivata kampaajan käsittelyä. Välillä tosiaan iskee epätoivo. Haluan hiusten olevan hyvässä kunnossa, mutta haluan niiden olevan myös pitkät. Kenties hiuslaatuni kuitenkin on sellainen, ettei näitä kahta asiaa voi yhdistää...

16.1.2013
Ja voi apua, siellä on ihan selkeitä pinkkejä raitoja. Kadun syvästi sitä päivää, kun hairahduin avaamaan pinkin väripurkin -___-;;;

2 kommenttia:

 1. Vinkkinä hiusten kasvatteluun: kookosöljyä latvoihin. Alkuun varovasti ettei saa hiuksia näyttämään likaisilta, mutta kun vähän oppii mitä hiukset siitä tykkäävät, voi sitä käyttää vähän reilumminkin. Tai ainakin useammin. Omista hiuksistani se ainakin katoaa yön aikana näkymättömiin, mutta tekee silti hyvää latvoille.

  Biotiinia olen itsekin joskus yrittänyt syödä, mutta loppujen lopuksi sillä oli olematon vaikutus. Kalaöljy sen sijaan tuntuu tekevän edes jotain. Näiden kanssa kyse on kuitenkin ymmärtääkseni enemmän kyse siitä, millaisista mahdollisista puutostiloista kärsii ja mikä on se rajoittava juttu. Sinkinkin on muistaakseni väitetty auttavan hiustenkasvuun, mutta mene ja tiedä.

  Terveisin toinen ohuthiuksinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy katsoa, jos kookosöljyä uskaltaisi joskus kokeilla. Ei ehkä ekaa kertaa työpäivää vasten.

   Biotiinissa on mukana sinkkiäkin (ainakin tuossa, mitä ostin). Vielä en oo vaikutusta huomannut, mutta toisaalta ei tässä kovin kauan olla sitä syöty. Kalaöljykapseleita oon popsinut sellaiset vuoden päivät, ellen pidempäänkin, ja niillä en oo havainnut olevan vaikutusta x)

   Poista