9. tammikuuta 2013

Pitäis vissiin jotain tehdäkin...

Mennään jo tammikuun 9. päivässä. Aika tuntuu vain kuluvan, samoin illat, mutta mitään ei oikein saa aikaiseksi. Ihanan tekosyyn on tarjonnut tällä viikolla lämpöily, joka on pariin otteeseen uhannut nousta kuumeen puolelle. Tänään lämpömittari on onneksi hiljalleen ollut painumassa järkilukemiin eli sinne 36 asteen alapuolelle.

Mutta niin. Minulla on pienoinen pelko jo, että aika loppuu kesken. Desucon Frostbite on oikeasti ihan kohta, mutta minä vain jumitan. Eleynan puvussa olen vieläkin samassa vaiheessa kuin syksyllä eli hametta olen tekemässä. Olen sentään saanut ostettua paitaankin kankaan ja tukikankaan. Aijoo, kiinnitin myös korvat rautalangalla hiuspantaan. Ne taitavat kaivata vielä vähän ompelua, että pysyvät paremmin menossa mukana eivätkä heilu holtittomasti.

Paita tulee olemaan yksi iso ongelma. En edes tiedä, saanko sitä oikeasti toimimaan -___- Sitten kaulakoru pitäisi keksiä jostain ja kampaus täytyisi saada pysymään peruukissa. Oikeasti... se ei vain pysy. Kuitu on vähän turhankin liukasta, joten nuttura tykkää hajoilla varsin nopeasti.

Näen jo painajaisia...
Minulla ei ole toistaiseksi aavistustakaan, miten teen hihojen kultakoristeet. Paitaan on kultanauhaa, mutta olen alkanut epäillä sen toimivuutta.

Sitten pitäisi jostain keksiä pitkävartiset ruskeat kengät suhteellisen edullisesti. Isoin ongelma niissä lienee varren sopivuus. Ei olisi ensimmäinen kerta, kun pohkeeni kieltäytyvät mahtumasa muuten sopivaan kenkään. Raivostuttavaa.

Tällä hetkellä puolittain jo kaduttaa, että edes ryhdyin tähän. Kaheliko olin? Kyllä, haluan tehdä hahmon, mutta oikeasti se on ihan tuhottoman vaikea, joten täydellisyyttä on turha edes kuvitella hipaisevansa. Saapa nähdä, valmistuuko tämä ajoissa tai koskaan.

Toisen puvun tilanne onkin sitten huomattavasti parempi. Puku saapui ja vaatii vain pientä muokkausta, jotta istuu päälleni ihan mukavasti. Peruukkikin on hommattu ja tykkään siitä kovasti. Kengät tosiaan löysin ilmaiseksi ja sukat ostin Helsingin reissulla, samaten piilarit. Kirves on tilauksessa ja luvattu valmistuvaksi tämän kuun aikana eli hätää ei pitäisi olla.

Mutta!

Ne piilarit. Voi hyvää päivää! Ehkä ne vaativat vain totuttelua, mutta aavistelen pahaa. Silmät vuotivat vettä aivan tuhottomasti, kun kokeilin niitä ja koko ajan tuntui kuin olisi ollut roska silmässä. Jos siitä tunteesta (ja silmien vuotamisesta) ei pääse eroon, en usko, että pystyn pitämään niitä kokonaista päivää. Harmittaa, kun ne nyt kuitenkin maksoivatkin jonkin verran.

On siis mahdollista, etten käytä piilareita ollenkaan. Yritän kuitenkin nyt totutella niihin ennen conia eli ovat viikonloppuisin käytössä kotona. Katsotaan, opinko olemaan niiden kanssa. Käsittääkseni piilarien ei juurikaan pitäisi tuntua, mutta minulla nuo tuntuivat tuskallisen selvästi. En taida siis ainakaan lähiaikoina olla luopumassa silmälaseistani :P

Cosplay-vuosi ei ole siis alkanut erityisen hyvin. Toivotaan silti, että siitä tulisi parempi kuin edellisestä.

3 kommenttia:

 1. Piilareita pitää totutella käyttämään. Ne tuntuu alussa just tuollaisilta, että olis roska silmässä ja silmät vuotaa kauheesti. Kyllä se siitä.

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saas nähdä, totunko coniin mennessä. Kaikella sitä itseään kiusaakin. Mulla on aina ollu jokseenkin herkät silmät, joten senkin takia epäilyttää vahvasti.

   Poista