25. tammikuuta 2013

Kirves ja kultamaalauksia

Kerrankin olen ollut ahkerana ja puuhannut edes jotain cossin eteen joka päivä. Tosin tämän päivän osuus on vielä tekemättä, mutta ainakin suunnitteilla. Ja hyvin suunniteltuhan on jo puoliksi tehty, vai mitä? ;D

Eleyna Farrence - Star Ocean: The Last Hope

Eleynan häntä.
Eleynan häntä valmistui viikonloppuna. Tosin se ei näytä kovin kummoiselta, mutta ajanee joka tapauksessa asiansa. Sen ompelu kävi yllättävän vaivattomasti eikä kankaan leikkaaminenkaan aiheuttanut karvakaaosta kämppään, onneksi.

Häntä kuitenkin piti täyttää, joka oli vähemmän hehkeää hommaa. Työnsin ensin sen sisään paksua rautalankaa ja sen jälkeen vanua niin paljon kuin sain mahtumaan. Ilman rautalankaa ja täyttämistä häntä olisi voinut jäädä kovin... tyhjän ja roikkuvan näköiseksi :D

Pitäisi vielä keksiä, miten tämä kiinnitetään hameeseen ja miten hame sen jälkeen pysyy päällä. Pyrin siihen, että häntä olisi mahdollisimman kevyt, mutta kyllä se silti painaa ihan kiitettävästi. Veikkaan, että ongelmia on luvassa. Hyviä ehdotuksia otetaan vastaan. Ja ei, alushousuihin häntää ei voi kiinnittää, koska vessassa käyminen vaikeutuisi silloin aivan liikaa. Cossi on jo valmiiksi hankala, joten en halua vaikeuttaa omaa olemistani enää yhtään lisää. Olen jo pohtinut sitäkin, että olisin puvussa vain osan päivää ja vaihtaisin illaksi jotain vähän mukavampaa päälle. Pitänee katsoa.


Eleynan hame.
Tämän viikon projektina on ollut Eleynan hame. Käytännössä olen tehnyt siihen nyt yksityiskohtia eli ompelin vinonauhaa hameen helmoihin ja sen jälkeen maalasin kultakoristeita. Etupuolelle täytyy vielä korjailla joitain kohtia, sitten tuo osasto olisi valmis.

Samalla kultamaalilla tuli työstettyä häntäläppä, joka pitäisi nyt kiinnittää takapuolelle. Lisäksi tein kaksi vyönsolkea. Leikkasin ne ensin pahvista, kiinnitin solumuoviin ja vedin Erikeepperiä päälle. Tein myös solkien kohokuviot kyseisellä liimalla. Nuokin on maalattu kultamaalilla ja pitäisi kiinnittää vöihin... tosin niitä vöitä en ole vielä tehnyt. Jos jaksan, saatan paneutua niihin tänään.

Ostin Eleynalle kirpparilta kengät (eurolla \o/). Ne eivät ole aivan yksi yhteen hahmon kenkien kanssa, mutta saavat nyt kelvata, koska minulla on aina ongelmia löytää sopivia saappaita itselleni. Nyt kun sellaiset osuivat kohdalle, en lähtenyt enää muita kokeilemaan. Toisekseen en usko, että täysin autenttisia kenkiä tulisi vastaan. Suutarilla sellaiset pitäisi teettää.

Nyt täytyy vain toivoa, että ylipäätään saisin puvun ajoissa kasaan. Siitä puuttuvat vielä irtohihat, korut ja paita, joten tekemistä kyllä riittää. Peruukin kampauskin on vielä vaiheessa. Tiedän jo nyt, ettei täydellistä asua ole tulossa, mutta jos nyt pääsisin edes tyydyttävään lopputulokseen. Vaikeudessaan tämä puku menee melkein Vanillen kanssa samoille asteille, joskin tässä on enemmän ompelemista. Vanillen kohdalla sai tuskailla helmiräpellysten kanssa.

Kasai Yuno - Mirai Nikki

Yunon koulupuku.
Toiseen asuun liittyen... itse puku tosiaan saapui jo hyvän aikaa sitten. Hame ei näy tuossa kuvassa, mutta kuuluu siis kyllä asuun. Olen kuullut paljon huonoja kokemuksia valmispuvuista, mutta minusta tämä oli ihan hyvä ostos. Se ei ole täydellinen ja joudun tekemään pieniä korjauksia, mutta ne ovat paljon vähäisempi vaiva kuin koko puvun ompeleminen alusta asti.

Tällä hetkellä minua hieman jänskättää, tuleeko jostain suunnasta vielä kuraa niskaan. Lueskelin yksi ilta eräällä foorumilla ketjua suomalaisen cosplayn tasosta ja siellä jotkut suhtautuivat erittäin nihkeästi ostopukujen käyttäjiin. En oikein ymmärrä kitinää, koska ostopuvuilla ei saa kisata, joten niiden hankkimisessa ei pitäisi olla mitään epäreilua.

Itsellä tosiaan puvun ostaminen lähti ihan siitä, etten pystynyt mitenkään tekemään kahta pukua samaan coniin kaiken muun kiireen keskellä. Okei, olisin voinut vetää yhdellä puvulla, mutta en halunnut. Tulipa siis tämäkin juttu testattua. Voi olla, että joskus toistekin ostan puvun, jos tuntuu, ettei aikaa ja jaksamista sen väsäämiseen ole itsellä. Sama raha siihen joka tapauksessa menisi, mutta säästää työtunneissa.

Yunon kirves.
Ja kun ostojuttujen makuun nyt on päästy... tästä taisin jo aiemmin mainita blogissa. Eli tosiaan teetin paikallisella nuorten työpajalla Yunon kirveen. Tänään sain kuulla sen valmistuneen ja menin tietysti työpäivän jälkeen hakemaan.

Kirves on paljon hienompi kuin mitä olisin itse räpeltämällä saanut aikaan, joten hyvää työtä ovat nuoret tehneet. Se on aika iso, mutta ei anneta sen haitata. Minulla ei alun perinkään ollut aivan tarkkoja mittoja antaa.

 Ensimmäistä kertaa minulla on kunnon proppi pukuuni, mikä on tietysti älyttömän kiva juttu. Hintaa tälle tuli 30 euroa eli enemmän kuin, mitä oikea kirves olisi maksanut vaikkapa Biltemassa (11,95 euroa), mutta kuitenkin vähemmän, mitä kyseinen proppi maksoi eBayssa (69,99 dollaria). Arvelinkin hinnan asettuvan näiden kahden välille.

Yunon asu on oikeastaan aikalailla valmis. Minulla on puku, sukat, kengät, peruukki ja ase. Pukuun pitää tehdä ne pienet korjaukset ja peruukkia fiksata pikkuisen. Lisäksi pitäisi oppia käyttämään piilareita, mikä on tämän puvun ehdottomasti vaikein osuus.


Hintavertailua

Ihan omasta mielenkiinnosta pitää vielä tehdä hintavertailu näiden pukujen välillä, vaikkeivät ne välttämättä ole suoraan verrannollisia. Katsotaanpa, millaiset kustannukset on tullut itse tehdystä puvusta ja valmiina ostetusta. Hinnat ovat pyöristettyjä ja euroissa.

On mahdollista, että unohdin joitain kustannuksia ja että vielä tarvitsee hommata jotain lisää, mutta silti...


Tämän perusteella siis itse tehdylle puvulle ja ostopuvulle ei tullut kuin 20 euron hintaero. Toki hinta vaihtelee puvusta riippuen. Myös materiaalivalinnat vaikuttavat. Joka tapauksessa ihan halpa harrastus ei näköjään ole kyseessä, koska pukuja tulee yleensä tehtyä useampia vuodessa.

Huh, ehkä tällaisia laskelmia ei pitäisi tehdä ollenkaan xD

2 kommenttia:

  1. Ite olen käyttänyt vyötä jos on häntien kanssa ollut ongelmia. Yhdessä furryssakin sattui niin, että häntä katkesi puvusta ja piti saada äkkiä takaisin kiinni. Ompelin sitten vyöhön kiiinni ja vyön laitoin lantiolle, pysyi muuten häntä! Ja nykyään kiinnitän kaikki samalla idealla (: Luin tuon jostain cossiblogista joskus, mutta en muista mistä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, vyötä olen alkanut pohtia itsekin. Epäilen silti, että esim. vessassa käyminen voi olla melkoinen suoritus... mutta eipä tuohon siltä kannalta katsottuna taida helppoa ratkaisua olla olemassakaan.

      Poista