2. joulukuuta 2012

Viikonlopun viettoa

Viikonloppu meni kaiken kaikkiaan aika leppoisasti, vaikka selkä toi taas omat haasteensa kaikkeen. Perjantai-ilta hujahti kuin huomaamatta, kun käväisimme minun porukoillani ja tulimme sen jälkeen kotiin katselemaan animea (tällä hetkellä eniten on tuijotettu Sword Art Onlinea).

Perjantai
Ihmeempiä emme jaksaneet tehdä, mutta silti nukkuminen venähti jonnekin puolenyön tietämille. Lauantaina sitten olikin vuorossa hässäkkä aamu, kun pakkailimme kamoja ja tsekkailimme japanin läksyjä kasaan. Tuntien jälkeen oli tarkoitus suunnata M:n porukoille, joten tosiaan piti kaikki tavarat pakata samalla kertaa.

Tunnit menivät jotenkin tosi mukavasti ja kevyesti. Suurin osa porukasta oli jättänyt läksymonisteet tekemättä, joten niitä ei tarkistettu. Katsotaan läpi sitten vasta ensi vuoden puolella. Silloin on myös koe, joka vähän jänskättää. Epäilen, että vedän taas kuuntelun penkin alle, samoin päivämäärät tuottavat vielä vaikeuksia... ja laskurit. Tietysti tässä on hyvää aikaa kerrata niitä, mutta saapa nähdä, miten käy. Muutamat katakanatkin on syytä painaa uudestaan mieleen. Ihan kaikkia en vieläkään muistanut, joitain niistä, kun tarvitsee tosi harvoin. Saatetaan niitä tosin silti kokeessa kysyä.

Muuten tunnilla käytiin kielioppiasiaa läpi ja tehtiin jouluisia pisteestä pisteeseen -piirroksia. Ne olivat tosin sanakokeita oikeasti ja allekirjoittanut oli valmis tosiaan hakkaamaan päätä pöytään päivämäärien kanssa. Mikseivät ne jää mieleen?

Lisäksi meillä oli aineen palautus. Saimme siis vanhat aineet takaisin ja annoimme uudet opettajalle.

私の月曜日
私のアパート
Olin ihan tyytyväinen, kun vanhassa aineessa ei ollut aivan kamalan paljon punakynää. Virheitä oli, mutta ne eivät olleet isoja. Minusta oli myös tosi mukava ylipäätään päästä kirjoittamaan aineita. En tiedä, mikä siinä oikein viehättää, mutta pidän ainekirjoituksesta paljon enemmän kuin muista tehtävistä... ainakin silloin, jos otsikko on sellainen, että aiheesta saa oikeasti kirjoitettua. Se ei ole kivaa, jos jokaista lausetta saa miettimällä miettiä.

Jälkimmäinen aine meni nyt tarkastukseen. Jo tunnilla kävi ilmi, että siinä on muotoseikoissa virheitä. En ollut jättänyt tyhjiä ruutuja oikeisiin kohtiin jne. Toisaalta näitä asioita ei ollut käyty tunnilla läpi, joten en olisi voinut edes tietää. Käytimme siis tällä kertaa virallista japanilaista ainekirjoituspaperia.

Kyseisestä paperista täytyy sanoa, että sen kanssa minulla meinasi palaa hihat. Paperiin tulee yksi merkki per ruutu. Sitten kun huomaa, että keskellä tekstiä on jokin virhe, esim. sanasta puuttuu kana tai vielä pahempaa: kokonainen sana puuttuu. Voi helkkari sentään! Ei auta kuin pyyhkiä kaikki teksti ennen virhettä ja kirjoittaa uusiksi. Mainitsin tästä opettajalle, ja hän vain totesi törmänneensä monesti samaan ongelmaan.

Ensi kerralla taidan kirjoittaa aineen kertaalleen toiselle paperille ja vasta sen jälkeen puhtaaksi varsinaiselle ainepaperille. Tällä tavoin tuollaiset huolimattomuusvirheet ehkä karsiutuvat helpommin pois. Täytyy vain katsoa, ettei kirjoita liian pitkää juttua heti alkuunsa... nytkin minulta loppui paperi kesken enkä pystynyt kirjoittamaan kaikesta, mistä olisin halunnut.

Mutta niin. Tosiaan tunnit olivat ja menivät, seuraavat ovat sitten vasta ensi vuonna.

Tuntien jälkeen lähdimme ajelemaan M:n vanhemmille, mutta erinäisistä syistä päädyimmekin ensin hänen mummolleen. Visiitti oli ihan mukava, ja näinpä M:n sukulaisia, joita en ollut aiemmin tavannut. Ei siis mennyt ihan hukkaan se keikka ;)

Pääsimme lopulta varsinaiseen päämääräämmekin. Iltapäivä meni kuin siivillä, kun kävimme saunassa ja söimme hyvin. Seuraavassa hetkessä olimmekin taas autossa ja ajelimme takaisin Lahden suuntaan, koska olimme menossa porukalla elokuviin. Kävimme katsomassa Looperin. Se oli kaiken kaikkiaan ihan katsottava tapaus, mutta juoniaukkoja oli. Tosin en ole vielä nähnyt yhtään aikamatkustusjuttua, jossa niitä ei olisi ollut. Jos aukot sivuutti, kokonaisuus oli viihdyttävä, joskin brutaali. En kuitenkaan tiedä, katsoisinko kyseistä elokuvaa uudestaan. En välttämättä ihan pian.

Ai joo ja ostimme myös jo liput Hobittiin. Se on ohjelmassa 14.12., joten minulla on hyvä syy skipata työpaikan pikkujoulut :D

Loppuilta meni rattoisasti sohvalla makoillessa. Selkä juimi kiitettävästi pitkästä istumisesta (autoilut + leffa), joten olo ei ollut kaksinen, mutta oli kiva kuitenkin jutustella niitä näitä. Sen jälkeen oli ihanaa päästä sänkyyn nukkumaan.

Jeps, M:n porukat olivat pistäneet M:n vanhan huoneen sisustuksen uusiksi ja sinne oli ilmestynyt meille parisänky. Aivan mahtavaa! Aiemmin olemme aina nukkuneet keittiön lattialla patjoilla, joten nyt kyllä maistuivat unet. M oli vähän nyreissään huoneensa "pyhän järjestyksen" muuttumisesta, mutta eiköhän hänkin vielä tuohon totu. Itse ainakin ilahduin kovasti ja tosiaan nukuin hyvin :)

Sunnuntai
Tämä aamu oli myös kiva. Istuimme M:n ja hänen äitinsä kanssa aika pitkään aamupalalla ja paransimme maailmaa urakalla. Kun M:n isäkin oli herännyt, siirryimme katselemaan netistä Nokian uusia puhelimia. Haluaisin kovasti Nokia 820:n, kunhan se ilmestyy, mutta katsotaan nyt, onko minulla varaa siihen. Hintaakaan ei ole vielä julkistettu.

Puhelin tutkintojen jälkeen M lähti lenkille äitinsä kanssa ja minä jäin pelailemaan Star Ocean: The First Departurea. Peli imaisi mukaansa ja olisin viihtynyt sen parissa pidempäänkin, mutta lenkkeilijät tulivat takaisin ja piti siirtyä syömään. Sitten meillä olikin jo kiireinen lähtö, koska päätimme mennä katsomaan eräästä liikkeestä, olisiko Nokia 800 sittenkin minulle hyvä puhelin.

No, en kuitenkaan ostanut kyseistä luuria. Sen sijaan M nappasi itselleen mukaan Nokia 920:n, jolla onkin nyt loppuillan leikkinyt. Minä ostelin viereisestä liikkeestä joululahjoja yms. sillä välin, kun hän hieroi puhelinkauppoja.

Kotiin paluun jälkeen olen väsäillyt joulukortteja valmiiksi. Vielä puuttuu muutamat, mutta ehkä nuo saadaan piakkoin postitettua. Tänään en kuitenkaan ajatellut tehdä enää mitään tähdellistä. Loppuillan voisi löhöillä ja nautiskella ihan vain olemisesta, ellen sitten innostu pelaamaan.

Mutta jee, nyt on joulukuu ja maassa on paljon lunta. Vielä kun saisi joulukalenterin, niin olisi tosi hienoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti