9. joulukuuta 2012

Tiptaptiptap... poks

Perjantaina oli taas tutulla porukalla pikkujoulut, jotka järjestettiin tällä kertaa meillä. Sinällään ihan mukavaa, kun ei tarvinnut liikkua kotoa mihinkään, vaikka tietysti järjestelyissä ja jälkisiivouksessa on oma hommansa. Tulin töistä aika kiireellä, kun päivä hieman venähti. Ennätin kuitenkin onneksi hyvin tehdä joulutortut, ennen kuin M tuli kotiin ja vieraat saapuivat.

Ala-asteella askarreltuja tonttuja
Pikkujoulut eivät olleet sellaiset perinteiset suomalaiset, joissa porukka vetää kamalan kännin päälle ja örveltää minkä kerkiää. En ole koskaan perustanut sellaisista, joten välttelen aika usein pikkujouluihin osallistumista ylipäätään. Meillä on kuitenkin hyvä kaveriporukka, eikä tuollaista tarvitse pelätä. Jos joku alkoholia ottaakin, kaikki osaavat varmasti myös käyttäytyä. Itsekin tuli maisteltua olutta, siideriä ja tequilaa illan aikana, mutta ei niin paljon, että se olisi aamulla missään tuntunut.

Katselimme tosi jouluisen kauhuelokuvan ja I-chan pelasi sen jälkeen Journeyn läpi. Myöhemmin M vielä pelaili Muramasaa. Kyseisessä pelissä on Hitoshi Sakimoton säveltämät musiikit, jotka taas tunnistin ihan korvakuulolta, vaikken ollut aiemmin kyseisiä kappaleita kuullutkaan. En tiedä, mistä se johtuu, mutta olen oppinut tunnistamaan Sakimoton kappaleet aika hyvin :D

Joulukuusi tänä vuonna
Samalla tuli juteltua kaikenlaista. Sovimme mm. S-chanin kanssa tekevämme yhteistilauksen Cyberloxshopista, joten uutta hiustyyliä on jossain vaiheessa tulossa. Varmaan ainakin viikko menee, ennen kuin tilaus saapuu Briteistä Suomeen ja oma aikansa siihenkin, että kerkiän hakea "hiukseni" S-chanin luota, joten heti huomenna ei kannata kuvia odotella. Sekin jäänee arvoitukseksi, kuinka ahkerasti jaksan sitten niitä kutreja käyttää. En ole lisäkkeidenkään kanssa jaksanut ihan joka päivä leikkiä, koska se on kuitenkin aika työlästä.

Kaiken kaikkiaan pikkujouluista ei ole suurta kerrottavaa. Ilta oli mukava ja seura oikein hyvää, mutta selkä ei kamalasti tykännyt sohvalla istumisesta. Herkkuja oli monenlaisia ja tuli maistettua myös uusia Taffelin Furiuos-sipsejä. Olivat yllättävän hyviä, vaikka niissä oli hapankermaa, josta en ole koskaan sipseissä perustanut. Ei, en tykkää kaikkien ikisuosikeista eli Manhattan-sipseistä. Kyllä niitä syö, mutta mieluummin napostelen jotain muita.

Kiireisen iltapäivän ja hauskan illan aloittama viikonloppu jatkui lauantaina jouluvaloja laittelemalla (okei, M laittoi) ja ostoksilla käymällä. Emme valitettavasti löytäneet M:n uudelle puhelimelle sopivaa vyökoteloa, mutta kaikkea muuta kyllä. Minulla oli hauskaa 1,5-metrisen kukkakepin kanssa... ja toki työkaveri käveli sopivasti vastaan, kun leikin sen olevan taistelusauva. Noh, eipähän pääse töissäkään porukalta totuus sekopäisyydestäni unohtumaan. Ja sitä paitsi sillä kukkakepillä oli hauska leikkiä!

Kävimme myös Alkossa, kun viski ja rommi olivat olleet lopussa pitkän aikaa. Puolittain odotin myyjän kysyvän minulta paperit, sen verran pitkään nainen katseli minua. Ei silti kysynyt, joten en taida enää ihan alaikäiseltä näyttää. Viimeisen vuoden aikana ei ole kysytty henkkareita kertaakaan eli vanhuus on selkeästi iskenyt.

Parvekkeen kuusi
Myöhemmin poikkesimme vielä Kotipizzassa hakemassa evästä ja alkuilta menikin kivasti The Big Bang Theoryn ja Final Fantasy XIII:n parissa. Laitoimme saunan lämpiämään ja jatkoimme viidennen arkin koluamista. Ehdin juuri tallentaa Cid Raines -taistelun jälkeen, kun sähköt yllättäen menivät. Kirosanat olisivat voineet lennellä, jossa olisivat menneet pari minuuttia aiemmin tai kymmenen minuuttia myöhemmin, kun olisimme jo istuneet saunassa.

Ei nytkään kyllä kovin kivaa ollut. Naapuritalon pihaan ilmestyi paloauto, mutta palomiehillä ei tuntunut olevan mitään kiirettä, vaikka alimman kerroksen parvekkeelta kiipesi lapsia ulos. Myöhemmin selvisi, että naapurista oli palanut sähköpääkeskus, jonka kautta meidänkin sähköt siis tulevat.

Naapurit saivat joka tapauksessa sähkönsä takaisin jo iltaysin jälkeen, me saimme kökkiä pimeässä koko loppuillan. Eihän siinä jutellessa kynttilänvalossa sinäänsä erityisen ikävää ollut, mutta olisin oikeasti halunnut saunaan tai edes suihkuun. Pelaaminenkin oli mielessä, joten jonkin verran harmitti kuitenkin. Sähköt palasivat vasta joskus yöllä, heräsin siihen, kun jääkaappi lähti taas päälle... tai no, en ole varma, nukuinko edes silloin vielä. Oli jonkinasteisia univaikeuksia.

Näkymä parvekkeelta ennen kuin sähköt menivät
Mutta joo, sellainen hurja lauantai. Nyt sunnuntain suunnitelmissa on rauhallinen päivä M:n vanhempien kanssa. Tulevat tänne kohta ja sitten on tarkoitus laitella ruokaa. Aiemmin ajattelin, että olisin kuvannut tänään yhtä videota, mutta... noh... suunnitelmat tuppaavat muuttumaan.

Ja illalla aion päästä saunaan, hemmetti sentään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti