21. joulukuuta 2012

Pientä uupumusta ilmassa

Huh, pari päivää on ollut aika rankkaa. Töissä ei niinkään. Eilinen oli kevyt päivä ja tämä päivä vielä kevyempi, kun pomo ilmoitti kymmeneltä, että on aika lähteä kotiin. Ei tuollaista tietenkään vastusteta, varsinkaan, kun tekemistä oli kyllä pilvin pimein tiedossa.

Nyt on kaikki paketit kuusen alla.
Ensimmäiseksi kävin syömässä kaupungilla, koska aamupalaksi olin ehtinyt huitaista naamaan vain kermaviilin. Sitten piti shoppailla ruokakaupassa eilen unohdettuja juttuja, tosin unohdin edelleen ostaa mehun, joten huomenna on kai pakko vielä kauppaan raahautua.

Kotiin ehdin hieman ennen kahtatoista, tuntui siis, että aikaa on vaikka miten. Nyt kello on kuitenkin kerennyt tosi pitkälle ja minulta on edelleen siivous tekemättä ja kinkku pitäisi työntää paistopussiin. Varmaan jotain muutakin on tekemättä.

Mitä sitten olen tehnyt? Kuvasin torstaina videota, mutta se ei mennyt ihan suunnitelmien mukaan, joten kun aikaa kerran olin, päätin kuvata koko jutun uusiksi. Kameran muistin täyttymisen ja akun loppumisen takia sain tosin kuvata samat jutut vielä useampaan kertaan. Tuntui tosi typerältä toistella samoja asioita uudestaan ja uudestaan... ehkä minusta ei tule näyttelijää?

Työ ei luonnollisesti loppunut siihen. Juttu piti editoida. Jokainen pätkä oli leikattava erikseen, säädettävä ääntä niistä ja lisättävä musiikkeja yms. En ole aiemmin editoinut videota, joten kokemus oli täysin uusi. Aikaa meni ihan kiitettävän paljon, mutta olen suht koht tyytyväinen lopputulokseen. Ensimmäiseksi videokseni se on ihan hyvä. Tosin siitä tuli 40 minuuttia pitkä, joten voi niitä onnettomia, jotka joutuvat sen myöhemmin katsomaan xD (Oikeasti epäilen, ettei kovin moni jaksa tuijotella sitä loppuun.)

Videourakan jälkeen ryhdyin tekemään jouluhalkoa, jonka olen tainnut jo jossain vaiheessa mainita. Sekään ei mennyt niin kuin elokuvissa. Itse asiassa siitä tuli niin umpisurkea, etten viitsinyt edes lopulta kuvata sitä. Toivotaan, että se maistuu paremmalta kuin näyttää. Tarkoitus on maistella sitä sitten, kun M tulee kotiin eli varmaan joskus iltayhdeksältä pääsen sitä testaamaan.

Pakkasin myös viimeiset lahjat. Paljon on kertynyt paketteja tuohon meidän kuusen alle. Otetaan ne sitten mukaan siitä, kun lähdetään käymään vierailuilla. Tämän hetken suunnitelma aatolle on, että menemme ensin minun porukoilleni ja illaksi M:n porukoille. Vielä on olemassa uhka, että M joutuukin töihin, joten ihan varmaksi tuota suunnitelmaa ei voi sanoa. Jos näin käy, veljeni kuulemma hakee minut porukoille aatoksi.

Tällä hetkellä on aika kuitti olotila. En taida jaksaa tarttua imuriin, se jääköön huomiseksi. On ihan tarpeeksi hommaa, kun pitää laitella kinkku paistokuntoon ja heräillä yöllä tarkistelemaan sen tilaa. Täytyykin etsiä taas paisto-ohje jostain valmiiksi.

Niin ja jouluficciä on nelisen sivua kirjoitettuna. Pyrin senkin saamaan viimeistään huomenna valmiiksi. Jotenkin tuntuu, että tältä päivältä minusta on kyllä jo mehut imetty aivan kuiviin.

Hyvää talvipäivänseisausta kaikille!

2 kommenttia:

 1. Mitä videoeditoria käytät? Itse käytin ennen Windowsin Movie Makeria, joka oli ihan ok minun tarpeisiini, mutta nyt sen uusi versio Windows Liven elokuvatyökalu on ihan surkea. Säätömahdollisuudet tippunu murto-osaan, ja käyttöliittymä ihan nätin näköinen mutta pirskatin kankea...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juurikin sitä uutta elokuvatyökalua käyttelin. Pieniä hankaluuksia sen kanssa oli ja joka välissä sai odotella aika pitkään, ennen kuin taas pääs tekemään jotain.

   Jos alkaa joskus enemmän tehdä videoita, pitää varmaan harkita jotain muuta ohjelmaa. Nyt en viitsinyt alkaa etsiä mitään tätä yksittäistä projektia varten.

   Poista