5. joulukuuta 2012

Joulu tulee

Noh, itsenäisyyspäivä tulee kyllä ensin, mutta sen suhteen minulla ei ole mitään perinteitä. Nytkin ollaan suunniteltu, että aamupäivällä siivotaan, iltapäivällä syödään hyvin ja katsotaan animeleffa. Mahdollisesti tulee vähän pelattuakin. Linnanjuhlia tuskin jaksetaan tuijotella, ja koska kummallakin on perjantaina työpäivä, mennään ajoissa nukkumaan.

Jouluvalmisteluja on kuitenkin tarkoitus tehdä jonkin verran. Jouluvalot ovat vielä laittamatta, koska kumpikaan ei ole halunnut ruveta ripustamaan niitä pimeässä ja olemme viikonloputkin olleet menossa. Huomenna on hyvää aikaa tehdä se homma.

Lisäksi haetaan kuusi ja koristeet varastosta. Perjantaina on ohjelmassa pikkujoulut, joten kyllähän kuusi jo pitää laittaa. M vähän vastusti ajatusta, mutta vastaväitteet jätettiin huomiotta.

Kuusi viime vuonna
Minusta kuusen koristelu on älyttömän kivaa. Oikeastaan inhoan ainoastaan kynttilöiden kanssa tappelemista, muuten homma on oikein jees.

Minulla on ihan kohtuullinen määrä koristeita, mutta viime vuosina olen suosinut sini-hopeista linjaa. Toinen vaihtoehto olisi esim. puna-kultalinja. Kaikkea ei kannata tunkea yhtä aikaa, koska näystä tulee vain levoton. Punaista onkin ollut mukana sitten ainoastaan yhden tontun verran. Katsotaan, tuleeko tänä vuonna poikkeusta.

Lahjat minulla on vielä paketoimatta. Sen ajattelin tehdä viikonloppuna. Tosin M:n lahjat saavat vielä hetken odottaa, koska tarvitsen yksinäisen hetken kotona niiden paketoimiseen. Kaikki muut kääräisen viikonlopun aikana. Ne on kiva laittaa kuusen alle, ennen kuin lähtevät uusiin osoitteisiin.

Monena vuonna olen viettänyt aaton ihan kotosalla ja mennyt joko joulupäivänä tai tapaninpäivänä porukoille käymään. Tänä vuonna en vielä tiedä suunnitelmista, ne riippuvat siitä, joutuuko M jouluksi töihin vai ei. Joka tapauksessa jouluruoaksi tulee ainakin kinkkua ja kalaa. Kumpikaan meistä ei laatikkoja suuremmin fanita, joten niitä tuskin pöydässä nähdään. Sen sijaan torttuja ja pipareita voisi kyllä leipoa.

Sen verran on joulusuunnitelmia tehty, että kinkku luultavasti paistetaan jo reilusti ennen aattoa. Saan siitä sitten kätevästi evästä töihin, kun työpaikkaruokala on kiinni. Minulle ei onneksi tuota ongelmaa syödä kinkkua monena päivänä peräkkäin. Satun kuulumaan siihen joukkoon, joka oikeasti myös tykkää siitä.

Lisäksi 21.12. teen ensimmäistä kertaa yule-halon. Yleensä olen viettänyt talvipäivänseisausta yksin, joten olen käyttänyt korvikkeena suklaapatukkaa. Nyt kun syöjiä on jopa kaksi, voin oikeasti tehdä pienen halon, yritän vielä etsiä sopivan karpin reseptin :D Tai ainakin sellaiseksi muunnettavissa olevan.

Ja jos joku nyt aiempien höpinöideni perusteella kummastelee kaksien juhlien viettämistä... minulle talvipäivänseisaus on tietyssä mielessä "se juttu", mutta joulu on mukava perhejuhla, joilloin saa antaa lahjoja toisille ja syödä hyvää ruokaa. Päälle tungetulla kristillisellä sisällöllä ei ole minulle merkitystä.

Tänä vuonna joulussa on myös se ihanuus, että saan olla viikon verran vapailla. Okei, jouduin ottamaan kaksi päivää palkatonta, jotta tämä on mahdollista, mutta on se sen arvoistakin. Saa nauttia vapaista ja tehdä kaikkea kivaa, kuten pelailla ihan rauhassa.

Tällä hetkellä harmittaa oikeastaan vain se, ettei minulla tänä vuonna ole mitään joulukalenteria (jos Etlarin kalenteria ei lasketa ja sitä ei todellakaan lasketa). Aiemmin on aina ollut Kristallimaailman joulukalenteri, mutta se jouduttiin perumaan osallistujien vähyyden vuoksi. Enkä löytänyt kaupasta mitään kivaa kalenteria, joten ilman mennään tänä vuonna. Ehkä se on kuitenkin pientä.

Joulumieltä tulee kuitenkin FF-päiväkirjojen parista jutusta, pikkujouluista ja suunnitteilla olevasta jouluficistä. Lisäksi tuo valkoinen maa piristää kummasti, vaikka turkasen kylmää onkin ollut. Toivottavasti pääsen kohta taas käyttämään uusia lämpöisiä kenkiäni (selkä ei vielä ole kestänyt korkoja), jotta varpaat eivät kärsisi niin kovin.

Joulua siis odotellaan ja odotellessa on kiva kuunnella joululauluja japaniksi <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti