23. joulukuuta 2012

Ämpäri ja kaksi rullaa talouspaperia

Eli mitä eilen oikein tapahtui.

Eilinen oli ihan mielenkiintoinen päivä kaiken kaikkiaan. M lähti taas töihin, mutta sitä ennen nostettiin kinkku uunista. Paistopussi oli jonkin verran (suomeksi: aika paljon) vuotanut rasvaa pellille, joten osasin jo aavistaa, ettei kinkun kuorruttamisesta yms. tulisi ihan helppo operaatio. En kuitenkaan siinä vaiheessa vielä asiaa surrut vaan söin ihan rauhassa M:n kanssa aamupalaa.

Kinkun pariin palasin vasta M:n lähdön jälkeen. Rohkeasti käärin hihat ja haalin ympärille kaikkea tarpeellista eli sakset, talouspaperia ja tyhjiä maitotölkkejä. Tarkoitus oli ensin lusikoida pelliltä enimmät rasvat maitotölkkiin ja sitten vasta ihmetellä paistopussia. Tätä varten siirsin kinkkua hieman pellillä, mutta ilmeisesti pussi oli jäänyt johonkin kiinni, koska se päätti repeytyä sillä siunaaman hetkellä, kun kinkku sentin verran siirsin.

Yhtäkkiä rasva vaelsi pitkin tiskipöytää ja reunaa alas sekä tietenkin uhkaavasti kohti lavuaaria. Tungin talouspaperia kaikkialle ja ryntäsin hakemaan ämpärin kylppäristä. Seuraavan tunnin sitten imeytin rasvaa talouspaperiin ja lusikoin sitä tölkkeihin sieltä, mistä pystyin. Vaatteet oli pakko laittaa pesuun, sillä olin itsekin kinkun rasvassa operaation jälkeen.

Siivousoperaatioon tosiaan tarvittiin ämpäri, kaksi roskapussia, kaksi rullaa talouspaperia ja pesusieni. Kinkun kuorruttamiseen pääsin paljon, paljon myöhemmin, kun sotku vihdoin oli poissa. Ikinä ei ole ollut yhtä hankalaa puljaamista kinkkua paistaessa, vaikka jo aika monena jouluna olen sellaisen itse valmistanut. Täytynee ensi vuodeksi ostaa paremmat paistopussit ja myös katsoa kinkun sijoittelua suhteessa pussiin. Nyt pussin suu tuli ehkä hieman liian alas, kun vuoto pääsi syntymään jo uunissa. Tuota repeytymistä en sen sijaan tajua, sitä ei ole aiemmin tapahtunut. Ehkä pussit olivat huonolaatuisia.

Onneksi kinkusta tuli joka tapauksessa hyvä. Käytin kuorruttamiseen korppujauhojen sijaan mantelijauhetta, joka toimi oikein hyvin. Ainakaan en itse huomannut mitään makueroa. Tietysti siinä on se, ettei kyseinen kinkku nyt sitten sovi pähkinäallergikoille, mutta eipä sellaista taida olla meille tulossa herkuttelemaan.

Minulla meni vielä hyvä tovi, kun siivosin muun kämpän, laitoin pyykit pyörimään ja tiskailin peltiä sekä parturoin yhden kukan. Se ei ole voinut oikein hyvin sen jälkeen, kun se siirrettiin parvekkeelta sisälle ja alan epäillä, ettei se selviä talvesta. Täytyy nyt kuitenkin yrittää. Se oli kesällä niin upea, että haluaisin säästää sen seuraavaan kesään... jos vaikka saisi sen kukkimaan uudestaan. Tosin ensin pitäisi onnistua pitämään se hengissä.

M pääsi töistä jo iltapäiväksi kotiin, joten vietimme mukavaa laatuaikaa yhdessä sohvalla. Sen jälkeen kirjoittelin toista blogia ja asensin viimein Steamin koneelle (kaveriksi saa pyytää, olen sielläkin nimellä Afeni). Tämä siksi, että RPG Maker VX Ace oli myynnissä puoleen hintaan, enkä enää voinut vastustaa kiusausta. Se oli pakko saada. Nyt voin vihdoin ryhtyä väsäämään omaa peliä... jos nyt ikinä opin käyttämään sitä :D

Illalla oli vielä vuorossa sauna ja sen jälkeen ahkeraa jouluficin kirjoittelua. Nyt ficci on valmiina ja julkaistu peräti kolmessa paikassa, joten voin olla tyytyväinen.

Täytyy sanoa, että eilinen oli varsinainen hässäkkäpäivä. Tänään voisi siis ottaa vähän rennommin ja puuhailla mitä nyt sattuu huvittamaan. Ehkä pipareita voisi leipoa, kun se taikina on niin turkasen hyvää... x)

2 kommenttia:

  1. Ehkä se pussi oli joku maanantaikappale. Miusta ne pussit nimittäin yleensä kestää vaikka minkälaista retuuttamista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, taisi kyllä tosiaan olla. Saatan silti ostaa eri merkkisiä seuraavalla kerralla... jos vielä ens vuonna muistan tän episodin :D

      Poista