23. marraskuuta 2012

Höpinää sängyn syövereistä

Kaikki tekeminen on jokseenkin rajoittunutta, kun voi olla vain makuulla tai seistä. Istuminen onnistuu erittäin pienissä erissä eikä silloinkaan ole mukavaa, joten olen välttänyt sitä. Toisekseen lääkäri ylipäätään kielsi sen, samoin kuin nostelun, kyykistelyn ja kumartelun.

Paras asento on selällään makaaminen. Kyljellään on ok, vatsallaan menettelee, muttei kovin pitkään. Kovin paljon ei siis voi puuhastella. Miniläppärillä dataaminen sujuu, koska sitä voi pitää sylissä jalkoja vasten. Sen sijaan kirjan lukeminen ja PSP:llä pelaaminen osoittautuivat siinä mielessä hankaliksi, että kädet tuppaavat väsymään aika äkkiä.


Onneksi sentään unet ovat vilkkaita, joten aivan ei pääse tylsistymään. Olen taistellut mitä moninaisempia vihollisia vastaan erilaisissa fantasiamaailmoissa yksin ja yhdessä muiden kanssa. Lisäksi olen ihmetellyt sulaneita Barbie-nukkeja ja pelannut peliä, jossa piti ampua Kuolemaa selkään. Veikkaan unien olevan vahvan (ja väsyttävän) lääkityksen vaikutusta, sillä en yleensä ihan tällaisia unia pääse katselemaan, vaikka minulla mielikuvituksekas alitajunta onkin.

Kivut ovat vähän helpottaneet lääkityksen avulla, mutteivät kadonneet täydellisesti. Pari tuntia ennen seuraavien nappien ottamista olo on aina melkoisen epämukava, mutta toivon silti kykeneväni maanantaina töihin. Väsyttämään nuo mokomat myös pistävät ja tekevät olon jokseenkin sekavaksi, jos väkisin pysyttelee hereillä. Toissa iltana naureskelin tyhjälle pitkän aikaa. En ymmärrä, mikä minulle tuli, minua vain nauratti. Onhan se tietysti parempi vaihtoehto kuin itkeminen. Ihan jees, ettei enää ole tullut sellaisia kipukohtauksia, jotka oikeasti nostavat veden silmiin.

Tänään olisi edessä mielenkiintoinen operaatio, kun pitäisi kirjoittaa japanin aine. Aiheena on tällä kertaa "Minun huoneeni / asuntoni". Aineessa pitää kertoa, mitä asunnosta löytyy, mistä ja milloin tavarat on ostettu jne. Koen sen jokseenkin laajaksi ja haasteelliseksi, koska pituus on kuitenkin vain yksi sivu. Ehkäpä nostan esille vain joitain pointteja, kaikesta ei mitenkään voi kertoa.

Aineen kirjoittaminen voi käytännössä olla vaikeaa, koska en tosiaan pysty istumaan ja se pitää kirjoittaa käsin. En siis voi naputella sitä miniläppärillä. Täytynee yrittää kirjoittaa sängyssä vatsallaan maaten ja käyttää alustana jotain kirjaa tai vastaavaa. Ehkä sen saa sitten pienissä pätkissä raapustettua.

Hieman kauhulla odotan myös edellisen aineen palautusta. Luultavasti olen kämmännyt monet kanjit ja ehkä jotkin kielioppijututkin. Arvostelukin on kuulemma sitä tiukempi, mitä enemmän on osaamista, joten kanjien käyttö saattoi olla huono veto :D No, toisaalta ei kai sillä arvosanalla ole niin väliä. Minusta on ylipäätään kiva kirjoittaa aineita, se on se minun juttuni.

Asiasta aidanseipääseen... tästä päivästä ja illasta tulee luultavasti aika pitkä. Päivät ovat ylipäätään tuntuneet loputtomilta, kun on maannut yksin sängyn pohjalla, mutta tänään M on vielä menossa illaksi pikkujouluihin. Piristyksenä hän tulee kyllä käymään äitinsä kanssa tässä meillä kotona ennen juhlia, joten saan edes hetkeksi seuraa (ja ruokaa!).

Viime viikolla vielä suunnittelin, kuinka vietän tänään hauskan perjantain. Työpäivän jälkeen olisin urakoinut aineen ja sitten viettänyt hetken aikaa M:n kanssa. Kun hän olisi lähtenyt, minä olisin tehnyt itselleni mantelilettuja ja lämmittänyt konjakkiglögiä. Sitten olisin viettänyt laatuaikaa The Vampire Diariesin parissa (parit jaksot olisi varastossa) ja loppuillan kirjoitellut.

No juu, periaatteessa voisin tehdä tuon kaiken vieläkin. Paitsi, etten saa lettujen tarvikkeita kaapista, saati jaksa seistä riittävän kauan, että taikina tulisi tehtyä ja letut paistettua. Onneksi sentään alkoholitonta glögiä voin juoda. Sohvalla pystyy jotenkin röhnöttämään, mutta sieltä on jostain syystä vaikeampi päästä ylös kuin sängystä, joten en sitten tiedä, viitsinkö ruveta katsomaan mitään.

Kirjoittaa toki voin miniläppärillä, joten sitä voisi ainakin harkita. Olisihan se kiva saada ulos uusi lukua DSS II:sta. En kamalasti tykkää Libre Officesta, mutta ehkä se nyt paremman puutteessa menee. Muuten siis Ubuntu on oikein jees, mutta kaipaan Office 2007:määni ja Trilliania. Empathy ei vain pikaviestimenä miellytä minua yhtä paljon ja Libre Office tosiaan on tympeä.

Jepsis. Nyt alkaa taas lääkkeiden ottamisesta olla sen verran aikaa, että silmäluomet lupsahtelevat. Ilmeisesti kohta pitää antaa periksi ja siirtyä katselemaan kummallisia unikuvia. Iltapäivällä sitten aineen kimppuun.

2 kommenttia:

  1. "Höpinää sängyn syövereistä" ja miulle tuli vaan mieleen vauvojen tekeminen/suunnittelu. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kai sulle meinaa vauvakuumetta pukata? ;)

      Poista