5. lokakuuta 2012

Motivoitumista

Ohhoh, olenpas varhain liikkeellä. M meni tänään aamuvuoroon, joten nousinpa sitten minäkin. Oikeasti olen kyllä niin koomassa, että pitäisi varmaan ryömiä takaisin petiin. Ajatus ei tunnu kulkevan parhaalla mahdollisella tavalla.

Eilen suunnittelin, että käytän koko päivän Star Ocean 4:n pelaamiseen, mutta tällä hetkellä näyttää, ettei suunnitelma toteudu kokonaisuudessaan. Unohdin nimittäin, että perjantai on siivouspäivä. Joo, totta kai voisin siivota muulloinkin, mutta en halua jättää sitä myöhemmäksi. Tiedättekö... kun jumittaa kotona, asioiden siirtäminen myöhemmäksi siirtää niitä sitten tosi paljon myöhemmäksi. Se ei vain ole fiksua, jos haluaa saada jotain tehtyä. Siispä pidän kiinni rutiineista, joihin kuuluu perjantaisin kämpän siivous. Sitten kun työt taas alkavat, täytyy toki miettiä nämä uudestaan.

Siivouksen lisäksi M ehdotti leffailtaa, enkä minä siitä halua kieltäytyä. Ehdottomasti tahdon viettää leffaillan hänen kanssaan :)

Sitten tuli vielä yksi juttu, jota en osannut ennakoida. Se syönee osansa aamusta heti, kun saan itseni tolkulliseen tilaan. Eilen olivat siis taas kerran japanin tunnit. Kävimme ihan normaalisti kirjaa eteenpäin, mutta lopputunnista tulivat kokeet puheeksi. Sovittiin, että ne ovat 13.12. eli tässä on vielä hyvin aikaa valmistautua.

Normaalistihan meillä on ollut monivalintakokeita, jotka ovat olleet minulle ihan käsittämättömän vaikeita. Ekana vuonna pärjäsin hienosti, kun kirjoitettiin itse vastaukset. Toki kieli nyt on siitä muutenkin vaikeutunut, mutta minulla on myös aina ollut jokin ongelma monivalintatehtävien kanssa.

No, tänä vuonna tilanne muuttuu. Meillä on ainekirjoituskoe. Sen saa toki kirjoittaa vaikka kokonaan hiraganalla, jos siltä tuntuu, mutta paremmat pisteet rapsahtavat kanjien käytöstä. Lisäksi voisi olettaa, että kieliopin saaminen oikein ja monipuolisten lauserakenteiden käyttö auttavat asiaa. Saamme käyttää sanakirjaa apuna (siis ihan kirjaa, ei mitään puhelimeen tai täppäriin ladattavaa ohjelmaa, saati tietokonetta), mutta teksti pitää tuottaa luonnollisesti itse.

En tietenkään uskalla luvata, että nyt paukahtaa hyvä arvosana, mutta minulle tuli kuitenkin tunne, että tällä kertaa jopa minulla on mahdollisuuksia pärjätä. Pystyn näyttämään, että kyllä minäkin osaan. En kuvittele, ettei virheitä tulisi... aina niitä on omissa lauseissa ollut, mutta väitän silti, että minulla on osaamista.

Olen hidas tuottamaan omaa tekstiä, mutta tässä on hyvää aikaa harjoitella. Ei tainnut se ficin raapusteleminen siis mennä täysin hukkaan. Pitää nyt vain kirjoitella lisää, jotta kieliopin kiemurat todella painuvat mieleen... ja opetella kanjeja lisää. Ajattelin nyt alkuun kasata itselleni listan esimerkkilauseista, joissa on erilaiset kielioppiasiat. Sitten ei tarvitse haeskella niitä neljän vuoden oppikirjoista, kun kirjoittaa. Voi vain tarkistaa listasta, jos ei muista.

Lisäksi kanjeja täytyy alkaa harjoitella myös käsin. Koneella niitä on naurettavan helppo kirjoittaa, mutta vedot eivät jää sillä tavoin mieleen. Kanjin kyllä tunnistaa, mutta jos se pitäisi kynällä kirjoittaa, lyö tyhjää.

Jotenkin tämä uusi koetyyppi motivoi minua nyt todella paljon. Aiempien kohdalla on lähinnä vaivannut epätoivo, mutta tämä innostaa. Voihan se toki olla, että minun aineestani tulee surkea, mutta nyt minulla on aidosti halua yrittää.

Luokassa kuului yleisesti aika epätoivoisia huokauksia, joten ehkä olen kaheli, kun innostuin tästä. Mutta samapa tuo. Joudan olemaan epätoivoinen sitten kokeen jälkeen, jos meneekin huonosti :D Siihen asti ganbaroin x)

Sitten loppuun vielä kuva, jonka S-chan lähetti minulle eilen. Oli napannut tämän, kun shoppailimme Sokkarilla. Yllätyin oikein, miten onnistunut siitä tuli. Ei, en kyseenalaista S-chanin kuvaustaitoja, ainoastaan oman olemiseni kuvissa.

Kuvan otti: S-chan
Tuota kuvaa kun katsoo, tunnen yhä suurempaa halua värjätä hiukset ruskeiksi. Ehkä palaan tähän aiheeseen kuitenkin myöhemmin. Maanantaina on kampaamokeikka edessä (leikkaus, ei värjäys), joten silloin voi olla hyvä hetki taas kitistä hiusten mahdottomuudesta :D

2 kommenttia:

 1. Oi, tuo kuva on kyllä aivan ihana! :) Ja ruskeat hiukset sopii sulle takuulla! Peruukki ainakin näytti tosi hyvältä, miksei siis omatkin hiukset.

  Kiva, että oot noin motivoitunut tulevaa koetta varten. Toivotan onnea lukemiseen ja itse kokeeseen myös, tottakai. Varmasti menee hyvin, jos motivaatio pysyy samalla kantilla C:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se varmaan sopisi. Väriin liittyy vain muutama muu ongelma, mutta avaudun niistä myöhemmin :D

   Toivotaan, että koe menee hyvin. Luulisin, että ainakin paremmin kuin pari viimeistä.

   Poista