12. lokakuuta 2012

Loman loppu ja hiuskriisi

Kun M tuossa vähän aikaa sitten lähti töihin, ajattelin, että tämä onkin hetkeen viimeinen aamu, kun jään kotiin yksin pyörimään. Maanantaina minäkin taas pääsen sorvin ääreen. Toki lomailu on kivaa (tästä viimeisestä viikosta olen jopa oikeasti nauttinut), mutta on se ihan jees päästä taas tienaamaankin.

Tänään ohjelmassa on siivousta, japanin tehtäviä ja ehkä pelaamista, jos ehdin. Porukoillakin pitää mennä käymään, kunhan M pääsee töistä. Ja sen jälkeen kuulemma menemme Seppälään, koska tarvitsen uusia vaatteita... siis anteeksi mitä? Ensimmäistä kertaa kuulin miehen sanovan, että nyt mennään vaatekauppaan xD Ruksi seinään, tällaista ei yleensä tapahdu.

Okei, olen saattanut ehkä kitistä hieman rispaantuneista neuletakeista yms. Tästä voisi päätellä, että minua kuunnellaan.

Mutta niin, päivästä on ilmeisesti tulossa kiireinen. Tekemistä riittää, ja silti istun koneella naputtelemassa merkintää blogiin. Ehkä ehdin silti tehdä listalla olevat asiatkin. Onhan minulla kolmeen asti aikaa hoitaa hommat täällä kotona.

Viime päivinä minua on vaivannut kunnon hiuskriisi. Värjäsin pääni maanantaina, juu. Sen varmaan muistavat kaikki, koska siitä on vasta hetki.

No, idea ei lopulta ollut kovin hyvä. Ensinäkin M totesi minulle tiistaiaamuna, että punainen sopi minulle paremmin kuin violetti. Hän saattoi hyvinkin olla oikeassa. Toisekseen arvostan sitä, että hän sanoi asiasta rehellisesti.

Lisäkivana huomasin, että tyynyliinani on muuttanut värinsä vaaleansinisestä vaaleansinipinkiksi. Tai siis se on täynnä pinkkejä läiskiä. Sanonpa vain, ettei punainen ole koskaan sotannut tuolla tavalla, vaikka voi kosteana väriä ympäristöönsä levittääkin.

Nyt olen sitten pessyt hiukseni kahteen kertaan. Enää ei kai tyynyliinaan pitäisi jäädä väriä. Samalla pää on kuitenkin haalistunut huomattavasti. Violetista ei ole tietoakaan kuin ehkä satunnaisissa kohdissa. Sävy on nyt hyvin epämääräinen. Osittain punainen, osittain pinkki.

Miksi? Miksi? Miksi?
Jokainen toki saa tykätä pinkistä ja on se minustakin ihan kiva väri. En vain enää halua sitä päähäni. Elin sen kanssa niin turkasen kauan, että ehdin todellakin kyllästyä siihen.

Nyt sitten kriiseilen asian kanssa kunnolla. Kertonee siitä, ettei ole oikeita ongelmia, mutta... Siis haluaisin jotain vaihtelua, mutten tiedä, mitä päälleni teen. Ainakaan tuota violettia en enää laita, koska se ei pysy ja sottaakin vielä. Harmittaa, että menin vähistä rahoistani laittamaan siihen purtiloon 16 euroa, kun siitä riittäisi vielä moneksi kerraksi. Jos joku haluaa ottaa mahdollisen sotkun riskin, voin edullisesti myydä värihoitoaineen.

Täytyy yrittää pestä hiuksia ahkeraan, että saa pinkin säväyksen pois. Sitten pitäisi pohtia jatkotoimenpiteitä. Kampaaja oli ehkä oikeassa sen suhteen, ettei minun kannata tavistukkaa itselleni hankkia, kun kyllästyisin kuitenkin äkkiä. En vain tiedä, mitä muuta sitten. Miten voikin olla näin vaikeaa? En ymmärrä.

Luultavasti pysyttelen punaisessa, kunnes saan jonkinlaisen ahaa-elämyksen. Kestovärit ja vaalennus ovat ainakin pois laskuista nyt, kun olen päässyt eroon niiden hamputtamista latvoista. Yksi vaihtoehto olisi olla värjäämättä kokonaan, mutta jotenkin se luonnollinen värini, joka nyt jo värjäysten välissä pukkaa esiin... en tiedä. M kyllä tykkää siitä, itse en ole niin varma.

Katsellaan. Ehkä vielä keksin jotain, kun tarpeeksi tuijottelen kiukkuisena peiliin. Siihen asti pitänee keskittyä johonkin muuhun.

Leikin lisäkkeillä, mutta nekään ei tunnu taas asettuvan kunnolla -___-;;

2 kommenttia:

 1. No voi piru sentähän. Sun hiukset on kyllä melkoiset, kunnon rebel-tukka. Tosi ikävää, että se on tuommoinen tinttailija. Yritä nyt siinä sitten jotain uutta koettaa, jos tuon violetinkin kanssa kävi tuollein. :/ Varmasti tosi rasittavaa. Itsekään en oikein sellaisesta huuravan pinkistä omissa hiuksissa piittaisi. Tämä tämmönen baby-pink on huomattavasti mukavampi, vaikkei ehkä ihan oma vielä tämäkään ole x)Nuo pidennykset kyl näyttää yhä kivoilta sun päässä! Tosiaan, jos sulla on paljonkin noita pidennyksiä, niin voisit koettaa vähän jotain mustaa suoraväriä laittaa osaan? Musta sopii melkeimpä kaikkien värien kanssa kerran. Vähä ainakin jotain vaihtelua? ^^'

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, nää on aina olleet hankalia tapauksia nää mun hiukset :D

   Jotenkin se tosi vahva pinkki on vaan vähän meh. Siis tiedän ihmisiä, joille se sopii älyttömän hyvin, mutten ite lukeudu niihin.

   Sulle se baby pink sopii kyllä kivasti. Mulla ei varmaan sekään toimis... tai no, mistäs sen tietää, mutten joka tapauksessa uskalla enää vaalentaa ku vihdoin on saanu tukan edellisen kerran jäljiltä kuntoon.

   Kiitos. Kyllähän ne on kivat ku viel oppis laittaa ne nopeesti. Menee aina tappeluks laittaminen, muuten varmaan käyttäisin useammin. Nyt ne on aika kivan kiharatkin ku ovat olleet kaapissa reilut pari kuukautta letillä.

   Mulla on yks peruspakkaus pidennyksiä eli yhteensä se 5 kappaletta eri levysiä. Voishan noihin sitä mustaa ehkä harkita. Kaipa noita saa kaupastakin sitten lisää, jos tulee hinku kokopunasiin taas. Kyllähän sillä vähän vaihtelua sais... ku sit vaan jaksaa käyttääkin pidennyksiä :D

   Poista