8. lokakuuta 2012

Ei mennyt ihan taas...

Perjantaiksi oli selkeä suunnitelma: hieman japania ja paljon Star Oceania. Sitten suunnitelma muuttui seuraavaksi: hieman japania, hitusen Star Oceania ja leffailta M:n kanssa. No, eihän se huonolta kuulostanut. Lauantaina olisi ollut sitten autojen vaihto-operaatio avoppilassa sekä saunailta. Sunnuntaina perinteistä löhöilyä.

Japanin juttuja sain perjantaina katsottua ihan kivasti, mutta sitten kaikki lähti menemään väärinpäin. Ehdin juuri saada pelikoneen auki ja pelin pyörimään, kun kampaajani soitti ja halusi vaihtaa maanantain ajan perjantaille. No, ei minun olisi ollut pakko suostua, mutta ajattelin sen helpottavan tätä viikkoa, joten myönnyin. Soittelin siinä ennen lähtöä M:n kanssa ja sovin, että hän nappaa minut kotimatkalla kyytiin kaupungista.

Puhelun aikana kävi ilmi, että leffailta on peruutettu. Lähdimmekin perjantai-illaksi avoppilaan. No, ei siinä. Ei se minua haitannut. Leffa ja herkut siirtyivät vain lauantaille. Tosin emme me mitään leffaa silloinkaan katsoneet. Ohjelmassa oli lopulta yksi jakso The Big Bang Theorya ja kaksi jaksoa Once Upon A Timea. Tarkoitus oli katsoa enemmänkin, mutta M:n veli soitti iltaysiltä ja tiedusteli haluammeko tehdä kimppatilauksen ThinkGeekistä. Totta kai halusimme! :D Koska veljellä oli alennuskuponki voimassa enää puoleen yöhön, tuli tilauksen kanssa hieman kiire. Loppuillan siis surffasimme netissä ja tutkimme, mitä kivaa haluamme.

Itse tilasin yhden joululahjan (jota en luonnollisesti tässä paljasta, kuva tulee ehkä joulun jälkeen) ja kaksi t-paitaa. Toinen on korpinkynsi-paita ja toinen Nyan Cat xD Luihuisen paidan olisin halunnut, mutta ne olivat lopussa. Korpinkynsi on toiseksi paras vaihtoehto. Nyan Cat taas oli yksinkertaisesti hauska idea. Sunnuntaikin hujahti, kun edellisen illan valvomisen takia nousimme vasta suunnilleen 10:30. Aamupalan kanssa tuijottelimme jotain animua, jonka nimeä en nyt jaksa muistaa. Ensimmäinen jakso vaikutti ihan hauskalta, joten varmaan seuraavatkin tulee kurkattua. Sitten M pelaili veljensä kanssa ja minä keskityin kirjoittamiseen. 1000 sanan jälkeen olikin sopivasti ruoka-aika. Syödessä tuli taas katsottua lisää Once Upon A Timea. Se on ihan hauska sarja... joskin kumpikin meistä saa päähenkilöstä lepakkoviboja aina, kun tämä on pahan noidan tai Lumikin (äitinsä!) seurassa. Se on jossain määrin spookya... tai perverssiä. Ajattelin olevani jotenkin kieroutunut, kun sanoin nämä ajatukset ääneen, mutta M totesi miettineensä samaa. Olemme siis kieroutuneita yhdessä <3

"Lopetetaan riitely ja perustetaan sateenkaariperhe, Henry on jo valmiiksi meidän molempien poika."


Tuijottelun jälkeen oli tarkoitus siirtyä Star Oceanin pariin, mutta Word huuteli makkarista, joten pelaaminen jäi. M tuli seurakseni lueskelemaan Hobittia ja minä pauktin menemään. 4023 sanaa oli illan lopullinen saldo, joskus yhdentoista pintaan lopettelin. Tosin yö meni vielä vähän harakoille, kun unohduin lukemaan Across The Universe -kirjan loppuun ja M:n silmätippahälytykset herättivät minut kahdesti (normaalisti en edes havahdu niihin). Aamulla oli koomainen olo.

Koska mikään ei viikonloppuna mennyt suunnitelmien mukaan, eivät tietysti hiuksetkaan. Lupailin niistä postausta tänään, joten täytynee nyt ympätä sekin vielä tähän loppuun.


Tästä lähdimme liikkeelle. Jostain syystä kuvassa eivät näy blondit, melkein valkoiset happulatvat. Kenties kamerani ei ole riittävän hyvä taltioidakseen niitä. Yleisesti ottaen väri on likellä omaani. Minulla on siis luonnostaan punaiset hiukset, joita en ole kahteen vuoteen värjännyt kestovärillä. Värihoitoaineen alla on siis omaa väriäni noin 24 senttimetriä. Tässä kuvassa väri on haalistunut aika paljon. Muuten haalistuminen ei olisi niin paha juttu, mutta karmeat latvat tietysti tulevat aina esiin. Ja ne ovat seurausta vaalentamisesta sekä kestovärjäyksestä, en voi suositella kumpaakaan. Vaalea värikään ei olisi niin kamalaa, mutta nuo menivät takkuun jatkuvasti. Siis todella pahaan takkuun, jonka selvitteleminen oli yhtä tuskaa. Sinällään hiuksilla oli pituutta mukavasti, mutta mitä tekee pituudella, jos se muodostuu takkuuntuvasta hampusta.

Kampaamossa lähti sitten 3 cm sekä edestä että takaa. Oli mielenkiintoista nähdä lattialla konkreettinen ero hiusten värissä. Otsatukka oli kirkkaanpunaista, takaa leikattu miltei blondia. Olisi oikeastaan pitänyt ottaa näystä kuva, muttei tullut silloin mieleen. Tosin kampaaja olisi ehkä hieman ihmetellyt, samoin muut asiakkaat.

Kerroin kampaajalle myös ajatukseni ruskeasta väristä. Hän lopetti työskentelyn hetkeksi, katsoi minuun peilin kautta ja kysyi: "Ootsä nyt ihan varma vai ootko sä tulossa vanhaksi? Eikös se ole aika tylsä sulle." Sitten kuuntelin pitkän puheen siitä, kuinka minulla on aina ollut tosi räväköitä värejä ja että saatan kyllästyä tosi äkkiä perusruskeaan. Hän suositteli minulle jotain punaruskeaa sävyä, jos välttämättä haluan ruskean suuntaan kelkkani kääntää. Punaruskeissa hiuksissa kuitenkin kuljin oikeastaan melkein koko teini-ikäni ja siihen ei ole paluuta. Joko punaista tai ruskeaa, mutta ei todellakaan punaruskeaa.

Kävimme monisäikeisen keskustelun hiustenvärjäämisestä ja siitä, millaisia värejä kannattaa ylipäätään käyttää. Edelleenkään ei kestovärejä, siitä olen samaa mieltä. Näin taas kaupassa tosi kivoja sävyjä, mutta pysyn niistä erossa. Ne tappavat hiukset, ainakin minun hiukseni. Keskustelun pohjalta jotain väriä kuitenkin tarttui mukaan. Taaskin värihoitoaineen muodossa, joten saa nähdä, miten pysyy vai pysyykö ollenkaan.

Ruskeaa päästäni ei kuitenkaan tullut. Yritin ottaa kuvia, mutta jostain syystä kamera onnistuu muuntamaan hiukset punaisiksi niissä... eh. Oikeasti väri on tällä hetkellä luumunvioletti.Tuossa se nyt näyttää lähinnä pari astetta tummemmalta punaiselta kuin aiemmin. Ehkä valaistuksella oli osuutta asiaan, en tiedä. Täytyy koettaa jossain vaiheessa saada ulkokuvia. Luonnonvalossa voisi tulla hieman toisenlaisia. Mutta kuten tuosta näkee, pituutta lähti ihan kiitettävästi. Kasvatusurakkaan siis taas kerran... vaikka se voi olla, etteivät hiukseni koskaan enää kovin pitkiksi kasva :D

2 kommenttia:

 1. Siskolle kävi viimeksi kampaajalla juuri toisinpäin.. :P Kampaaja ei suostunut värjäämään kovin erikoisella värillä, koska oli sitä mieltä, että siihen kyllästyy ja parempi on hankkia vähän erikoisempia vaatteita.

  Kiva tukka joka tapauksessa ja luumunvioletti kuulostaa ihanalta. :D Harmi, ettei kuvasta näy oikea sävy, mutta nätiltä tuokin näyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyseinen kampaaja luultavasti värjäisi, jos sitä vaatisin... mutta aika harvoin tulee kampaamossa värjättyä päätä. En edes muista, milloin näin ois viimeksi päässyt käymään. Kai se tietysti ois viisaampaa kuin kotona värien kanssa säätäminen.

   Mutta aika jännä näkemys, että erikoiseen väriin kyllästyy.

   Poista