10. syyskuuta 2012

Coni tuli, coni meni, mutta kuume on pysyvää

Tracon tuli lopulta jotenkin kamalan nopeasti. Samaan aikaan hyökkäsi tämä pahuksen flunssa, joka ei suostu vieläkään luovuttamaan. Minulla oli hyvät cossisuunnitelmat, joita en nyt sitten pystynyt toteuttamaan. Minimekko ei oikein ole kylmällä kelillä hyvä vaatevalinta, ei varsinkaan, jos sattuu olemaan asteen verran kuumetta.

Lauantaina en cossannut lainkaan, mutta hilluin peruukki päässä, koska aamulla hiukset olivat jokseenkin rasvaiset enkä ehtinyt niitä pesemään. Sunnuntaina sitten minimekon sijaan kiskoin päälle Yuffien viitan ja pipon, jotka olivat kylmässä kelissä erinomainen vaatevalinta. Lämmittivät palelevaa myös sisätiloissa mukavasti.

Vasemmalla näkyvä hirvitys ei päässyt ensiesittelyynsä Traconissa, vaikka näin oli tarkoitus käydä. Pahoittelen, jos joku sitä kovasti odotti.

Suunnitelmaa en ole kuitenkaan hylännyt. Frostbite on liian kylmä tätä cossia varten, mutta siirsin puvun suunnitelmissani Desucon 2013:n perjantaille. Koska puku sisältää ikävät korkokengät, se on perjantaille oikeastaan jopa parempi kuin olisi ollut Traconin sunnuntaille. Ei tarvitse rääkätä jalkojaan niin kamalan pitkään.

Kuumeilusta huolimatta con meni ihan kohtalaisesti. Kävimme muutaman luennon kuuntelemassa. Omiksi suosikeiksi nousivat Kodittomana avaruudessa ja Pakokauhua Raccoon Cityssä, mutta myös Anime ja hahmokulttuuri oli oikein hyvä. Luentojen lisäksi poikkesin Miniproppityöpajassa askartelemassa minishurikenin, joka tosin kärsi kotimatkasta aika pahasti.

Myyntipöydillä tuli luonnollisesti taas kierreltyä, mutta juuri mitään ei löytynyt. Ostin itselleni FF-keräilykortteja ja Sephiroth-magneetin. Lisäksi mukaan lähti M:lle yksi mangakirja ja Desucon Frostbite 2013 -rannekkeet molemmille.

Kuvan otti: destine
Pitänee mainita, että voitin Genrewearin arvonnassa, joten rintamerkkikokoelmani kasvoi taas. Minulla on varmaan kohta kaikki firman rintamerkit, kun niitä on aina paitojen mukana saanut. Eipä siinä, en vain tiedä, mihin niitä oikein tunkisi. Merkki, jossa lukee esim. "HENTAI", ei tee välttämättä hyvää vaikutusta vaikkapa potentiaaliseen työnantajaan, jos se roikkuu laukussa ;D

Niin, yhteenvetona conista voi kaiketi sanoa, että ihan kivaa oli olotilaan nähden. Välillä meni aika sumussa eikä olisi jaksanut pitää silmiä auki, mutta muuten ihan jees. Tuttuja ja kavereita näin aivan liian vähän, koska en jaksanut juosta kenenkään perään. Näin siis useamman ihmisen vilaukselta jostain kauempaa. Normaalisti olisin rynninyt moikkaamaan, mutta nyt ei vain jotenkin jaksanut... Välillä oli ihan tarpeeksi rankkaa kävellä luennolta toiselle.

Olotila on edelleen sama, mutta nyt voi onneksi hyvällä omatunnolla möllöttää kotona pari päivää. En ole jaksanut tehdä juuri muuta kuin purkaa laukun. Pelaamista olen harrastanut vain ajatuksen tasolla, mutta ehkä jossain vaiheessa saan vielä jopa tartuttua ohjaimeen. Kiinnostaa siis kyllä, mutta ajoittain on vaikeuksia pitää silmiä auki, joten...

Tracon jäi nyt varmaan tämän vuoden viimeiseksi coniksi minun osaltani. Yamacon kiinnostaisi ainakin lievästi, mutta olen edelleen vakaasti sitä mieltä, etten tänä syksynä juurikaan liiku Lahdesta. Pitää säästää rahaa.

Mutta ensi vuonna aion osallistua ainakin Desucon Frostbiteen, Desuconiin ja Traconiin. Pukusuunnitelmiakin on jonkin verran:

Yuno & Yuki -paricossi (pari puuttuu / on suostuttelematta) [Mirai Nikki]

Tosiaan M heitti ilmoille huomautuksen, että olisi kiva nähdä tällainen paricossi. Cossaajan korvani tosin kuulivat: "Olisi kiva tehdä tällainen paricossi" ;D Nyt siis pitäisi tuo mies saada suostuteltua Yukin rooliin, mutta saa nähdä, miten käy. Jos ei onnistu, olisi kiva, jos saisi jonkun toisen siihen. Yuno olisi joka tapauksessa ajatuksena itselle hommata.
Eleyna Farrence [Star Ocean: The Last Hope]

Olen epätoivon vimmalla etsinyt kyseisestä pelistä hahmoja, joilla olisi tarpeeksi päällä, että niitä kehtaisi cossata. Okei, Reimillä on, mutta kun en osaa tehdä haarniskoja ja muita vaikeita juttuja.

Tämäkään puku ei ole siitä helpoimmasta päästä, mutta haluaisin ainakin yrittää. En lupaa tätä varmaksi, mutta lupaan yrittää. Erityisiä haasteita tulee luultavasti puvun yläosan ja korvien kanssa. Hännän kiinnitys voi myös olla mielenkiintoinen operaatio.

Kengät ovat myös ongelma. En muutenkaan meinaa löytää itselleni sopivia saappaita ja nyt pitäisi löytää tietynlaiset sopivat saappaat. Hyviä ideoita otetaan vastaan. Tai jos joku osaa tehdä minulle tuollaiset bootcoverit, olen erittäin, erittäin, erittäin kiitollinen.Mystinen hirvityscossi, joka piti olla Traconissa

Myuria Tionysus [Star Ocean: The Last Hope]

Köh joo... mitähän juuri sanoin niistä hahmoista, joilla on tarpeeksi päällä?

Tämä puku on erittäin iso ehkä. Pidän hahmosta älyttömän paljon, joten siksi haluaisin häntä myös cossata. Kokonaan toinen tarina on, onnistunko tekemään puvun ja jos onnistun, kehtaanko lähteä siinä julkiselle paikalle.

Luultavasti lähden tätä joka tapauksessa yrittämään. Asun yläosasta minulla oli jo jonkinlainen ajatus, joka ei edes sisällä iholiimaa tai kaksipuolista teippiä. Täytyy katsoa, toimiiko se oikeasti.

Tämän toteutumiseen vaikuttaa pari muutakin juttua kuin puvun mahdollinen onnistumisaste. Eli tätä en lupaa varmaksi ensi vuonna enkä seuraavanakaan, mutta laitan listalle ja katson, toteutuuko koskaan.

Tracon oli siis omalta osaltani tänä vuonna cosplay-köyhää ja oikeastaan minuta tuntuu, että koko vuosi on ollut. Tavoitteena on pistää ensi vuonna paremmaksi.

2 kommenttia:

 1. Damn, en edes muistanu etsiä frostbiten rannekkeita conipaikalta. Aagh, eikä sivuilla tunnu olevan lipuista mitään. Eikai ne vain ole menneet kaikki jo DX

  Mut hei, mielenkiintoisia suunnitelmia näyttää olevan! Toivon mukaan jotain näistä onnistuu ens conivuotta varten!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän niitä ole vielä jäljellä. Uskoisin, että syksyn aikana ilmestyy Desukauppaankin... muistaakseni tulivat viime vuonnakin vasta Traconin jälkeen, vaikka niitä jo Traconissa ennakkomyytiin.

   Pihinä piti ostaa ne nyt jo, että säästi sen euron postikuluissa xD

   Toivotaan, että jokin nyt ainakin onnistuu. Yuno nyt varmaan ainakin, pari siihen on sitten toinen juttu.

   Poista