16. elokuuta 2012

Operaatiot Kirjahylly ja Kengät

Viime aikoina on tuntunut olevan vapaa-ajasta taas pulaa. Jonkin verran olen kirjoittanut, mutta se Projektin viimeisen luvun viimeinen keskeneräinen kohtaus etenee nyt kyllä luvattoman hitaasti. Jostain syystä en saa sitä koneella etenemään ollenkaan, käsin onnistuu, joten vihkoon olen raapustellut. Tosin sitten se pitää vielä kirjoittaa puhtaaksi. Oman hauskuutensa tähän toi se, että Office 2013 päätti mennä totaalisen solmuun... onneksi pystyin kuitenkin vaihtamaan takaisin vanhempaan versioon. Varmaan laitan 2010 vielä lähiaikoina ostoslistalle, sillä tuo uusin ei nyt kyllä vakuuttanut.

Mutta niin... asiaan. Meiltä jäi muuton jälkeen purkamatta viisi (5!) laatikollista animua. Hyllytilaa ei vain yksinkertaisesti ollut niille kaikille. Mangot sentään saimme hyllytettyä. Tästä syystä päätimme, että uudet, isommat kirjahyllyt on lähiaikoina hankittava ja nyt ne sitten lauantaina käydään ostamassa Tampereen Ikeasta.

Nykyiset olohuoneen hyllyt siirtyvät kirjastoon ja kirjaston vanhat hyllyt lähtivät kierrätykseen.

Vanhat hyllyt kirjastossa
Kirjaston vanhat hyllyt olivat peräisin vanhemmiltani, massiivipuuta. Ostivat ne joskus 80-luvulla, joten ikääkin noilla alkoi olla. Siihen nähden kuitenkin erittäin hyväkuntoiset muutamaa naarmua lukuun ottamatta. Yritin niitä kaupitella Naamakirjan kautta, mutta vietiin sitten paikalliseen kierrätyskeskukseen, kun kiinnostuneista kukaan ei tarjoutunut kuitenkaan omaksi näitä hakemaan. Olivathan ne ihan hyvät, mutta veivät liikaa tilaa. Nyt ne sitten korvataan Sotkan koululaishyllyillä.

Harmillisesti mappini eivät kyseisiin hyllyihin mahdu pystyyn enkä halua niitä olohuoneeseen tuoda, joten ne on kaiketi varastoitava lappeelleen. Kirjoista varmaankin suurin osa menee ja luultavasti jää vielä tilaakin. Eli voin hyvällä omatunnolla ostella lisää kirjoja!Tämä välivaihe tosin rasittaa. Kirjastossa on kaaos. Okei, kirjat on pinottu aakkosjärjestyksessä, mutta ei tuossa näyssä nyt suoranaisesti silmä kyllä lepää. Seuraavaksi pitäisi jaksaa tyhjentää hyllyt olohuoneessa ja siirtää ne yhtä lukuun ottamatta kirjastoon. Yksi jää leffahyllyksi ja siirretään tv-tason viereen.

Kun tuo operaatio on tehty, kaaos onkin olohuoneessa siihen saakka, että uudet hyllyt on saatu kämppään sisälle ja kasattua. Neljän hyllyn kasaan naputtelu tuskin käy ihan hetkessä, kun minun työpöytänikin kanssa meni kolme arki-iltaa. Sen jälkeen vielä pitäisi järjestää mangot ja animut kauniisti hyllyihin, myös ne viisi täyttä laatikkoa, joihin ei ole vielä koskettu.

No, kuten M ilmaisi: "Aina pitää olla jokin projekti kesken". Periaatteessa allekirjoitan tuon lausahduksen, mutta itselleni se on pääsääntöisesti tarkoittanut kirjoitusprojekteja (ja tällä hetkellä kirjaimellisesti Projektia). Nykyisin sana taitaa viitata kovin usein johonkin kodin laittamiseen liittyvään juttuun. Eipä sillä, touhuan niitä ihan mieluusti, mutta välillä väsyttää eikä voisi kiinnostaa vähempää mikään tekeminen. Joskus kun olisi kivempi vain vetää lonkkaa ja nollata kunnolla. Ehkä tämä vielä tasoittuu niin, ettei joka viikoksi ilmene jotain puuhaa.

Toinen iso operaatio tällä viikolla on ollut Yuffie bootcovereiden teko. Ei, se ei ole minun alaani. Kauniit niistä eivät tule, mutta jos nyt edes pysyisivät jalassa, niin olen tyytyväinen. Sain ostettua piilovetoketjut niihin, joskin ovat liian pitkät. Toivon, että onnistun lyhentämään ne rikkomatta niitä. Muistan joskus niin jollekin vetoketjulle tehneeni.

Bootcovereita tosiaan on pitänyt työstää, koska tavalla tai toisella aion päästä sinne Särkänniemeen sunnuntaina. Shurikenia minulla ei ole vieläkään, mutta kengät olisivat iso plussa. Täytynee tosin toivoa hyvää keliä, koska shortsit ja napapaita ovat tunnetusti viileät varusteet (*köh*Desucon Frostbite*köh*). Elättelin myös toivetta, että uusi peruukkini olisi ehtinyt kotiutua Kiinasta, mutta aika epätoivoiselta näyttää. Vanhalla siis todennäköisesti mennään vielä tämä kerta, mutta ehkä seuraavaan coniin mennessä se ehtisi saapua.

Mutta varautukaa, mestarininja ja maailman pelastaja voittamaton Yuffie Kisaragi aikoo valloittaa Tampereen viikonloppuna \o/


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti