25. elokuuta 2012

Afeni - parturi-kampaaja

Viikko sitten puuhastelin kokonaisen illan peruukin kanssa. Ideana oli saada saksittua vanhasta peruukista uusi kaverin cossia varten. Valitettavasti peruukki oli sen verran huonolaatuinen, ettei homma oikein toiminut. Myönnettävä myös on, että osasyy saattoi olla leikkaajan kokemattomuus.

Tuossa näkyy, millainen peruukki alun perin oli. Olen käyttänyt sitä cossatatessani Misa-Misaa (Death Note) ja randomia turkia (Final Fantasy VII). Se on yksi ensimmäisistä peruukeista, jonka hankin, eikä minulla ollut tuolloin mitään käsitystä, millainen on hyvä peruukki. Kunhan ostin jotain, joka oli sinnepäin ja hinta kohtuullinen... ja tietenkin Suomesta.

Tarkoitus ei ole dissata Suomesta saatavia peruukkeja. Varmasti nämä naamiaistarvikekauppojen peruukit ajavat asiansa, kun kyse on tavallisesta naamiaishupailusta, mutta olen todennut, että cossatessa ne ovat aika meh. Paremmista peruukeista taas saa maksaa Suomessa itsensä kipeäksi.

Niinpä lopulta löysin tieni eBayn ihmeelliseen maailmaan ja olen hommannutkin jokusen ihan hyvän peruukin... tai ainakin paremman kuin nämä ensimmäiset kokeilut. Uusin löytöni esim. tuntuu hengittävän hyvin eikä kutita ja kaiken lisäksi se istuu päähäni paremmin kuin aiemmat ostokset. Tosin sijoitin siihen hitusen enemmän rahaakin.

Mutta takaisin asiaan...


Pyrkimys oli tätä kohti.Lähdin liikkeelle niskahiusten saksimisesta.Hetken päästä näyttikin sitten tältä.Seuraavaksi kävin sivuhiusten kimppuun ja yritin saada samalla kevennettyä peruukkia. Tämä osoittautui yllättävän hankalaksi. En tiedä, olisiko oikeilla parturisaksilla ollut helpompi leikata tai käyttäytyisikö vaikkapa aito hius eri tavalla... kokemusta ei ole, mutta ihan mielenkiintoista puuha oli joka tapauksessa.


Olin saksinut molempia puolia, mutta tässä vaiheessa ne olivat vielä epätasaiset. Hirveän vaikealta tuntui saada niistä samanpituiset, vaikka pystyin pyörittelemään peruukki päätä sopiviin kulmiin. Btw, täytyy kyllä ehdottomasti hankkia tuollainen pää itsellekin. Se helpottaa peruukin käsittelyä ihan älyttömän paljon. En vain tiedä, saako noita Lahdesta mistään.

Peruukki oli turkasen paksu vielä tässäkin vaiheessa, joten samalla, kun yritin saada siitä yhteneväisen kummaltakin puolelta, aloitin myös reippaan kevennysprojektin.


Todella pitkän leikkelyn jälkeen tulos näytti tältä. Tuossa vaiheessa olin myös hinkannut hiuksiin reippaasti hiusvahaa, sillä peruukki oli alkujaan melkoinen pörrö eikä se meinannut asettua millään pelkkien saksien voimalla.


Sivusta peruukki näytti minusta todella kivalta... ainakin siihen nähden, etten ole koskaan aiemmin leikannut hiuksia. Olen saksinut kyllä toisinaan omaa otsistani, mutta mitään näin radikaalia ei ole tullut kokeiltua. En olisi uskaltanut nytkään, ellei tämä peruukki olisi ollut jo muutenkin valmiiksi roskikseen menevää kamaa. En siis ollut käyttämässä tätä enää missään, joten leikkaaminen ei aiheuttanut sydämentykytyksiä.


Lisäsin vielä vahaa peruukkiin ja yöksi iskimme sille ratsastuskypärän päähän. Tarkoitus oli saada pörröä lannistumaan ja peruukkia muotoutumaan haluttuun malliin. Jännittyneinä painelimme petiin...


Aamulla sitten näytti tältä...


... ja tältä.

Kun ottaa huomioon taidottomuuteni ja sen, mistä lähdettiin liikkeelle, sanoisin lopputuloksen olevan hyvä. Valitettavasti peruukki nousi taas pörrölle, kun kaveri iski sen päähän, joten päädyimme kuitenkin toiseen hahmoon Särkänniemen maailmanennätysyritystä varten. Roskikseen tämä viritelmä ei silti päätynyt, vaan keksimme sille uuden tarkoituksen. Kyseessä on jonkinlainen cosplay-sarjis, jossa esiintyvät turkeista ainakin Gun ja Knife... sekä mahdollisesti Reno, jos saamme jonkun mukaan ja keksimme miten toteuttaa kuvat välimatkasta huolimatta. Tästä ehkä joskus myöhemmin lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti