29. heinäkuuta 2012

Sittenkin kesä?

Minua on suorastaan palellut kotona tänä kesänä, jopa lämpöisinä päivinä, mutta tänään on ollut kuuma. Ulkona mittari onkin lähennellyt 30 lämpöastetta. Sietämätöntä sisällä ei onneksi kuitenkaan ole.

Päätin joka tapauksessa kerrankin ulkoistaa itseni. Olin kuullut huhua, että lähistöllä pitäisi olla uimaranta, joten päätin lähteä etsimään sitä. Suunta oli sentään helppo arvata. Alamäkeen ja kohti järveä todennäköisemmin kuin ylös Salpausselkää tai mikä tuossa nyt vaikuttaakaan :P Tällainen onnistuu jopa minun suunnistustaidoillani ja päättelykyvylläni.

Harhailin jollekin kalliin näköiselle omakotitaloalueelle ja törmäsin useampaan "Yksityisalue - pääsy kielletty!" -kylttiin. Alkoi jo näyttää siltä, että ihan rantaan oli mahdoton päästä, joku kun näytti aina asuvan siellä. Veikkaisin muuten, että ovat pirun kalliita asuntoja, jollaisista ei tarvitse itse koskaan edes haaveilla.

Noh, löysin kuitenkin lopulta kinttupolun, joka vei kuin veikin veden äärelle. Törmäsin myös pieneen, kivikkoiseen rantaan, joka näytti oikein kivalta paikalta. Jäinkin sinne toviksi ottamaan kuvia.

Ranta näytti houkuttelevalta.

Ja rauhalliselta.

Vesikään ei ollut kovin syvää.

Puu kasvoi kivasti rannasta.

Maisemia katseli mielellään.

Näkymä hyppyrimäelle ja radiomastoille.

Kuvailin yhtä sun toista rannassa, kunnes päätin jatkaa matkaa. Polku veikin minut lopulta uimarannalle, joka oli aika pieni, mutta näytti mukavalta. Valitettavasti siellä oli porukkaa, mutta sitä harvemmin voi yleisellä paikalla välttää.

Sorsatkin nauttivat kesäillasta.

Kävin uimassa, vaikka vähän pelkäsin tavaroideni puolesta. Yksin liikkuessa on aina se, ettei uskaltaisi jättää laukkuaan vahtimatta. Ei siinä mitään, jos joku vie vaatteet. Siitä vielä selviää, mutta laukun menettäminen olisi ollut astetta kurjempi juttu. Siellä kuitenkin oli nytkin kännykkä, kamera, avaimet ja lompakko. Tietysti olisi voinut jättää nuo kotiin, mutta olin ajatellut, että poikkeaisin Ärrällä kotiin kävellessä, joten... En kylläkään poikennut eli turhaan raahasin ainakin lompakkoa.

Rannalta näkyi Ankkuriin.

Lähellä oli myös pieni saari, jonka nimeä en tiedä.

Uimarannan vieressä oli hieman kivikkoista.

Vesi oli yllättävän lämmintä, joten oli kiva käydä uimassa. Sen jälkeen kävelin kotiin toista reittiä, mutten keksinyt vielä, mistä rannalle pääsee autolla (parkkipaikka siellä kuitenkin oli). Ei sillä, että itse ainakaan olisin sinne autolla ajelemassa.

Huomenna voisi mennä käymään uudestaan, jos on lämmintä ja hyvä keli. Olisi kiva, jos saisi M:n lähtemään mukaan, mutta jotenkin epäilen, että saan taas nauttia ihan vain omasta seurastani x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti