24. heinäkuuta 2012

Kaikki irti

Viimeisen lomaviikon aikana oli jotenkin laimea olo, vaikka puuhailin kaikenlaista. Ensimmäiset kaksi viikkoa vain olivat huomattavasti kivempia. M oli tuolloin lomalla myös ja yhteistä aikaa riitti. Emme me koko ajan nyhjänneet yhdessä vaan teimme juttuja erikseenkin, mutta joka tapauksessa niissä parissa viikossa oli kiva fiilis. Kolmas viikko oli aikaisia aamuherätyksiä (viimeistään 5:40) M:n aamuvuoron takia ja pitkiä, yksinäisiä päiviä.

Kesä <3

Okei, olisin voinut nukkua pidempään, mutta halusin syödä aamiaista yhdessä. Sen jälkeen en enää osannut käydä nukkumaan. Olisin myös voinut riekkua päivät vaikka kaupungilla yksinäni, mutta en halunnut shoppailla loputtomiin. Toisaalta kävin ruokakaupassa varmaan joka päivä silkan sosiaalisen turhautumisen takia... siellä pääsi puhumaan jollekulle, täällä kun mummot juttelevat kaupoissa ihan tuosta noin vain.

Ja siis nautin kyllä yksinolostakin. Viisi päivää putkeen oli kuitenkin liikaa, vaikkeivät ne olleet kokonaisia päiviä. Ehkä minuun on tullut jokin vika :D

Ilta on jo tulossa.
 Perjantai kuitenkin hujahti lopulta aika kivuttomasti, kun työstin kuvakirjaa Japanista. Esittelin sen M:lle, kun hän pääsi töistä... ja nyt se ei sitten ole vieläkään valmis, koska M halusi siihen joitain muutoksia. Totesin, että kumpikin pääsee helpommalla, kun hän tekee ne itse. Tosin kuvat on valittu yhdessä ja minä toimin betareaderina tekstien kohdalla. Yllättävän iso urakka kuitenkin tuossa on.

Portaat rakentuvat hiljalleen...

Lauantaina lähdettiin mökille, vaikka sää ei näyttänyt kovin kummoiselta. Pilvistä oli ja aika kylmääkin, mutta mökillä oli ihan kiva olla. Rantaan rakennettiin portaita. Minusta ei hommassa ollut isoa apua, mutta kanniskelin laudanpätkiä ja ojentelin ruuveja kuitenkin. Tuli myös avopin kanssa juteltua pitkät jutut kaikenlaisista aiheista. Illalla vielä lämmitettiin sauna ja syötiin oikein hyvin. Siiderin ja rommin jälkeen nukuttikin aika lahjakkaasti.

Joskus seitsemän ja kahdeksan välillä tuli herättyä sunnuntaina. Ei tarkoituksella, jotenkin sitä vain heräsi. Ilma tuntui todella kylmältä, mutta saipahan itsensä nopeasti käyntiin. Aamiaisen jälkeen lähdimme M:n kanssa järvelle melomaan.

Lumpeita.

Kerta oli ensimmäinen minulle, joten se vähän tietysti hirvitti. Minä ja kulkuvälineet ovat huono yhdistelmä. Polkupyörän kanssa tulen toimeen, muita värmeitä vähän kammoksun. Kajakki ei kuitenkaan ollut ylösalaisin järvessä, joten ihan hyvinhän homma meni... mitä nyt törmäsin mökkinaapurin laituriin heti ensimmäisenä, mutta onneksi siellä ei ollut ketään paikalla ;)

Kajakilla liikkuminen oli loppupelissä suhteellisen helppoa, vaikken kovin nopeasti edennyt. Hassua oli, että vastatuuleen tuntui pääsevän nopeammin ja helpommin kuin  myötätuuleen... tai sitten vain kuvittelin. Vasen käsi minulla tuli kipeäksi, oikea ei. Hiirikättä on selvästi siis treenattu enemmän.

Tällä kertaa ei tullut havaittua Näkkiä tai Vellamoa.

Urheilua seurasi tehokas DS:n pelaaminen, josta on juttua Final Fantasy -päiväkirjoissa. Hauskaa ja rentouttavaa oli. Siihen päälle tuli syötyä itsensä taas ähkyyn herkullisella grilliruoalla. Ruokaa sulatellessa puhuimme seuraavan viikon suunnitelmista ja erityisesti viikonlopun muutosta (M:n veli muuttaa, emme sentään me taas). Aihe johti toiseen eli Tampereen Ikeaan, jossa avoppi halusi mennä käymään. Totesimme, että muuttopäivänä se ei välttämättä kovin helposti onnistu, joten jonain toisena päivänä olisi parempi tehdä se reissu.

Minä halusin Ikeaan mukaan, mutta koska lomani oli lopussa, viikolla reissua oli hankala järjestää. Hetken mielijohteesta päätimmekin sitten samoin tein suunnistaa Tampereelle, olimmehan jo melkein puolivälissä matkaa. Huristelimme siis Ikeaan ihmettelemään. Löysimme potentiaalisen kirjahyllyehdokkaan, jota emme vielä ostaneet, mutta se tosiaan voisi toimia olohuoneessamme. Mittoja vielä pitää ottaa, ennen kuin alkaa ostoksia tehdä. Sen sijaan maton ostimme makuuhuoneeseen.

Ostosreissun jälkeen poikkesimme vielä M:n veljen luona. Veljekset olivat keskenään sopineet keittiöpöytien vaihtamisesta, joten kävimme hakemassa pöydän, kun sopivasti olimme Tampereella. M:n vanhemmat puolestaan tulivat vielä Lahdesta noukkimaan meidän pöytämme, joka luultavasti ensi viikolla matkustaa Tampereelle. Ilta venähti hieman pitkäksi kaikkine operaatioineen. Kotona olimme vasta yhdeksän jälkeen ja joskus puoli yksitoista taisi pöytä olla paikoillaan. En silti valita. Viimeinen lomapäivä oli kiva ja vauhdikas, ei tarvinnut miettiä, mitä tekisi. Se myös tavallaan tasoitti viikon ankeaa harmautta.

Loma on tosiaan nyt ohitse ja haikealta tuntuu. Seuraavasta lomasta ei ole mitään tietoa, koska ei ole töistäkään. Luultavasti ensi kesään menee, ensimmäisen vuoden lomapäivien määrä on nimittäin sen verran pieni, ettei talvilomia tms. paljon pidellä. Se on varsin ikävä puoli näissä noin vuoden määräaikaisissa, aina saat vain ensimmäisen vuoden lomat... No joo, mutta pääasia olisi kuitenkin löytää töitä eikä lomailla ;)

Toivon, että jotain kivaa "kesäohjelmaa" vielä järjestyisi kuitenkin viikonlopuille. Ropecon olisi nyt edessä, mutten tiedä, pääsenkö/lähdenkö sinne. Tavallaan haluaisin, mutta jos reissaamisesta tulee hankalaa, en viitsi vaivautua.

Jos säät vielä suosivat, mökkeilemään voisi olla kiva mennä elokuussakin. Ei minusta olisi viikkoa mökillä viettämään, mutta pienissä erissä mökkeily on oikein mukavaa. Harmi vain, että tänä kesänä kelit eivät ole olleet kovin suosiolliset. Muuten olisimme varmaan useammin mökillä piipahtaneetkin.

Mustikoitakin riitti jo.

4 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. En löytänyt netistä tasan samaa kokonaisuutta, mitä mietittiin, mutta: http://www.ikea.com/fi/fi/catalog/products/S59869022/

   Vähän tuontapaista olisi tarkoitus hankkia. Kuitenkin niin, että leveämpiä hyllyjä tulee kolme tai neljä (riippuen, monta mahtuu) ja tuota kapeampaa ei luultavasti ollenkaan.

   Poista
 2. Oi! Melomista! Ei tullut koskaan kokeiltua, mutta vaikuttaa hauskalta ja tekisi mieli joskus:) Hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla, se ei ole yhtään hullumpaa.

   Kuvat onnistui yllättävän hyvin, kun tarpeeksi monta räpsi :D

   Poista