13. heinäkuuta 2012

Ihanuus ja kamaluus

eli pohdintoja kirjoittamisesta...


Olen kirjoittamassa Projekti S. R.:n viimeistä lukua. Se jumittaa useastakin syystä... ensinnäkin olen ruosteessa pitkän tauon takia, toiseksi siinä on haasteellinen kohtaus ja kolmanneksi en haluaisi koskana lopettaa tarinoitani. Ei, en pitkitä niitä vain siksi, etten halua lopettaa, mutta se on surullista. On helpompi jumittaa kuin lopettaa.

Joka tapauksessa aion vielä loman aikana saada viimeisen luvun pakettiin... siis siihen kuntoon, että sen voi lähettää betalle. Korjauksien suhteen ei ole niin kiire, koska en ole julkaissut ficciä samaa tahtia kuin sitä olen kirjoittanut. Muistaakseni Kristallimaailmaan on postattu viimeksi luku 31.

En tiedä, mitä teen, kun tämä ficci loppuu. Minulla on kesken Glabadosin kätkö osa II, mutta jotenkin se ei ainakaan nyt inspiroi. Kesken on myös eräs Naruto-ficci, joka inspiroi vielä vähemmän... ehkä olen kirjoittanut jo liian monta tarinaa Itachista :P Yksi vaihtoehto olisi Dum spiro, speron jatko-osa, mutta enpä tiedä. FFXIII-2 kummittelee yhä mielessäni, se tietyllä tavalla pilasi fandomin. Toki voisin ajatella, ettei sitä koskaan tapahtunut... ottaen huomioon pelin aikasekoilut, ajattelu voisi olla melkein kaanonia ;) Jotenkin en vain ole saanut käännettyä aivojani sille taajuudelle.

Ehkä eniten kiinnostavat vaihtoehdot tällä hetkellä ovat Projektin jatko-osa tai täysin uusi Yuffentine-ficci. Saa nähdä, päädynkö sitten jompaankumpaan ratkaisuun. Projektin jatko-osalle on olemassa jo nimi ja juontakin hahmottelin joskus viime syksynä aika pitkälle (tosin en tiedä, minne kaikki muistiinpanoni ovat muutoissa eksyneet). Tuossa mielessä se siis olisi helppo valinta. Ja niin, jatko-osa tosiaan siksi, että projekti S. R. on jo käsitelty loppuun kyseisessä ficissä. Tuntuisi hölmöltä jatkaa saman otsikon alla, kun aihe on täysin erilainen. Jutun luonne muuttuisi toisenlaiseksi. Toisaalta tämä on myös syy siihen, miksen välttämättä halua jatko-osaa kirjoittaa. Projekti on lähtenyt liikkeelle tietyntyyppisenä ficcinä, mutta jatko-osa veisi tarinan toisenlaisille urille. En ole täysin varma, haluanko lähteä sille tielle.

Uusi Yuffentine-ficci taas... hmmm... M ehdotti tätä enkä päässyt täysin selville hänen motiivistaan. Aikoinaan hän halusi lukea Projektia, mutta totesi sen "olevan jo liian  pitkällä" :D Okei, ehkä 357 sivua voi pelästyttää lukijan, joka ei ole tottunut pitkiin ficceihin. Yksittäisestä luvusta on helpompi lähteä liikkeelle. Mutta niin, en ala kirjoittaa uutta tarinaa kenenkään muun takia kuin itseni.

Tavallaan ajatus kutkuttaa. Pitäisi kuitenkin keksiä uudet lähtökohdat, ettei tarinasta tulisi vain Projektin toisintoa. Yksi vaihtoehto olisi jättää AC(C) ja DoC huomiotta kokonaan eli kirjoittaa seiskan pohjalta... tosin ajatus 16-vuotiaasta Yuffiesta ei nyt ihan ensimmäisenä innosta, aikahyppy olisi siis tehtävä joka tapauksessa.

Saas nähdä, mihin ratkaisuun lopulta päädyn. Kirjoittaminen on antoisaa puuhaa, mutta aina välillä törmää tähän, ettei tiedä, mistä kirjoittaisi. Toisinaan ei tarvitse miettiä, koska on hillitön inspiraatio kirjoittaa jostain tietystä asiasta. Yleensä parhaat tarinani ovatkin syntyneet jälkimmäisestä lähtökohdasta. Inspiraatio ei välttämättä kestä koko tarinan läpi yhtä voimakkaana, mutta se pääsääntöisesti alkaa hyvän startin, jolloin tarinan saa vauhtiin. Loppu on sitten raakaa työtä eikä aina niin hauskaakaan... silti mieluummin lähtisin inspiraatiosta liikkeelle kuin pohtisin, mitä sitä tekisi.

Aika näyttää, miten käy... x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti