13. kesäkuuta 2012

Juhlaa ja arkea

Desucon tuli ja meni ja oli mielenkiintoinen. Osallistuttiin aika monelle luennolle, mutta ehdittiin myös hengailla porukalla. Näin tosin harvinaisen vähän nettituttuja, ehkä kaikki maastoutuivat jonnekin? D:n ehdin nähdä vilaukselta, mutta olimme juuri silloin kiirehtimässä syömään ja hakemaan C:n hanskoja, joten en voinut jäädä juttelemaan =/ D:n, C:n ja Cr:n nettitutuista siis näin conissa sekä yhden animu.filäisen, mutta siinä se oikeastaan olikin. Tosi harvinainen coni siinä mielessä. Ehkä Traconissa sitten näkee enemmänkin tuttuja?

© Sakura
Seurassamme kuitenkin pyörivät aktiivisesti parit irl-kaverit, joten yksinäisyys ei päässyt vaivaamaan. Con oli muutenkin minulle hitusen erilainen kokemus, sillä cossasin vain lauantaina. Perjantain ja sunnuntain kuljin yukatassa. Tosin kameralta ei silti voinut välttyä. Perjantaina meitä tuli kuvaamaan joku tyttö, sunnuntaina japanilainen nainen halusi valokuvan. Mikäpä siinä, kuvissa poseeraaminen kuuluu asiaan, joten eipä tuosta haittaa ollut. Hassua sinänsä tietysti, että kuvia napsittiin sellaisina päivinä, joina en cossannut... mutta tähän varmasti osaltaan vaikutti se, että useampi henkilö liikkui samana hahmona. Ideani ei ollut erityisen ainutlaatuinen. Seuraavaksi pitääkin kehittää siis jotain muuta x)

© Sakura
Cossista näkee, että se on väännetty kasaan pikaisesti ja mutkia oikomalla, mutta aikatauluun ja käytettävissä oleviin materiaaleihin nähden se oli ihan ok. Kiitos myös C:lle tinahevosenkengästä, jollaista ei luonnollisesti tähän aikaan vuodesta mistään kaupasta löytynyt.

Mietin taas conissa myös ostopuvun hankkimista. Yhdellä kaverilla sellainen oli ja näytti ihan hyvältä. Siinä säästäisi kummasti omia hermoja ja joissain tapauksissa jopa rahoja. Samalla pukuilun ilo kuitenkin säilyisi, kun saisi hyppiä julkisella paikalla ihme asussa eli jonain mielenkiintoisena hahmona.

En sano, että välttämättä ostan seuraavan pukuni, mutta se on myös yksi vaihtoehto. Kaikkeahan pitää kokeilla. Ensin pitää kuitenkin keksiä, mitä hahmoa edes haluaisin seuraavaksi cossata. Traconiin ei ole niin kamalan pitkä aika ja sinne pitää joku kiva puku saada. Nyt täytyy siis jo laittaa ideamylly pyörimään.

Conissa myös sattui yhtä sun toista pientä. Kaveri joutui ensiapuun kahdesti selkänsä takia. Suututtaa se, että lääkärit eivät tee mitään, vaikka toisella on selkeästi paha tilanne. Jos kipu vie jalat alta ja käsistä lähtee tunto, on kyse jostain vähän vakavammasta kuin turhasta valittamisesta, prkl.

Itse taas miltei tein tuttavuutta lattian kanssa erään luennon jälkeen. M sai onneksi kiinni. Ilmanlaatu oli hitusen huono plus oli muuta pientä vaivaa, joten ei kai ihme, että nupissa alkoi heittää. Itsellä ei siis ole mitään sairautta tai vammaa, joka tuollaista aiheuttasi. Kyse oli lähinnä usean tekijän yhteissummasta. Onneksi mitään ei kuitenkaan varsinaisesti sattunut, säikähdyksellä selvittiin. Olin aika tokkurassa siinä, mutta piti tsempata, koska kaverin tilanne oli vakavampi. Sanoisin silti, että vamma- ja kipuosuus oli jossain määrin pienempi kuin edellisessä Desuconissa, jolloin hajoilin tappavaan hammassärkyyn ja samainen kaveri joutui kolariin (siis vähän ennen conia).

Desun jälkeen koitti taas arki. M:lla on ollut aamuvuoroa, joten aikaisin on joutunut nousemaan. Erityisesti maanantaina se tuntui äärimmäiseltä tuskalta, mutta eivät nämä kaksi aamua sen jälkeenkään ole juuri helpompia olleet. Onneksi enää huominen, perjantaina sitten on iltavuoro.

Työpäivät ovat menneet omalla painollaan, mutta illat ovat olleet melkoista haipakkaa. Olemme pakanneet tavaroita, mutta ne eivät tunnu loppuvan. Lisäksi olemme käyneet uudella asunnolla järjestelemässä tavaroita sekä pesemässä ja vahaamassa lattioita. Ikkunat pitäisi vielä ehtiä ennen M:n muuttoa pestä, graah. Huomenna on tarkoitus vetää kunnon pakkausurakointi.

Pakko hehkuttaa vielä, että käytiin tänään ostamassa minulle oma työpöytä ja -tuoli. Ovat aivan ihanat, enkä malta odottaa, että saan ne käyttöön.

Olisin muuten ostanut tuon pähkinän värisenä, mutta M:n työpöytä on valkoinen ja pöydät tulevat vierekkäin, joten on paremman näköistä, jos ne ovat samanväriset. Valkoinenkin on joka tapauksessa ihan kiva ja istuu muuhun sisustukseen hyvin.

Rakastuin myös tuohon kuvan tuoliin. En olisi ensivilkaukselta uskonut, miten mukava siinä oli istua, joten yllätyin positiivisesti. Se oli pakko saada.

Entinen työtuolini on melkoisen huonossa kunnossa. Ajattelin kuitenkin säilyttää sen vanhan työpöydän kaverina. Vanha pöytä menee siis ompelukäyttöön. Olen jo pitkään halunnut ompelukonetta varten oman pöydän, ettei aina tarvitse siirrellä tavaroita edestakaisin. Nyt ongelma on ratkaistu, ja samalla sain paremmin toimivan työpöydän pöytälaatikoineen. Myös tuo peililaatikko on aivan ihana. Tokihan siitä joutuu koneen siirtämään pois päältä, jos sitä aikoo käyttää, mutta joka tapauksessa tykkään.

Enivei, ikkunanpesua lukuun ottamatta uudella asunnolla alkaa kaikki olla ihan siistiä ja kunnossa. Nyt vain pitäisi saada kaikki M:n tavarat sinne, että voidaan alkaa asuakin paikan päällä. Uusiin naapureihin on tutustuttu vähän ja vaikuttavat mukavilta eli ihan positiivisin mielin odotan muuttoa (joskaan en muuttourakkaa). Tosin haikeaa on tästä asunnosta lähteä, tämä nimittäin tuntuu kodilta, toisin kuin se oma vuokrakämppäni.

Aijoo, mainittakoon vielä, että Lahdessa on perjantaina Pakanaverkon miitti. En ole niissä aiemmin käynyt, kun ne ovat aina olleet jollain toisella paikkakunnalla. Saa nähdä, mitä siitä tulee... siis omalta osaltani, kun muuttokiireiden keskeltä ajattelin ehtiä siellä pyörähtämään. Ujona ihmisenä en varmaankaan saa sanaa suustani, mutta voihan se silti olla ihan mielenkiintoista.

2 kommenttia:

  1. Oaa, en tienny et sulla oli tuttavuutta lattian kanssa siellä D88 hyi sentäs, onneksi meni ohi. Tuntui niissä kaikissa ohjelmanumerojen tiloissa olevan aika paska ilma, tuli huomattua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noo... en viittiny kauheasti asiaa mainostaa x)

      Poista