17. toukokuuta 2012

Loma, loma, loma!

Edellisestä lomasta on ikuisuus. Syksyllä viimeksi pidin virallisesti lomaa (sen lisäksi, että olin kuusi viikkoa työttömänä, mutta sitä en laske oikeaksi lomaksi). Se loma oli vähän tympeä, koska siinä kohtaa en olisi edes sitä kaivannut. Töissäkin olisi riittänyt tekemistä ja olin vasta ollut kesälomalla.

Noh, olisi töissä nytkin puuhaa, mutta olen painanut ilman lomaa siitä asti, kun aloitin. Se tuntuu. Ei kai tässä iässä vielä pitäisi väsyä, mutta minulla on oikeasti sellainen olo, että tarvitsen akkujen lataamista ja arjesta irrottautumista. Tykkään työstäni, ei siinä mitään. Välillä vain tarvitsee jotain muuta.

Onneksi ei siis tarvitse odotella heinäkuun helteitä päästäkseen lomailemaan (vaikka aion kyllä silloinkin olla vapaalla). Tämä toukokuun parin viikon poissaolo töistä vaati järjestelyjä, mutta onneksi joustoa löytyi sen verran, että homma saatiin onnistumaan. Siitä kiitos kaikille, jotka suostuivat asiassa auttamaan. Olisi ollut kurjaa, jos en olisi voinut vapaalla olla tässä kohtaa.

Nyt on matkalaukku jopa kaivettu esiin, mutten ole vielä saanut sitä pakattua. Huomenna on siis se urakka edessä työpäivän jälkeen. Vielä ei jännitys kupli mahassa tai mitään, vaikka kaikki ovat yrittäneet pelotella minua ihme tarinoilla lentokoneiden vaarallisuudesta ja ties mistä. Odotan reissua ihan mielenkiinnolla, mutta hysteriaa ei ole ilmassa.

Lähtö on lauantai-iltana ja sen jälkeen minua ei hetkeen aktiivisesti netissä näy. Voi olla, että piipahdan, mutta tuskin kovin kauaa kerralla roikun. Blogiinkaan ei siis ole luvassa päivitystä nyt ihan lähiaikoina, kirjoittelen sitten, kun olemme takaisin Suomessa.

Tosin täytyy nyt mainita, että M:n nettisopimus ilmeisesti siirtyy uuteen osoitteeseemme reissun aikana, mutta me siirrymme näillä näkymin vasta Desuconin jälkeen, joten joudumme olemaan ilman nettiä 1-2 viikkoa.  Käytännössä tämä tarkoittaa, että aktiivisuuteni voi olla nelisen viikkoakin hyvin vähäistä, jos huono tuuri käy... mutta katsotaan nyt. Joka tapauksessa pyrin välillä piipahtamaan paikalla.

Mutta niin, Japaniin tosiaan suunnataan sitten lauantaina. Reissu on aika pitkälti ohjelmoitu, mutta ensimmäinen päivä Tokiossa on omatoiminen, samoin kolme viimeistä päivää Kiotossa. En nyt vielä tiedä, missä kaikkialla ehdimme ensimmäisenä päivänä piipahtaa (saati sitten jaksamme pitkän lennon jälkeen), mutta senhän näkee sitten. Square Enixin kauppa ja Akihabara olisivat tietenkin ihan jees, mutta minulle käy oikeastaan kaikki.

Kolme ensimmäistä päivää tosiaan vietetään Tokiossa, jossa on luvassa kiertoajelua, risteilyä jne. Sitten käymme Fujilla ja olemme yötä Hakonessa. Sieltä suuntaamme kohti Kiotoa, jonne loppuaika sijoittuu. Käymme tosin päivämatkoilla lähiympäristössä, mm. Hiroshimassa on tarkoitus vierailla. Omatoimipäivinä käymme ainakin Osakassa.

Reissusta tulee varmasti mielenkiintoinen. Tuleepahan kerralla sitten lähdettyä kauemmas, kun en ole aiemmin Ruotsia ja Viroa pidemmälle ehtinyt. Pitänee napsia kuvia ja yrittää sitten jaksaa niitä tännekin tunkea.

Nyt lienee syytä kuitenkin karata pedin puolelle tästä. Huomenna on tosiaan vielä yksi työpäivä pakerrettava ja siihen mahtuu palavereja muistaakseni 5 tai 6, joten ihan helpoimmasta päästä päivä ei ole, kun paperityötkin pitäisi saada kuosiin ennen kotiin lähtöä. Ehkä siitä kuitenkin selviää.

Palailen tosiaan linjoille sitten jossain vaiheessa, mutta vaikka joutuisimme ilman nettiä kitkuttelemaan tovin reissun jälkeen, yritän silti päästä blogiakin päivittelemään.

2 kommenttia:

 1. Hauskaa matkaa, toivottavasti tulee hieno reissu :)

  VastaaPoista
 2. "--kaikki ovat yrittäneet pelotella minua ihme tarinoilla lentokoneiden vaarallisuudesta-"

  Toivon mukaan tää ei viitannu meikäläisen höpötyksiin, koska mähän nimenomaan puhuin siitä, kuinka lentoliikenne on turvallista ja kontrolloiduimpia aloja maailmassa. :D Intian valtameren päällä on tiemmä turbulenssia, mutta kyllä koneet siitä selviää. Lentäminen on jännää.

  Hauskaa matkaa, yritetään pitää foorumi pystyssä paluuseesi asti! Kaverit oli just tuolla Akihabarassa ja siellä kannattaa fanitytön pitää kiinni rahoistaan. ;)

  -N

  VastaaPoista