12. toukokuuta 2012

Itsensä uuvuttamisen lyhyt oppimäärä

Ihan alkuun voisin sanoa, että kannattaa tehdä seuraavat asiat mahdollisimman lähellä toisiaan tai mieluusti jopa yhtä aikaa:

Dead Tired Draculaura

- Sanoa vuokrasopimus irti
- Ostaa asunto, joka vaatii pientä pintaremonttia
- Lähteä ulkomailla kahdeksi viikoksi
- Vaihtaa pankkia
- Järjestää muutto ennen matkaa
- Järjestää remonttikuviot ennen matkaa
- Tehdä töitä ilman taukoja ja olla ylitöissä
- Osallistua japanin kokeeseen, johon et ole ehtinyt lukea
- Ommella kaverin peruukkiin lisää kuituja
- Kyhätä uusi puku coniin, joka on heti matkan jälkeen

Tai sitten ei kannata... päättäkää toki itse ;D Henkilökohtaisesti en ainakaan halua enää koskaan tällaista rumbaa näin lyhyen ajan sisään. Jaksaminen ei vain riitä, omat rajat pitää tuntea. Ei sillä, että olisin tahallani tällaisen tilanteen järjestänyt.

Seuraavaksi lyhyt kuvaus viimeisestä viikosta.

Maanantai

Menin töihin tavallista myöhemmin eli vasta 8:15. Vastaavasti tosin olin sitten miltei puoli viiteen. Koska sihteerini aloitti kyseisenä päivänä, järjestin väkisin tilanteen niin, että ehdimme pitää yhteisen ruokatauon, mutta aamupäivän kahvitauko unohtui vahingossa =/

Työpäivän jälkeen menimme M:n kanssa kämpilleni pakkailemaan tavaroitani. Huhkimme jonnekin kuuden ja seitsemän välille, kunnes päätimme raahautua kotiin. Kumpikaan ei yksinkertaisesti jaksanut enempää. M tosin jaksoi vielä pelailla, mutta itse taisin koomata illan.

Tiistai

Pidin taas sihteerin kanssa ruokiksen, mutta muuten päivän tauot olivat vähän niin ja näin. Jouduin lähtemään töistä tavallista aiemmin ja tunsin erittäin huonoa omatuntoa, vaikka ylitöitä on toistakymmentä tuntia varastossa ja vaikka olin ilmoittanut asiasta etukäteen.

Ajoimme suoraan pankkiin ja aloitimme lainaneuvottelut. Pelkäsin kuollakseni, ettei lainaa tipu, olenhan määräaikaisessa työsuhteessa. Sain kuitenkin lainan (M:n suhteen ei ollut epäilyksiä), jota makselenkin takaisin pienen ikuiseen. Noh, ainakin on hyvä syy saada jatkossakin töitä.

Samassa rytäkässä teimme sopimuksen pankin vaihtamisesta ja minulle avattiin uusi tili. Vanhat tilini ja korttini suljetaan kesäkuussa, jolloin myös opintolainani siirtyy toiseen pankkiin. Onneksi siirto saatiin kuukauden päähän, koska muuten olisin ollut kortiton reissussa.

Pankkikeikan jälkeen kävimme vielä M:n vanhemmilla päivittämässä tilanteen. Sieltä ajoimme kiireellä postiin ja ehdimme juuri ennen sulkemisaikaa (joka on 20:00, jos joku ei tiedä). Sain kuin sainkin postitettua Cr:n paketin. Postista huristelimme vielä kaupan kautta kotiin. Nukahdin heti yhdeksän jälkeen.

Keskiviikko

Heräsin tasan 5:30 syystä, jota en vieläkään tiedä. En ehtinyt töissä syödä sihteerin kanssa tai ylipäätään, mutta kukas pikkuseikoista välittää. Taas ajelimme pankkiin suoraan työpäivän jälkeen, mutta tällä kertaa olin jopa työpäivän loppuun paikalla.

Pankissa allekirjoitimme hirveän läjän paperia ja saimme välittäjältä avaimet uuteen asuntoomme, jonne lähdimmekin suoraan ajelemaan. Porukat tulivat pikkuveljen kanssa ihmettelemään näkyä. Mittailimme seiniä maalausoperaatiota varten ja teimme alustavan sopimuksen veljen palkasta (pikkuveljeni on maalari-pintakäsittelijä koulutukseltaan).

Olimme kotona joskus kahdeksan pintaan ja nukahdin taas ennen kymmentä.

Torstai

Heräsin 5:25, mikä oli jo käsittämätöntä. Ehdin käydä pesulla, meikata, lukea kaksi lukua kirjasta ja laittaa aamiaispöydän kuntoon, ennen kuin M istahti pöytään. Aamu oli oikeastaan ihan kiva.

Töissä sain juosta pää punaisena paikasta toiseen ja lopulta vielä koulutukseen, joka oli ihan kiva, mutta söi älyttömästi työaikaa. Niinpä jatkoinkin työntekoa koululla. M:n ehdotuksesta olin ottanut mukaan miniläppärin ja työpapereita. Sainkin yhden pitkän asiakirjan valmiiksi, ennen japanin tuntien alkua.

Sain huonoimman tuloksen kokeesta koko luokassa, mutta pääsin kuitenkin läpi. Pärjäsin ainoastaan luetun ymmärtämisessä, muu osuus kokeesta meni niin ja näin. Noh, en ollut lukenut enkä ole koskaan pärjännyt monivalintatehtävissä, joten en ollut yllättynyt. Se minua hämmentää, että vaikken osannut monivalintoja, luettava teksti oli minusta suorastaan helppo. En osannut kaikkia sanoja siinä, mutta ymmärsin pointin ja sisällöstä oleellisen. Tosin niinhän minä tunneillakin yleensä... Silti, kun katsoo koetuloksiani, voisi kuvitella, että olen oppimiseen kykenemätön idiootti xD

Noh, olimme kotona vähän ennen seitsemää, mikä oli jopa kummallista. Minulla ei ole loppuillasta mitään mielikuvaa... taisin koomata oikein kunnolla.

Perjantai

En meinannut päästä ylös sängystä, mutta onneksi M oli kiskomassa. Lähtö vähän viivästyi, anteeksi siitä. Töissä oli virkistyspäivä, jonka järjestelyjä sainkin organisoida aamulla. Unohdin tulostaa osan tarpeellisista papereista, mutta ilmankin selvittiin.

Virkistyspäivän jälkeen jumahdin töihin paperitöiden ja tärkeiden puheluiden pariin. Päivän ylityösaldo tosin oli silti vain 35 minuuttia, ei siis paha. Kun noista oli selvitty, kiirehdimme maalikauppaan. Sieltä ajelimme syömään ja loppuillaksi seiniä pesemään. Urakka oli melkoinen, mutta selviydyimme sentään kymmeneksi kotiin. Kävimme saunassa, löhösimme sohvalla ja ryömimme lopulta petiin. Minulla ei ollut vaikeuksia nukahtaa.

Lauantai

Heräsin vähän ennen kellon soimista (8:00). M:n avulla pääsin jopa punkasta poiskin. Söimme aamiaisen yhdessä ja tuijottelimme animea, minkä seurauksena lähtö hitusen viivästyi. Ehdimme kuitenkin käydä kukkakaupassa, minkä jälkeen M heitti minut kämpille ja lähti itse Hämeenlinnaan sukuloimaan.

Puoli kolmeen asti pakkasin loppuja tavaroita. Kun olin valmis, raahauduin kauppaan. Sitten seisoin 15 minuuttia pysäkillä odottamassa bussia. Seuraavaa sain odotella torilla 10 minuuttia. Kotona olin 16:05. Ehdin ihanasti kastua sateessa läpimäräksi, kun kävelin pysäkiltä ovelle.

Päivän toinen ateria tuli syötyä puoli viiden maissa ja sen jälkeen olen vain jumijumijumittanut. Jotenkin tuntuu, etten jaksa tehdä tänään ihmeitä. Tosin pyykit pitäisi kai jaksaa ottaa koneesta.

Sunnuntai

Vaikka huomenna on äitienpäivä, tarkoitus on tehdä muuttoa. Siirrämme minun kämppäni sisällön uuteen asuntoon. Pääsemme sinne asumaan vasta kesäkuussa, mutta tavarat on vietävä vielä ennen reissuun lähtöä. Huhhahhei -___-


Ensi viikolla on vielä ohjelmassa:

- 4 päivän työviikko
- Maanantaina ja tiistaina työskentelyä illalla kotona, koska en halua jäädä toimistolle yksin istumaan
- Keskiviikkona siivoilua kämpillä
- Torstaina siivouksen viimeistely, matkalaukun pakkaaminen ja M:n isän synttärit
- Perjantaina kämpän avainten palautus
- Lauantaina meno lentokentälle ja ihana mahdollisuus nukkua kymmenisen tuntia
- Sunnuntaina... jaa-a, hotellilla hengailua?

2 kommenttia:

 1. Eka päivä menee jetlagista toipumiseen, sanovat saman reissun pari kertaa tehneet. :)

  -N

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän se luultavasti menee. Tosin muutamilta on tullut kommenttia, että pahempaa on takaisin päin tullessa.

   Poista