7. huhtikuuta 2012

Jumitusta

Pääsiäisviikonloppu ja kunnon jumitukset. Alun perin tarkoitukseni oli jäädä M:n luokse hengailemaan, kun hän lähtisi vanhemmilleen, mutta jotenkin minut puhuttiin mukaan kuitenkin x) Eipä tässä, samoja juttuja täälläkin voi tehdä, ei vain tarvitse olla yksin. Tosin minulla oli ajatuksena pelailla FFXIII:a, mutta se nyt sitten jäi. Ehtii sitä toisaalta myöhemminkin...

Kovasti yritetään saada minua pelaamaan Civilization nelosta, mutta toistaiseksi ainakin päätin sen skipata. Joskus aikoinaan tuli jotain aiemmista kokeiltua, muttei oikein iskenyt. Ehkä säädän jotain koneella, lueskelen kirjaa tai pelailen PSP:llä. FFIX olisi aika hyvässä vaiheessa tällä hetkellä. Sen voisi ehkä saada tänä viikonloppuna pelattua läpi asti.

Toisaalta pitäisi oikeasti saada kirjoitettua. En tiedä, vaikuttaako minuun nyt tämä "tukikohdan" jatkuva vaihtaminenkin. Joka paikassa tuntuu olevan vaikea keskittyä, kun aiemmin pysyttelin lähinnä yhdessä pisteessä, jossa oli helppo ja hyvä työskennellä. Tai ehkä nämäkin ovat vain tekosyitä, joita kehittelen kirjoittamista vältellessäni.

Kuinka vaikeaa on oikeasti tarttua kunnolla näppäimistöön? Ilmeisesti ei kovin vaikeaa, koska saan blogeja päivitettyä ihan suhteellisen säännöllisesti. Onhan tämä tietysti vähän toisenlaista kirjoittamista, tällä ei ole sen suurempaa päämäärää eikä kehittymistavoitteita samalla tavalla kuin ficcejä kirjoittaessa. En ota tästä paineita, en yritä luoda mitään ihmeempää... kunhan nyt omaksi huvikseni raapustelen jotain.

Tosin niinhän sen pitäisi ficcien kohdallakin olla... ja on ollut pitkän aikaa. Omaksi ilokseni minä niitä tarinoitakin rustaan. Tällä hetkellä on vain inspiraatio ja innostus hukassa. Mikään tarina ei tunnu nappaavan riittävän tiukasti otteeseensa ja toisaalta moni kiinnostaa vähän. Kaikki projektit tuntuvat isoilta ja virheiden läpikäyminenkin jostain syystä tuntuu nyt ylivoimaiselta urakalta.

Miksi? En tosiaan tiedä. Kyllä nuo aiemmin ovat sujuneet, enkä ole ottanut paineita siitä, että jonkin jutun kirjoittaminen voi viedä jopa vuosia. Onko minusta yhtäkkiä tullut laiska?

Jos saisin edes jonkin pienen jutun kirjoitettua, ehkä se toimisi potkuna persuksille. Olen yrittänyt kehitellä jotain innostavaa ideaa, mutta harvoinhan ne väkisellä tulevat. Parhaat ideat syntyvät jossain syvissä syövereissä ja pulpahtavat sitten pintaan yllättäen.

Kaipa blokkikausi kuuluu kirjoittamiseen siinä missä hillitön inspiraatiokin. En vain pidä tästä tilasta sitten yhtään...

3 kommenttia:

 1. Voi sinuu :( Tommoset blokit on inhottavia. Itsellä taitaa olla pahin blokki päällä tällä hetkellä cosplayn suhteen. Mikään cossi ei vaan nyt huvita. Mut hei toivottavasti se ajallaan menis sit. Toisaalta blokki voi olla hyväkin asia =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaipa se joskus ohi menee x)

   Mullakin jumittaa kyl cosplayn kanssa :D Melkein kaikki tarvikkeet ois uuteen pukuun, mutta mitään en oo saanu kuitenkaan tehtyä. Saas nähdä, mitä tästäkin tulee. Ei vaan jaksa ruveta piirtää kaavoja ja säätää kaikkea muutakin.

   Poista
 2. Siinä vaiheessa, kun tosissaan rupeaa pelottamaan se blokki, suosittelen lukemaan jonkin kirjoitusopuksen, esim. Julia Cameronin Tyhjän sivun nautinnon. Kyllähän sitä on toitotettu yhdestä jos toisesta suunnasta, mutta vasta Cameron sai mut uskomaan, että jos jään odottamaan inspiraatiota, saan odottaa ikuisesti. Niitä kirjoittajia, jotka ovat menestyneet ja julkaisseet teoksiaan, yhdistää se, että kaikki ovat kirjoittaneet paljon, lannistumatta. Ehkä mäkin tarvitsin vain sen oikean hetken ennen kuin todella sisäistin tuon.

  Uskoisin, että sulla on taustalla elämänmuutos, mutta toisaalta elämä on lähtenyt selkeästi parempaan suuntaan, joten siinä mielessä henkisiä esteitä kirjoittamiselle ei ole. Ja kirjoittaa voi niin monenlaisista asioista, esim. juuri purkaa ajatuksiaan blogiin. Pääasia, että kirjoittaa jotain, ja ennen pitkää huomaa voivansa tarttua niihin muihinkin tekstilajeihin.

  -N

  VastaaPoista