6. huhtikuuta 2012

Hankintoja

Eli materialismionnea. Pieni, sisäinen metsästäjäkeräilijäni elää ja voi paksusti, sillä kokoelma kasvaa hiljalleen. Tosin tiedostan sen, että kun oman kokoelman yhdistää M:n kokoelman kanssa tässä joskus lähiaikoina, meillä on ongelma tilan suhteen. Taipumuksella on siis haittapuolensa (rahan menemisen lisäksi).

The Last Story
The Last Story tuli hankittua heti ilmestymispäivänä. Onneksi sain sen, oli viimeinen kappale kyseisessä liikkeessä, jossa asioin. Tasan varaan ensi kerralla haluamani pelin ennakkoon. Tästä taas muistui hyvin mieleen, että ilmankin voi jäädä, jos ei ole varautunut.

Peli on nyt kertaalleen pelattu M:n kanssa läpi. Jossain vaiheessa varmaan mennään uudestaankin, mutta tällä hetkellä M pelaa Mass Effect 3:a, joten ihan hetkeen ei olla Wiin kanssa heilumassa. Kyseessä oli muuten oma ensikosketukseni Wiille (yhtä kokiksen ravistuspeliä lukuun ottamatta). Ei voi sanoa, että pääsin sinuiksi ohjainten kanssa, saati pelin taistelusysteemin, mutta olihan se ihan ok. Voin ehkä jatkossakin ostaa jonkin pelin kyseiselle konsolille, jos aihe on tarpeeksi mielenkiintoinen.

The Vampire Diaries seasons 1 & 2


Tämä herkku löytyi pariinkymppiin, joten oli aivan pakko ostaa. En ole vielä aloittanut sarjan katsomista alusta, mutta ehkä kesällä sen voisi tehdäkin. Kolmoskausi pyörii tällä hetkellä Jenkeissä, joten sen voisi nyt katsoa ensin loppuun. Neloskauden starttia ensi syksynä odotellessa, on hyvä katsastaa nämä kaksi läpi ja ehkä kolmonenkin vielä kertaalleen.

On muuten pakko sanoa, että tämän sarjan kohdalla tv-versio voittaa kirjat. En vain voi sietää kirjojen Elenaa, blondia, tyhjäpäistä, mutta ah-niin-täydellistä bimboa. Muutenkin juoni on sen verran yliampuva, ettei se vain iske. Neljä ensimmäistä kirjaa kahlasin läpi, viidettä en enää jaksanut. Tv-sarjassa kaikki tuntuu tolkullisemmalta ja hahmotkin toimivat paremmin. Tosin se on myönnettävä, että kirjojen Emily iski minuun paremmin kuin tv-sarjan, mutta kaikkea ei voi saada.

Harry Potter ja kuoleman varjelukset osat 1 ja 2
Potter-kokoelmani on nyt täydellinen. Ostin nämä leffat dvd:nä, koska aiemmatkin ovat siinä muodossa. Vaihdoin jo kertaalleen vhs:stä dvd:n, joten en viitsinyt enää ruveta ostamaan kaikkia leffoja bluray-muodossa. Ehkä joskus innostun, jos tulee hyvä tarjous vastaan, mutta toistaiseksi nämä kyllä riittävät minulle.

En oikeastaan edes pidä tarinan lopusta, mutta kyllä nämä piti silti kaikki hankkia. Olisi tuntunut hölmöltä jättää kerääminen vain yhtäkkiä kesken.

Taru sormusten herrasta
Pidennetyt versiot blurayna + 9 dvd:tä lisämateriaalia hintaan 39,90 €. Jep, tuota on paha vastustaa. En ollut suunnitellut ostavani tätä, mutta ostinpa sitten kuitenkin. Satuin menemään Anttilaan ihan muuten vain viikko sitten perjantaina ja tämä sattui silmiini. Pirautin M:lle ja kysäisin hänen mielipidettään ostoksesta. Hän tarkisti hinnan netistä (75 euroa taisi olla halvimmillaan), joten päätös oli helppo tehdä.

Viime viikonloppuna katsottiin Sormuksen ritarit ja nyt tänään Kaksi tornia. Kuninkaan paluukin tulee varmaan katsottua lähiaikoina. Meillä on nyt ylimääräisenä tavalliset versiot noista, mutta ehkä ne saa jollekulle kaupattua vielä jossain vaiheessa.

En ole suuri Sormusten herra -fani, mutta tarina on silti ihan laadukas. Myönnän myös tässä tapauksessa tykkääväni leffoista enemmän kuin kirjoista (hyi, mitä kerettiläisyyttä!). Tolkien on hyvä kirjailija, mutta hänen tyylinsä ei vain iske minuun. En kiistä hänen lahjakkuuttaan, mutta itse luen mieluummin vähän toiseen tyyliin kirjoitettua tekstiä. Fantasialle olen silti sydämeni ja sieluni myynyt.

Shamim Sarif - I Can't Think Straight
Näin leffaversion vuosi, pari sitten ja rakastuin. Jopa niin paljon, että ajauduin tilaamaan leffan itselleni Briteistä, kun sitä ei kotimaan markkinoille tuotu. En tiedä, olisiko se jo nyt tarjolla, mutta tuolloin ei ollut. Sittemmin se on tullut katsottua todella moneen kertaan eikä se vanhene yhtään. En oikeastaan pidä romanttisista komedioista, mutta tätä todellakin rakastan.

Nyt samainen teos tuli sitten hankittua kirjana. Olen lukenut kaksi ensimmäistä lukua ja tähän mennessä olen pitänyt erittäin paljon. Jostain syystä kaikkitietävä kertoja häiritsee minua hieman, mutta eiköhän siihen totu. Itse yleensä käytän yhden tai kahden hahmon näkökulmaa kirjoittaessani, joten fiilis voi johtua ihan siitä. Tarina on joka tapauksessa jo tempaissut mukaansa, enkä kadu kirjan ostamista pätkän vertaa.

Cate Tiernan - Reckoning, Full Circle & Night's Child
Sweep - kirjasarja, johon tutustuin, kun eräs nimeltä mainitsematon poliitikko nosti äläkän kirjasarjan julkaisemisesta suomeksi. Kohun seurauksena ensimmäistäkään kirjaa ei julkaistu, kustantajalla meni kai pupupöksyyn. En nyt edes aloita siitä, mitä mieltä olen kyseisen poliitikon (ja kustantajan) kommenteista koskien esim. wiccaa, mutta lausunpa lämpimän kiitoksen kirjasuosituksesta ;)

Teineille suunnattuja teoksiahan nämä ovat, joten en varsinaisesti ole kohderyhmää, mutta tykästyin tarinaan silti. Morgan, päähahmo, ei ole täysin minun makuuni, mutta aihepiiri jaksaa kiehtoa tarpeeksi, jotta mukana pysyy. Wiccaa on käsitelty kivalla tavalla, vaikka lukiessa on hyvä muistaa, että kirjat ovat kuitenkin fiktiota. Mistään realistisesta uskonnon kuvauksesta ei ole kyse.

Enivei, nyt tuli ostettua sarjan kolme viimeistä kirjaa yhdessä paketissa. Näin lähinnä siksi, että yksittäin ne olisivat maksaneet saman verran per kappale kuin tämä mötkäle. Okei, kansi on erilainen kuin yksittäisissä kirjoissa ja on tuo vähän hankala käsitelläkin, mutta säästö on säästöä. Lisäksi tuo kirja on joka tapauksessa oikein kaunis, joten ei se ainakaan hyllyäni rumenna. Näihin en ole vielä päässyt käsiksi, mutta odotan mielenkiinnolla, miten tarina lopulta päättyy.

L. J. Smith - The Initiation, The Captive part I, The Captive part II ja The Power
Näiden kirjojen kohdalla otin riskin. Ihastuin The Secret Circle tv-sarjaan välittömästi, ehkä jopa yhtä lujaa kuin TVD:iin. Ongelma vain on, että nämä kirjat ovat samalta kirjailijalta, joka on runoillut myös Vampyyripäiväkirjat. On siis olemassa mahdollisuus, että ne ovat samanlaista shaibaa kuin nuo toisetkin. Pelkään sitä, mutta toivon olevani väärässä.

Näitäkään kirjoja en ole siis vielä avannut. Tarkoitus on lukea ensin I Can't Think Straight, sitten arvon, kumpiin noitakirjoihin käyn käsiksi. Ainakin nyt on lukemista vielä hetkeksi, ennen kuin tarvitsee alkaa miettiä, mitä seuraavaksi hankkisi hyllyyn... eikun nyt kai pitäisi pidättäytyä liioilta kirjahankinnoilta, kun en tiedä, miten vähiin hyllytila vielä lähiaikoina käy :D

Mutta niin, tällaisia ostoksia on tullut tehtyä tässä alkuvuonna. Seuraavat isommat ostokset teenkin varmaan sitten toukokuussa. Sitä ennen pitäisi nyt yrittää elää suhteellisen säästeliäästi x)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti