27. maaliskuuta 2012

Huoh... hiukset

Ikuinen ongelma, josta en koskaan pääse eroon. Hiukset, olen niihin tyytyväinen ehkä 10 %:a ajasta, muulloin ne lähinnä ärsyttävät minua.

Tällä hetkellä niitä pitäisi taas lyhentää. Kävin kampaamossa viimeksi joulukuussa ja sen huomaa. Latvat ovat menneet huonoon kuntoon, joten hiukset takkuuntuvat koko ajan. Suunnitelmissa olisi silti sinnitellä vielä huhtikuun loppupuolelle ja käydä sitten saksimassa noista kuivat pois.

Random kuva, joka ei liity mitenkään mihinkään.
Toinen ongelma on väri. Minullahan on tällä hetkellä punaiset hiukset, mutta ne tykkäävät haalistua jo parissa pesussa. Käytän värjäävää hoitoainetta kerran viikossa, mutta se ei oikein riitä. Pitäisi kai käyttää kahdesti, mutten millään jaksaisi nähdä vaivaa.

Olen harkinnut hiusten värjäämistä tummiksi. Tosin en voi käyttää mustaa, joten joutuisin kai tyytymään ruskeaan eikä se välttämättä ole minun värini. Hiuksiin olisi sitten voinut jättää punaisen tehosteraidan. Tosin en nyt sitten tiedä, kuinka helppoa tällainen olisi tehdä ja ylläpitää kotona. Luultavasti minulla menisi hermot siihenkin :D

Kun nyt pääsin hiuksista valittamisen makuun, mainittakoon vielä, että nämä mokomat rasvoittuvat todella nopeasti. Joka toinen päivä ne on yksinkertaisesti pakko pestä, että kehtaa näyttäytyä töissä. Silloinkin toisena päivänä on käytettävä hiuspuuteria ja vedettävä hiukset ponnarille, muuten ne ovat karmean näköiset (varsinkin nyt, kun latvat ovat mitä ovat).

Joo, olen kyllä kuullut useaan otteeseen, että hiukset rasvoittuvat sitä useammin, mitä ahkerammin niitä pesee. Pitäisi vain sitkeästi olla pesemättä. En sitten tiedä, miten muut tuollaiset jutut tekevät (menevät töihin säkki päässä?), itse en voi kuvitellakaan sinnitteleväni viikkoa vaikkapa kahdella hiustenpesulla. Näyttäisin yksinkertaisesti niin karmealta, että töissä tulisi sanomista. Olen kuitenkin tehtävässä, jossa joutuu välillä edustamaankin.

Ostin myös hiustenpidennykset, joita on tullut käytettyä aika harvoin, vaikka tykkään niistä ihan älyttömän paljon. Minusta ne on turkasen vaikea laittaa niin, etteivät klipsit jää takaa näkyviin. Kuka nero on muuten keksinyt ommella punaisiin pidennyksiin klipsit valkoisella langalla? Hemmetti, vuosisadan neronleimaus! Jos ne olisivat punaisella langalla, ne eivät paistaisi omien hiusten seasta niin herkästi.

No joo, pitäisi varmaankin vain opetella ahkerammin pidennyksien käyttöä. Jotenkin kotona ollessa ei viitsi vaivautua ja töihin lähtiessä tulee liian kiire, jos alkaa leikkiä niiden kanssa. Sitten taas vapaalla käyn lähinnä sukulaisilla tai peli-illoissa... erityisempi laittautuminen on siis lähinnä turhaa. Tai sitten olen vain laiska.

Oikeasti tykkään meikata ja laittaa hiuksia, mutta nuo pidennykset ajavat minut raivon partaalle. En tiedä, ovatko omat hiukseni liian ohuet, kun tuntuu, että klipsit aina paistavat läpi... kenties suurin syy on kuitenkin vain suunnattomassa evottamisessani.

Tämän hiusangstin päätteeksi voin vain todeta, että on minullakin ongelmat. Rakastan hiuksiani silloin, kun ne ovat yhteistyökykyiset, eivät takkuunnu ja ovat juuri värjätyt. Juuri tänään vain yksinkertaisesti vihaan niitä. Ehkä tuska helpottaa sitten huhtikuun lopussa, kun olen saanut käytyä kampaamossa.

Ja miksikö pihtaan sinne asti? Reissu on toukokuussa ja joudun siellä luultavasti sietämään hiusten haalistumista, joten haluan, että latvat ovat edes silloin kunnossa. Väri tulee joka tapauksessa näyttämään surkealta riessun loppupuolella, mutta kenties jotain on pelastettavissa, jos letti on muuten siisti.

Jeps, vine, vine, angst, angts. Olen turhamainen angstipallero :P

4 kommenttia:

 1. Oow voi sinä! Oikeasti uskon, että turhauttaa ettei pysy väri päässä ja likaantuu ennen aikojaan, sitä on hankala kuitenkaan ihan yks-kaks lähteä muuttaan sitä rytmiä, miten usein hiuksetkin pesee. Ite en ees oikeen muista miten tuo oma pää alkoi "sietään" sitä, ettei pese sitä nii usein. xD Harmi ettei sulla oikein tuo hiuspuuterikaan ilmeisesti auta kauheesti. =/

  Hmm, voi olla, että jotkut perus-tummat hiukset vois näyttää hetken kyllä hämmentävän "normaaleilta". Sulla kuitenkin aina sinä aikana, kun oon sut tuntenut niin ollu joku sokkiväri päässä melkeinpä XD Mut toisaalta, kun sulla on ollu se yks tumma peruukki päässä niin se on näyttäny kyllä tosi hyvälle! Että ei taatusti huonot olisi nekään =)Mustat sulle ainakin on sopinu kuvien perusteeella ;)Harmi että mokoma sai aikaan semmosen ikävän reaktion.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhteen väliin hiusten tilanne oli jo vähän parempi, mutta nykyisin taas rasvottuvat uskomatonta tahtia. Tiedä sitten, mikä siihen on syynä... ehkä saunominen kahdesti viikossa? Ehkä shampoon vaihtaminen? Tai sitten elimistö on vain päättänyt pukata rasvaa pihalle päänahan kautta :D

   Joo, sehän siinä olisi, että näyttäis liian normaalilta, kun jonkun perusvärin iskisi päähän. Jotenkin se ei innosta, joten ainakin raita pitäisi olla. Aina välillä kattelee joidenkin "taviksien" kuvia ja miettii, miksei itse näytä yhtä nätiltä, mutta sitten taas tajuaa, ettei halua näyttää kuitenkaan "tavikselta". Olikohan tässä nyt mitään järkeä xD

   Saa nähdä, mitä teen hiuksille vai teenkö mitään (saksimisen lisäksi siis). Jotenkin tuntuu, että jotain muutosta taas pitäisi saada aikaan.

   Poista
 2. Aaw, ei kaikessa tarvi olla järkeä xD joku raita-kaks vois tehdä kyl kivaa uutta ilmettä. Punasen kanssa sopis niin hyvin musta :D

  Jooh noh, toivottavasti se hiuspohja vähän rauhoittuisi ajan myötä :) En tiedä vaikuttaako saunominen miten, mut voi olla et shampoon vaihtaminen vois vaikuttaa ainakin siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sopishan se musta kyllä, mutta sitä en taida uskaltaa kokeilla enää. Täytyy tosiaan mietiä, mitä tekee vai tekeekö mitään :D

   Mun pitänee taas kokeilla jotain eri shampoota. Oon noita luomushampoita käyttänyt reilun vuoden, mutta varmaan niissäkin on eroja. Nyt tosin huomasin, että kun torstaina poikkeuksellisesti kävin vasta iltaysin jälkeen suihkussa, tänä aamunakaan ei vielä olleet hiukset rasvaiset O_o Muuta eroa normaaliin ei ollut, joten ehkä se on vaan se tietty aika, missä ne rasvottuu ja käyn suihkussa yleensä liian aikaisin :D

   Poista