26. maaliskuuta 2012

Asuntoa etsimässä... taas...

Jepjep.

Asunnon etsiminen on tosiaan työn alla. Tosin ei tällä kertaa mitenkään erityisen kiireisellä aikataululla. Täydellinen ajoitus kämpän löytymiselle olisi ensi syksy, mutta jos unelmatapaus tulee aiemmin vastaan, voi aikataulusuunnitelma vielä muuttua.

Nykyisessä asunnossa ei sinänsä ole varsinaista vikaa... jos nyt ei lasketa sitä, että viemärit ovat neljän kuukauden sisään kolmatta kertaa tukossa (ilman, että olen itse vaikuttanut asiaan) ja huoltoyhtiö ei tee mitään ennen kuin suurin piirtein alkaa uhkailla yhteydenotolla itänaapurin mafiaan. Muuten kämppä on ihan jees.

En kuitenkaan halua maksaa vuokraa, joka on minulle vähän turhan suuri. Jos edes asuisin kämpässä täyspäiväisesti, siinä olisi jotain järkeä. Nyt kuitenkin vietän siellä ehkä 40 %:a vapaa-ajastani... noin arviolta. Todellinen osuus voi olla pienempikin. Toisekseen asunto ei vieläkään tunnu kodilta, vaikka siellä on suurin osa tavaroistani. Se on ihan kiva kiva paikka oleskella, mutta koti se ei ole. Minun kotini on jossain muualla. Käyn vain lomailemassa tuolla tai jotain.

Tällä hetkellä minulla on hieman ajelehtiva olotila, mutta en kuitenkaan ole onneton. Itse asiassa olen aika onnellinen jopa, mutta silti irrallinen. Tämä on tällä hetkellä ihan jees, mutten haluaisi elää näin loputtomiin. Sen takia ensi syksy kuulostaa juuri sopivalta aikataululta uuden asunnon  hankkimisen suhteen.

Olenkin katsellut sopivia ehdokkaita jo netistä, mutta vielä ei ole tullut vastaan sellaista, johon ehdottomasti haluaisin muuttaa. Pohjapiirroksien tiirailu on silti älyttömän kivaa puuhaa, johon saa helposti hujahtamaan kokonaisen illan. Ehkä minulla on oudot mieltymykset, mutta viihdyn pohjapiirrosten parissa varsin helposti. Olen lapsesta asti tykännyt niistä.

Mutta niin, sopivaa asuntoa varten on tullut listattua joitain ominaisuuksia jo valmiiksi. Jostain voi aina joutua tinkimään, mutta onhan sitä hyvä olla silti selvillä, mitä tahtoisi.

- Asunnon pitää olla suhteellisen uusi eli 2000-luvun puolella rakennettu
- Hinnan tulee olla mieluusti alle 200 000 euroa
- Neliöitä voisi olla 70-80 ja huoneita kolme
- Asunnossa tulee olla sauna
- Kaappitilaa pitää olla riittävästi
- Olohuoneessa olisi hyvä olla reilusti seinätilaa kirjahyllyjä varten
- Lattian ei saa olla muovimattoa, parketti on paljon parempi vaihtoehto ja kaakelilattia kylppärissä
- Kerrostalo tai rivitalo käy yhtä hyvin, omakotitalokin (mutta tuskin mahtuu budjettiin)
- Olisi hyvä, jos isompi makuuhuone olisi olohuoneen vieressä (pienemmän sijainnilla ei ole niin suurta merkitystä)
- Parveke tai oma piha pitää olla, jos piha, sen tulisi olla aidattu (ainakin rivarissa)
- Taloyhtiöllä pitää olla riittävästi parkkitilaa, oma ruutu on saatava, katospaikka olisi vielä parempi

Nuo ovat kriteerejä, joilla tässä yritetään asuntoa löytää. Tähän mennessä ei ole tullut vastaan sellaista, joka natsaisi niihin täysin, mutta eihän tässä hirveä kiirus ole. Sellaisen kummallisuuden olen huomannut, että useimmissa kolmioissa on kaksi vessaa. Ilmeisesti se sitten on varsin yleistä, joskaan itse en koe sitä ollenkaan tarpeelliseksi. Vaatehuoneet ovat myös yleisempiä kuin tiesin. Itse olisin ehkä enemmän ihan vaatekaappien kannalla, mutta en tee vaatehuoneesta kynnyskysymystä.

Itse toivoisin myös, että asunto löytyisi suhteellisen lähteltä keskustaa tai ainakin hyvien bussiyhteyksien päästä. En välttämättä edelleenkään haluaisi joutua  hankkimaan omaa autoa. Tästä syystä Asemantausta, Laune ja Metsäkangas kuulostaisivat minusta kivalta. Mukkulakin voisi mennä. Ihan ydinkeskustaan en halua. Karisto voisi alueena olla mukava, mutta sinne ei taida kulkea kovin hyvin busseja. Hollolaakin on kyllä tullut mietittyä vaihtoehtona, mutta katsotaan nyt. Jos unelma-asunto kuitenkin löytyy joltain muulta alueelta kuin edellä mainitut, olen tässäkin valmis joustamaan.

Nyt ei auta kuin jatkaa asuntomarkkinoiden seuraamista. Ehkä sopiva osuu kohdalle vielä ennen syksyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti