17. joulukuuta 2011

Kotiutumista

Jotain pitäisi varmaan taas kirjoitella.

Tämä ensimmäinen kuukausi uudessa asunnossa on alkanut melkoisen mielenkiintoisissa merkeissä. Aikaa on mennyt paikkojen laittamisessa kuntoon ja ylipäätään etsiessä tavaroille sopivia paikkoja. Hyllytilaa tuntuu olevan liian vähän, joten jossain vaiheessa joku kaappi pitänee hankkia... tai vähintään tanko vaatteita varten. Muutenkin ostoslista tuntuu vain paisuvan (*vink vink* lahjoituksia otetaan vastaan ;D).

Tämän hetken lista:

- Ruokapöytä
- Sohvapöytä
- Mikro
- Työtuoli (itse olen ihan tyytyväinen, mutta toiselta taholta on tullut tästä napinaa)
- Sälekaihtimet olohuoneeseen
- Pimennysverho makuuhuoneeseen
- Uusia ruokailuvälineitä
- Siivilä
- Lusikkalaatikko

Luultavasti unohdin tuostakin jotain. Joka tapauksessa listalle tuntuu koko ajan tulevan lisää tavaraa nopeammin kuin ehdin mitään hankkia. Kaiken lisäksi minulla on leffoistakin aikamoinen lista kasassa ja pari sarjaakin haluaisin hyllyyn ostaa kirjoista nyt puhumattakaan. Kalliiksi tulee kyllä.

Ostoslista ei ole ainoa haasteellinen juttu. Nimeäni ei ole vieläkään vaihdettu oveen ja postilaatikkoon. Postit ovat kyllä tulleet perille, mutta olisi silti mukavaa, jos oman nimensä saisi näkyviin. Olen myös kysellyt parkkipaikkaa, mutta vastausta ei ole kuulunut. Täytynee soitella noista jutuista taas ensi viikolla.

Isoin ongelma olivat kuitenkin viemärit, jotka olivat ilmeisen tukossa. Jo melkein pari viikkoa sitten tein ilmoituksen siitä, etteivät ne vetäneet. Viime sunnuntaina kävi niin, että kylpyhuoneen viemäristä alkoi tulvia vettä lattialle. Näky ja haju olivat varsin mielenkiintoisia.

Uudesta vikailmoituksesta huolimatta sain odottaa aina torstaihin asti, ennen kuin putkimies soitti minulle ja kertoi tekevänsä asialle jotain. En tiedä tarkkoja toimenpiteitä tai vikaa (olin töissä enkä ehtinyt keskustella pitkään puhelimessa), mutta ainakin wc-pönttö irrotettiin ja viemäriä roplattiin kylppärissä. Ilmeisesti myös jossain toisessa asunnossa oli tehty samoja juttuja. Onneksi putkimies ei jättänyt jälkeensä kauheaa sotkua.

Nyt viemärit ovat taas vetäneet normaalisti, mutta pienen epäilyksen tapahtunut silti jätti. Täytynee tarkkailla tilannetta. Toivotaan nyt kuitenkin, että ongelma on poistunut.

Kaikesta huolimatta olen saanut tosiaan asunnon ihan kivaan kuntoon. Paikkojen laittaminen on ollut jopa mukavaa, vaikken siivousintoilija olekaan. Olen nyt laitellut julisteet seinille, matot lattioille sekä kirjat, leffat ja pelit hyllyyn. Osa tavaroista vielä seilaa vähän siellä sun täällä, kun oikeaa paikkaa ei ole löytynyt, mutta ehkä nekin asettuvat aikanaan.

Elektroniikkapuoli on jo ihan mukavasti kunnossa. Mikro puuttuu vielä, mutta sen kanssa minulla ei ole mitään kiirettä. Ruokaa voi lämmittää hellalla ja uunissakin siihen saakka, että saan kyseisen laitteen hankittua. TV ja PS3 tosiaan löytyvät jo enkä tehnyt kummankaan kanssa konkurssia. Pikkuveli lahjoitti minulle voittamansa konsolin ja TV:n sain ostettua kohtuulliseen hintaan (tosin en ole vielä maksanut sitä, mutta kuitenkin).

Tänään on tarkoitus pitää tuparit ja pikkujoulut yhtä aikaa. Kohta pitäisi ryhtyä leipomaan joulutorttuja ja pipareita, mitä ei olekaan taas tullut tehtyä aikoihin. Pipareita en ole tehnyt vuoteen tai pariin, torttuja on kyllä tullut valmistettua joka vuosi sen jälkeen, kun vanhemmilta muutin.

Illasta tulee varmaan mukava. Ainakin luvassa on hyvää seuraa ja evästä, niillä pääsee jo pitkälle :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti