4. marraskuuta 2011

Katoavainen aika

Viikko vierähti ihan tässä huomaamatta. Työttömäksi ihmiseksi olen käsittämättömän kiireinen, ei ole ollut ongelmia keksiä tekemistä. Yksi ystävistäni joutui muuttamaan todella lyhyellä varoitusajalla, joten menimme sitten auttamaan häntä hommassa.

Maanantai hujahti todella nopeasti, kun siivosimme hänen vanhaa asuntoaan hiki hatussa. Vaikka onkin perussiistiä, niin näköjään sitä siivottavaa riittää. Pakattavaakin oli, koska hän ei ollut ehtinyt varautua muuttoon etukäteen.

Väsähtäneet muuttoapulaiset maanantaina. Kuvan otti: Sakura

Tiistaina oli sitten varsinainen muuttopäivä. Aamuyhdeksäksi raahasin itseni ystäväni luokse ja jatkoimme siivous- ja pakkausoperaatiota. Puolilta päivin haimme vuokrapakun ja kävimme moikkaamassa vuokranantajaa, joka ilmeisesti luuli meitä pariskunnaksi. Sitä on sattunut jostain syystä viime aikoina kovin paljon, vaikkei meillä todellakaan ole mitään juttua :D

Kun kiersimme katsomassa talon yleisiä tiloja vuokranantajan kanssa, löysimme vinttikomerosta jotain hyvin mielenkiintoista. Joku oli jemmannut sinne hautakiven. Kyllä, ihan oikeasti hautakiven! Kyseessä oli jonkun 1943 kuolleen naisen kivi. Ihmettelimme sitä aikamme ja vuokranantaja lupasi myöhemmin toimittaa sen pois. En vieläkään kykene tajuamaan juttua. Talo on rakennuttu 60-luvulla, joten kiven on melkeinpä päätyä sinne hautausmaan kautta. Onko edellinen asukas sitten harjoittanut jotain hyvin kyseenalaisia toimia? Paha sanoa.

No, joka tapauksessa. Jätimme kiven omaan arvoonsa ja kävimme hakemassa avaimetkin kyseiseen kämppään. Sen jälkeen alkoi uurastus, joka ei tuntunut loppuvan koskaan, kun kannoimme tavaraa asunnosta autoon ja sen jälkeen toiseen asuntoon. Käväisimme myös hakemassa yhden hyllyn minun luotani ja ostamassa pyykinpesukoneen.

Kun kuuden paikkeilla pääsimme vihdoin syömään, ruoka oli parempaa kuin aikoihin. En muista, mikä olisi hetkeen maistunut yhtä hyvältä. Valitettavasti ruokatauon jälkeen urakointi muuton parissa jatkui vielä puoli kymmeneen asti. Iltakymmeneltä olin vihdoin kotona ja totaalisen uupunut. Onneksi ircissä oli ihmisiä piristämässä iltaani.

Keskiviikkona otinkin sitten hieman rauhallisemmin ja kävin päivällä vain kaupassa. Muuten makoilin kotona neljään, kunnes lähdin viettämään peli-iltaa hyvässä seurassa. Pelien pelaaminen tosin jäi, mutta tuli ainakin katsottua hyvä elokuva ja nukuin pitkästä aikaa erittäin hyvin.

Torstai meni huitoessa ympäriinsä. Hirveällä kiireellä raahasin itseni tekemään vuokrasopimusta, minkä jälkeen shoppailin ystäväni kanssa kaikenlaista pientä tarpeellista. Piti ostaa muun muassa pihaharja. Etsimme myös shimapantsuja, mutta oikeanlaisia ei näytä tavallisista kaupoista saavan. Sääli, meitä animelapsia ei selkeästi ymmärretä :D

Kävimme syömässä Rossossa ja sitten oli jo kiire kotiin tekemään japanin tehtäviä. Minunhan oli tarkoitus tehdä ne jo sunnuntaina, mutta sitten tekeminen jotenkin jäi, enkä jaksanut maanantaina tai tiistaina... ja keskiviikkonakin oli muuta ohjelmaa. Tuskailin tehtävien kanssa tosissani enkä saanut kaikkia todellakaan tehtyä ennen tunteja.

Tunneilla oli kivaa, jutun taso nyt oli taas, mitä oli, mutta niinhän se on aina. Myös ilta tuntien jälkeen oli oikein mukava ja rentouttava. Tuli käytyä saunassakin ensimmäistä kertaa sitten heinäkuun. Teki erittäin hyvää, varsinkin kun lihakset olivat aika rasittuneet alkuviikon ahkeroinnista.

Tänään minulla ei ole ihmeempää ohjelmaa luvassa, mutta ehkäpä keksin jotain kivaa. Huomenna olisi tarkoitus siivota parveketta ja sunnuntaina saatan lähteä äidin kanssa moikkaamaan isotätiäni. Eli tekemistä kyllä riittää ehkä yli oman tarpeenkin ;D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti